Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  10 Temmuz 2014 (09:40), Konuya Son Cevap : 30 Eylül 2014 (10:28). Konuya 63 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Ağustos 2014, 12:13   Mesaj No:51
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

İsrail yine BM okulunu vurdu, ölü sayısı: 1746




İsrail ordusunun, Refah'ta sığınmacıların bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na ait okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.




GAZZE - İsrail ordusunun, Refah'ta sığınmacıların bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na ait okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde sığınmacıların bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun sığınmacıların bulunduğu UNRWA'ya ait "Enes el-Vezir" adlı okula saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi ile 50 yaralının Refah'taki Kuveyt Hastanesi'ne getirildiğini bildiren Kudra, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

İsrail'in, bombalardan kaçan ailelerin sığındığı bir okulu vurarak "yeni bir katliam" gerçekleştirdiğini ifade eden Kudra, Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 250 bin kişinin sığınmacı durumunda olduğuna işaret ederek, BM'den bu kişilerin korunması konusunda üzerine düşeni yapmasını istedi.

Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi'nin İsrail saldırıları nedeniyle boşaltıldığını hatırlatan Kudra, bölgede ölü ve yaralıların her geçen dakika arttığını, kentte bulunan Kuveyt Hastanesi'nin kapasitesinin ise çoktan dolduğunu ve yeni gelen vakalara cevap veremediğini belirtti.

Gazze'de ölü sayısı 1746'ya yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının bin 1746'ya, yaralıların 9 bin 200'e yükseldiği açıklandı.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, İsrail'in bu sabah Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 34'e, yaralananların 200'e yükseldiğini ifade etti.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlenen, Avkal ailesinin hedef alındığı saldırıda aynı aileden 2'si kadın, 1'i çocuk 4 kişinin öldüğünü dile getiren Kudra, ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliyye Mülteci Kampına yönelik saldırıda Eş-Şurafa ailesinden aralarında çocukların da olduğu 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısının bin 746'ya, yaralıların 9 bin 200'e yükseldiği aktaran Kudra, sağlık ekiplerinin Gazze'nin güney kesiminde enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmalarında devam ettiğini, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

İsrail, 7 Temmuz'da hava ve denizden saldırmaya başladığı Gazze'yi, 17 Temmuz'dan itibaren de karadan vurmaya başlamıştı.

Hamas heyeti Mısır'da

Öte yandan, Hamas'tan bir heyetin Gazze'de ateşkesin sağlanması konusundaki görüşmelere katılmak üzere Mısır'a geldiği belirtildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Mısır arabuluculuğunda yürütülecek dolaylı görüşmelere katılmak için Katar'ın başkenti Doha'dan gelen Hamas heyeti, Kahire'ye ulaştı. Hamas'ın Siyasi Büro üyesi İzzet er-Reşak başkanlığındaki heyette, 6 üyenin bulunduğu belirtildi.

Gazze'de ateşkes konusunu görüşmek üzere dün de aralarında Fetih'in üst düzey yetkililerinden Azzam el-Ahmed, Filistin Milli İstihbarat Şefi Macid Ferec, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yetkililerinden Mahir et-Tahir, Demokratik Cephe yetkililerinden Kays Abdulkerim, Filistin Halk Partisi Genel Sekreteri Bessam es-Salihi'nin bulunduğu 5 kişilik heyetin Kahire'ye geldiği açıklanmıştı.

alıntıdır

Ula Ataullah, Mohmoud Abdo Elsayed'in haberi

AA
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Ağustos 2014, 13:03   Mesaj No:52
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor



O'nu tekerlekli sandalyesiyle vurdular
Engelli genç kız, çok sayıda Filistinli gibi katliamdan kaçamadı.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 21:15   Mesaj No:53
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

İtrail yenildiğini itiraf etti ..
__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 23:59   Mesaj No:54
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

Alıntı:
göz_yaşı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İtrail yenildiğini itiraf etti ..
Yenildiklerini itiraf olayı tamamen tiyatro ve kendilerini acındırma çabası...

Yenildik deyip Gazze'den savaş tazminatı da isterlerse hiç şaşmam. Mağdur edebiyatı. Dünya üzerinde katliam yapıp kendilerini acınacak durumda gösteren olsa olsa yahudi olur.

Hitler'in de yahudi olduğundan şüpheleniyorum. Büyük ihtimalle Hitler'de yahudi idi. Avrupa'daki garibanları katlettiler, katliam yaptılar, sonra da yahudilere soykırım iddiası ile mağduriyet ayaklarına yattılar.

İnanmayın. Bu adamların hiç bir dediğine inanmayın. Şeytana rahmet okutur bu millet. Millet mi illet mi onu da bilmiyorum.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Ağustos 2014, 09:51   Mesaj No:55
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

Gazze'deki yıkımın boyutları gün yüzüne çıkıyor


Filistinli gruplarla İsrail arasında varılan geçici ateşkesin ardından, Gazze'deki yıkımın boyutları gün yüzüne çıkıyor
İnsanların, ciddi boyutlarda temiz su ve elektrik sıkıntısı yaşadığı ve hayati ihtiyaçlarını karşılamada zorlandığı Gazze'de, çöplerin toplanamaması ve caddelerdeki atık sular, sağlığı tehdit ediyor.

İsrail saldırılarında evleri hedef alınan ve okullara sığınmak zorunda kalan Filistinliler, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Han Yunus'taki evinin yıkıntıları arasında "hatıralarını arayan" 23 yaşındaki Cihan Kevari, evlerinin enkaz yığınına döndüğünü belirterek, "Kiralık ev arıyoruz ancak fiyatlar çok yüksek" dedi.

Şucaiyye Mahallesi'ni "enkaz kent" olarak niteleyen Hamid Halil ise "Şehir eski haline ne zaman döner ya da bu enkazlar ne zaman kaldırılır ki?" diyerek yıkımın büyüklüğüne dikkati çekti.

Gazze'nin Es-Sabra bölgesinden Macid Reyyan de saldırılar nedeniyle su şebekelerinin büyük zarar gördüğünü belirterek, küçük su depolarını doldurmak için her sabah yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

"Elektrik kesintileri ve çöp sorunu"

Yaklaşık 10 günden bu yana Gazze'de, günlük 20 saat elektrik kesintisi yaşandığını ifade eden Ranye Sekik ise "İsrail'in elektrik santralini vurmasının ardından Gazze'de elektrik kesintileri uzadı. İsrail'den gelen elektrik hatlarının da büyük hasar görmesi, uzun süreli elektirik kesintilerine yol açtı. Elektrik olmaması nedeniyle birçok ihtiyacımızı karşılayamıyoruz" dedi.

Gazze'nin kuzeyinden Raid et-Tevm ise belediye ekipleri gelemediği için bölge sakinlerinin çöpleri boş arazilere doldurduğunu ve bu nedenle çevrede kötü kokuların ve kirliliğin had safhaya vardığını söyledi. Tevm, "Boş arazilerin çöplülere dönüştürülmesi, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Atık sularının caddelere aktığından şikayet eden Halil ed-Delv de bölge sakinlerinin atık sular nedeniyle hastalanmaktan endişe ettiğini kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu bin 886 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 806 kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistinli gruplar ve İsrail arasında önceki gün saat 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı. İsrail, bugün sona erecek ateşkesin 72 saat daha uzatılmasını kabul ettiğini açıkladı.

İsrail, 65 binden fazla Filistinliyi evsiz bıraktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarılarının etkileri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İsrail'in hava, kara ve denizden yaptığı bombalamalar sonucunda 10 binden fazla konut yıkılırken, 65 binden fazla Filistinlinin evsiz kaldığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelerde, İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği 4 haftayı bulan saldırılarında 10 binin üzerine konutun yıkılması veya ağır hasar görmesi sonucunda 65 binden fazla Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

Saldırılarda, Gazze'nin temel alt yapısının büyük bir yıkıma uğradığı, su ve arıtma ve kanalizasyon ağının büyük ölçüde zarar gördüğü kaydedilirken, Gazze'ye elektrik sağlayan santralin yanı sıra sağlık tesisleri ve okulların da bombamdımanda ağır zarar gören binalar arasında yer aldığı bildirildi.

BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü James Rawler, yaptığı açıklamada, saldırıların durması nedeniyle insani yardım görevlilerinin, yerlerinden olmuş nüfusa gıda ulaştırma ile su ve sanitasyon altyapı çalışmalarını yapılabilmelerine imkan sağlandığını ifade etti.

Rawley, ''Gazze Şeridi'nde abluka tam kalkmadan, Filistinliler yeniden yapılanma çalışmalarından mahrum kalacak ve normal hayata dönmeleri imkansız olacak'' dedi.

Filistin sorununda daha kalıcı bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirten Rawley, İsrail'in 7 yılı bulan ablukasının kalkmasının zamanı geldiğini kaydetti.

alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Ağustos 2014, 14:11   Mesaj No:56
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor



Gazze vurulurken 4 bin 500
çocuk doğdu
İsrail ordusunun, Gazze'de
432 çocuğu katlettiği
saldırıların yapıldığı 29 gün
içinde 4 bin 500 çocuk
dünyaya geldi. Filistin
Sağlık Bakanlığı tarafından
yapılan açıklama, bir aydır
katliama maruz kalan Gazze
halkına müjde olarak verildi.

İsrail, Gazze'ye yönelik düzenlediği
saldırılarda 432'si çocuk bin 886 kişiyi
katletti. İsrail'in saldırılarının sürdüğü
29 günde Gazze'de 4 bin 500 çocuk
dünyaya geldiği öğrenildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından
yapılan açıklama, bir aydır katliama
maruz kalan Gazze halkını sevindirdi.
Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf
Ebu el-Riş, yaptığı açıklamada, İsrail'in
Gazze'ye saldırmaya başladığı 7
Temmuz'dan bu yana, 4 bin 500
çocuğun dünyaya geldiğini kaydetti.
Öte yandan, Mısır'ın öncülüğünde
varılan 72 saatlik ateşkes, yarın
08:00'de sona eriyor. İsrail ordusu
sözcüsü, bugün ateşkesin 72 saat daha
uzatılacağını açıkladı.
Kübra Türk / Yenisafak.com.tr | 07
AĞUSTOS 2014, 17:01
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Ağustos 2014, 19:08   Mesaj No:57
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

"Suriye’de veya dünyanın herhangi bir
yerinde tarafımız bellidir. Zalime karşı
kendi bedenimiz olan insanlık bedenini,
iman bedenini koruruz. Zalimin, hiçbir şey
yapamazsak elinden tutarız, engel oluruz.
Suriye biziz. Suriye’deki acı, acımızdır.
Suriye’deki sıkıntı mü’minlerin sıkıntısıdır.
Ve asla kardeşler arasında bir tartışma
değildir."
-Nureddin YILDIZ-
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ağustos 2014, 08:53   Mesaj No:58
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

İsrail hamile kadın ve çocukları öldürdü



İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu, aralarında hamile bir kadın ve 3 çocuğun da bulunduğu aynı aileden 7 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin doğusunda yer alan Deyr el-Belh bölgesine saldırısında biri hamile kadın, 3'ü çocuk aynı aileden 7 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını belirtti.

Ölü ve yaralıların Şuheda el-Aksa (Aksa Şehitleri) Hastanesi'ne getirildiğini ifade eden Kudra, ölenlerin isimlerinin karnındaki bebeğiyle Nebile el-Luh (35), Rafet el-Luh (32), çocukları Mustafa, Ferah, Meysera ile Muhammed el-Luh (21) olduğunu söyledi.

Böylece İsrail'in, ateşkesin dün akşam saatlerinde bozulmasının ardından düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a, yaralı sayısı ise 61'e yükseldi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.01'de sona ermişti. Kahire’deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Gazze’den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusu, yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Ağustos 2014, 23:55   Mesaj No:59
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

Siyonizme karşı Müslümanların onuru olan
şanlı Gazze direnişinin komutanlarından
Muhammed Dayf'ın kundaktaki oğlu ve eşi
bugün şehit edildi.
inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Ağustos 2014, 12:12   Mesaj No:60
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

Gazze'nin feryadı

Aynı aileden Ömer, Abdullah ve Muhammed, bombardımanda hayatını kaybederken son kayıplarla birlikte ölü sayısı 2 bin 69'a yükseldi.

Her ateşkes kararını Hamas'ı bahane ederek bozan İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına kaldığı yerden devam ediyor. Dünkü saldırılarda 3'ü çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğusuna düzenlediği bombardımanda, Rifi ailesinin evinin hedef alındığını belirtti. Saldırıda, aile fertlerinden Ömer Nasr (7), Abdullah Tarık (8) ve Muhammed Ziyad (11) ile Nasr er-Rifi (35) hayatını kaybetti.

MEZARLIĞA BOMBA

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki Eş-Şeyh Rıdvan Mezarlığı'na düzenlediği saldırıda ise 4 Filistinli'nin öldüğü bildirildi. Mezarlıkta yakınını defneden bir topluluğu hedef alan bombardımanda Muhammed ve Rami Ebu Nehal ile Heysem Tafış ve Abd Şuveyh hayatını kaybetti. Son kayıplarla birlikte 7 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 69'a yükseldi. Hayatını kaybeden çocukların sayısı ise 500'e yaklaştı. İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu önceki gün yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

Ağıtlar çocuklar için yükseldi

İsrail'in Gazze'nin doğusuna Rifi ailesine ait evi hedef alan saldırısında hayatını kaybeden Ömer Nasr (7), Abdullah Tarık (8) ve Muhammed Ziyad'ın (11), cenazesi Şifa Hastanesi morgundan alınarak, cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Çocukların cenaze törenine katılan yüzlerce Filistinli, İsrail aleyhinde sloganlar atarak, saldırıları protesto etti.

Suyu 5 günde bir görüyorlar

Gazze saldırıları yüzünden yaşanan su sıkıntısı neticesinde cilt hastalığı salgını ve diğer enfeksiyonlar ortaya çıktı. Neredeyse 1.8 milyon kişi, su bulmakta zorluk çekiyor çünkü İsrail attığı bombalarla Gazze Şeridi'nin suyuna, elektriğine ve kanalizasyon altyapısına ciddi zarar verdi. Filistin Suişleri Müdürlüğü yetkililerine göre, saldırılar sırasında 11 kuyu ve 2 arıtma tesisi tamamen yıkılırken, 15 kuyu ve 4 arıtma tesisi kısmen tahrip edildi. 18 kilometre uzunluğundaki boru hattı yıkıldı ve 17 kilometre uzunluğundaki bir diğer boru hattıysa zarar gördü. Böylece su sisteminin sadece yarısı işlev görüyor.

400 BİN MAĞDUR

Çalışan kısımdan su temin etmek ise sadece 5 günde bir mümkün oluyor.Evlerinden olan yaklaşık 400 bin kişi haftalardır yıkanamamaktan şikâyetçi.

Kassam liderlerine suikast saldırısı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda 3 liderinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı. İsrail ise söz konusu saldırının ordu ve iç istihbarat servisi 'Şabak' işbirliğinde gerçekleştirildiğini duyurdu.

alıntıdır
Yeni Şafak
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Gazze'de Ölen Çocuklar Kaç Oy Ediyor? Mihrinaz Makale ve Köşe Yazıları 1 06 Mart 2024 22:38
İsrail Gazze ve Lübnan’a saldırdı Kara Kartal İslami Haberler 0 07 Nisan 2023 12:39
Uygur zulmü devam ediyor Kara Kartal İslami Haberler 0 24 Mart 2023 20:07
atv de hayat devam ediyor dizisinde misyonerlik aslıı İslami Haberler 12 03 Ocak 2012 13:27
Cemaate Devam Vacibtir Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 22 Kasım 2008 00:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.