Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  10 Temmuz 2014 (09:40), Konuya Son Cevap : 30 Eylül 2014 (10:28). Konuya 63 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Ağustos 2014, 13:05   Mesaj No:61
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

Alıntı:
GÜLNİHAL2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster


Gazze vurulurken 4 bin 500
çocuk doğdu
İsrail ordusunun, Gazze'de
432 çocuğu katlettiği
saldırıların yapıldığı 29 gün
içinde 4 bin 500 çocuk
dünyaya geldi. Filistin
Sağlık Bakanlığı tarafından
yapılan açıklama, bir aydır
katliama maruz kalan Gazze
halkına müjde olarak verildi.

İsrail, Gazze'ye yönelik düzenlediği
saldırılarda 432'si çocuk bin 886 kişiyi
katletti. İsrail'in saldırılarının sürdüğü
29 günde Gazze'de 4 bin 500 çocuk
dünyaya geldiği öğrenildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından
yapılan açıklama, bir aydır katliama
maruz kalan Gazze halkını sevindirdi.
Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf
Ebu el-Riş, yaptığı açıklamada, İsrail'in
Gazze'ye saldırmaya başladığı 7
Temmuz'dan bu yana, 4 bin 500
çocuğun dünyaya geldiğini kaydetti.
Öte yandan, Mısır'ın öncülüğünde
varılan 72 saatlik ateşkes, yarın
08:00'de sona eriyor. İsrail ordusu
sözcüsü, bugün ateşkesin 72 saat daha
uzatılacağını açıkladı.
Kübra Türk / Yenisafak.com.tr | 07
AĞUSTOS 2014, 17:01
Burnimin doregi sizladi masaallah allahim muslumanlara yardim etsin amin
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ağustos 2014, 09:03   Mesaj No:62
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

Gazze'de kalıcı ateşkes sağlandı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli gruplar ile İsrail arasında kalıcı ateşkesin sağlandığını açıkladı
Öte yandan İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır arabuluculuğunda kalıcı ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından Hamas yönetimi, İsrail'e karşı zafer kazanıldığı açıkladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı basın açıklamasında "Filistin direnişi, Arap ordularının birleşerek yapamadıklarını yaptı ve 51 gün süren saldırıların sonunda, taleplerinin çoğunun gerçekleşmesini sağladı" dedi. Zuhri, "Daha önce Siyonistlere 'Gazze'ye yakın yerlerdeki evlerinize Başbakan Binyamin Netanyahu'nun değil ancak Hamas'ın izniyle girebilirsiniz' demiştik. Şimdi ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından İsraillilere 'Hamas'ın kararıyla evinize dönebilirsiniz' diyoruz" diye konuştu.

Filistin direniş hareketlerinin zaferinin, halkın fedakarlıklarıyla kazanıldığını vurgulayan Zuhri, şunları söyledi:

"Bugün halkımızın ve Filistin direnişinin zaferini ilan ediyoruz. Starejik noktaları vurarak, havaalanlarına abluka uygulayarak, Siyonistleri direniş gruplarının attığı roketlerden korunmak için yerin altına girmeye mecbur ederek İsrail'in caydırıcı gücünü kırdık."

Zuhri, "direniş gruplarının kazandığı zaferin, sınır kapılarının açılmasından ziyade Filistin ve Kudüs'ün işgalden kurtuluş yolunu açtığı için değerli olduğunu" söyledi.

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail ile kalıcı ateşkesin sağlandığı müzakere sürecinde üstlendiği arabuluculuk rölünden ötürü Mısırlı yetkililere teşekkür etti.

İsrail de ateşkesi kabul ettiğini açıkladı

İsrail, Mısır'ın önerdiği kalıcı ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'ın önerdiği kalıcı ateşkesi kabul ettik" dedi. Palmor, ateşkesin şartları ve detaylarını daha sonra paylaşacaklarını belirtti.

İsrail basınında çıkan hükümet kaynaklı haberlerde de ateşkesin bu akşam 19:00'da yürürlüğe girdiğini, Gazze'ye insani yardımların geçişi ve Filistinli balıkçıların Gazze açıklarında avlanma alanının ilk etepta 3 milden 6 mile çıkarılması konularında mutabık kalındığı, Hamas'ın önceki görüşmelerdeki talepleri olan Gazze limanı ve havaalanı gibi taleplerinin gelecek günlerde yapılacak müzakerelerde görüşüleceği yönünde haberlere yer verildi.

Anlaşmanın ardından Gazze'de Filstinliler ellerinde Hamas ve el-Fetih bayrakları ile yollara dökülürken, İsrail tarafında da "televizyonlarda genel bir memnuniyetin hakim olduğu" görülüyor.

Hamas Hareketi yetkililerinden Mahmud ez-Zehar

Hamas Hareketi yetkililerinden Mahmud ez-Zehar, "Filistinli direniş guruplarının, İsrail'in ulusal güvenliğine darbe indirdiğini" söyledi.

Zehar, İsrail ile Gazze arasında varılan kalıcı ateşkesin ardından başlayan kutlamalarda yaptığı konuşmada, "Direniş, İsrail'in 'caydırıcılık ve yenilmez ordu' teorsini bertaraf etti" dedi.

İsrail kentlerinin, son ana kadar füzelerle vurulduğuna dikkati çeken Zehar, "İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarında, siyasi, güvenlik, askeri ve stratejik açıdan başarısız oldu" diye konuştu.

"Havalimanımızı da deniz limanımıza da inşa edeceğiz" diyen Zehar, bunu yaperken kimseden izin almayacaklarını belirterek, "Limanlarımıza kim saldıracak olursa füzelerle karşılık vereceğiz" ifadesini kullandı. Zehar ayrıca, bir sonraki aşamada, İsrail saldırılarından zarar gören evlerin onarılacağını sözlerine ekledi.

Direnişte yeni dengeler

Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal da Filistin direnişinin, İsrail ordusuna karşı başlattığı mücadelede dengeleri değiştirdiğini belirterek, direnişin "İsrail ordusu yenilmez" tezini de çürüttüğünü belirtti.

Nezzal, yaptığı açıklamada, ateşkesi Filistin direnişinin "zaferi" olarak değerlendirerek, "Bu iki açıdan da zaferdir. Birincisi İsrail, ilan ettiği hiçbir hedefi gerçekleştiremedi, ikincisi ise direniş büyük bir stratejik başarı sağladı" dedi.

Nezzal, Filistin direnişinin ateşkes sürecine gelene kadar birçok başarıya imza attığını vurgulayarak, "Filistin direnişi, İsrail ordusunun yenilmezliği teorisini çürüttü. İsrail ordusunun heybetini yerle bir etti, askerlerini korkak farelere çevirdi" diye konuştu.

Nezzal, İsrail'in saldırılarına gerekçe olarak gösterdiği, direnişçilere yönelik "nükleer ve gelişmiş silahlar sahip olma" iddiasının da gerçekçi olmadığını, dolayısıyla burada İsrail milli güvenliğinin de bir kırılma yaşadığını dile getirdi.

"Filistin direniş grupları düşmanla siyasi ve askeri çatışma kurallarını değiştirdi" diyen Nezzal, şöyle devam etti:

"Direniş yeni dengeler belirledi. Ablukaya karşı abluka denklemini sağladı. Bunu öncelikle Ben Gurion Havalimanı'nı kapattırmakla, göçe karşı göç denklemini de Gazze etrafında yaşayan Yahudi yerleşimcileri göçe zorlamakla yaptı."

Nezzal, İsrail'in ölü ve yaralı asker sayısını da gizlediğini iddia ederek, "Hamas kaynaklarına göre ölen asker sayısı bin, yaralı sayısı da 2 bindi ancak İsrail yönetimi, ölü ve yaralılar konusunda gerçek rakamları gizledi" diye konuştu.

Kalıcı ateşkes anlaşmasının maddeleri yayımlandı

Bu arada Mısır , İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan kalıcı ateşkes anlaşmasının maddelerini açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''Mısır, masum insanların ölmemesi ve daha fazla kan akmaması için İsrail ve Filistin direniş gruplarını kapsamlı ateşkese çağırmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kalıcı ateşkes anlaşmasının " Gazze ileİsrail arasındaki sınır kapılarının açılması, insani yardımların ve yapı malzemelerinin Gazze'ye geçişine izin verilmesi, denizde avlanma alanının 6 mile çıkarılması ve diğer konularda taraflar arasındaki dolaylı müzakerelerin devam etmesi" maddeleri üzerinde gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklama metninde ayrıca, "Mısır, tarihi ve coğrafi gerçeklerin ona yüklediği rol, ulusal ve bölgesel sorumluluğuyla Filistin halkının isteklerinin gerçekleşmesi, liderlerinin desteklenmesi, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla bölgede barış ve istikrarın sağlanması konusundaki kararlılığını yinelemektedir. Mısır, ABD'nin de bu alanda sarfettiği çabaları övgüye değer bulmaktadır" vurgusu yapıldı.

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma gereği bugün saat 19.00'da kalıcı ateşkes uygulanmaya başlamıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 143 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10 bin 918 kişi yaralanmıştı.

Hizbullah: sabrın ve direnişin bir meyvesi

Lübnan'daki Hizbullah, Gazze'de sağlanan kalıcı ateşkesi, Filistin halkının verdiği büyük kayıplar karşısında sabrın ve direnişin bir meyvesi olarak değerlendirdi.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu tarihi başarı siyonist düşmanla mücadele yolunda, daha büyük ve önemli zaferler kazanmak için başlangıcı teşkil ediyor" ifadesi kullanıldı.

Filistinli gruplar ve halkın direnişi olmaması durumunda zaferin kazanılamayacağı belirtilen açıklamada "Bu zafer direnişin iradesi ve sebatıyla gerçekleşti. Gazze'de kazanılan zafer, Filistin halkının siyonist düşmanın günler süren saldırıları karşısında verdiği kurbanlara karşılık sabrın meyvesidir" yorumunda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, başta cesur Filistin halkı ve direniş grupları olmak üzere, şehit aileleri ve İsrail hapishanelerindeki tutuklular, Gazze'de yaşanan zaferdeki büyük payları sebebiyle tebrik edilerek, ateşkesin gerçekleşmesi için çaba gösteren özellikle zaferin en önemli şartları olan sınır kapılarının açılmasını sağlayan ilgili ülkeler ve kurumlardan da övgüyle söz edildi.

Öte yandan, başkent Beyrut ve Filistinlilerin yaşadığı mülteci kamplarında da Gazze'deki ateşkes sevinç gösterileriyle kutlandı.

alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ağustos 2014, 09:05   Mesaj No:63
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor

İsrail saldırılarının acı bilançosu


İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 145 kişi şehit oldu, 11 bin 100 kişi yaralandı
Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılar, 578'i çocuk, 261'i kadın, 102'si yaşlı, 2 bin 145 kişinin yaşamını yitirmesine, çoğu kadın ve çocuk 11 bin 100 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın belirlemelerine göre, saldırılarda 2 bin 276 ev kullanılamaz hale geldi, 13 bin 395 evin bazı bölümleri yıkıldı, on binlerce binada küçük çaplı hasarlar oluştu.

Bunun yanında 70 cami tamamen yıkıldı, 120 camide büyük hasar oluştu, hedef alınan 143 okulun 24'ü yerle bir oldu. Binlerce aile göç etmek zorunda kalırken, okullar sığınma merkezlerine dönüştü. Yaklaşık 500 bin Filistinli sığınmacı durumuna düştü. Bunlardan 200 bininin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı okullar ile devlet okullarında kaldığı bildirildi.

"Koruyucu Hat" adıyla 7 Temmuz'dan itibaren Gazze'ye saldırılar düzenleyen İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla anlaşmaya varmış, kalıcı ateşkes dün saat 19.00'da uygulanmaya başlamıştı.

alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Eylül 2014, 10:28   Mesaj No:64
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor



İsrail askeri yine çocuk vurdu


Gazze'de Filistinli bir çocuğun İsrail askerlerinin kurşunuyla yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, Umm en-Nasr köyünde, İsrail askerlerinin tarım alanında açtığı ateş sonucu, 14 yaşında bir çocuğun sol ayağından yaralandığını bildirdi. Kudra, İsrail askerlerinin bu gibi eylemlerini, 'ateşkesi açıkça ihlal' olarak nitelendirdi. Gazzeli hastane yetkilileri, Beyt Lahya kentinde de dün bir çiftçinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığını belirtti.

alıntıdır

Yeni Şafak
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Gazze'de Ölen Çocuklar Kaç Oy Ediyor? Mihrinaz Makale ve Köşe Yazıları 1 06 Mart 2024 22:38
İsrail Gazze ve Lübnan’a saldırdı Kara Kartal İslami Haberler 0 07 Nisan 2023 12:39
Uygur zulmü devam ediyor Kara Kartal İslami Haberler 0 24 Mart 2023 20:07
atv de hayat devam ediyor dizisinde misyonerlik aslıı İslami Haberler 12 03 Ocak 2012 13:27
Cemaate Devam Vacibtir Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 22 Kasım 2008 00:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.