Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi ibo-can,Açılış Tarihi:  30 Aralık 2007 (18:58), Konuya Son Cevap : 29 Ocak 2021 (13:37). Konuya 12 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı5Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Aralık 2007, 18:58   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:ibo-can isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 637
Üyelik T.: 09 Aralık 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir?

Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir?

Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Köpek bulunan odaya rahmet melekleri girmez.

Kediye gelince, kedi beslemek caizdir. Ancak bugünkü apartman hayatında zor olur. Çişini, kakasını yapacak yer arar. Kum torbası olsa da, biraz zordur. Bazı kediler çişi gelince, dışarı gidebiliyor. Kedinin tüyleri eve hatta yemeklere dökülebilir. Yıkamak temizlemek gerekir. İtinalı bir şekilde bakmak gerekir. Köy evlerinde fare olurdu, kedi beslenirdi. Beton apartmanlarda farenin rahatça yaşaması zor.

Kedi pis değildir. Gezdiği yerlerde namaz kılınır. Sahabeden bir hanım anlatır:
Abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içince dayım Ebu Katade biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim hayretle baktığımı görünce, dedi ki:
Niye hayret ettin? Resulullah efendimiz buyurdu ki:
(Kedi etrafınızda dolaşır, necis [pis] değildir.) [Tirmizi]

Pis değil diye kedi beslemek gerekmez. Kedilerden hastalık da geçebilir. Komşular rahatsız oluyorsa eve koymamak uygun olur. Bazı hanımlar, fareden korkar. Kediden köpekten korkan da olabilir. Komşularımızın rahatsız olmamaları için kedi sevgimizden feragat ederek evde kedi beslememek iyi olur.

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyuruyor: «Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar (kıyrât) eksilir.» (Buhâri, K. ez-Zebâih, 6; Müslim, K. el-Müsâkat, 46, 50, 56-58.)
Köpek bulunan eve meleğin girmediğini bildiren hadisler (Ebû Dâvud. K. et-Tahârah, 89; Buhârî Bed'u'l-halk, 7, 17, el-Libâs, 77; Müslim, K. el-Libâs, 81.) de yukarıdaki hadise eklenince çıkan netice şudur: Korunma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek İslâmda men edilmiştir; çünkü:
a) Köpek besleyecek kadar imkânı olanların bakım ve harcamalarına yoksul, kimsesiz insanlar daha lâyıktır.
b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen bir çok tehlikeli hastalıklar mevcuttur.
c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri ve bir şey istemek için geleni korkutur, rahatsız eder...
Bununla beraber zararı olmayan köpekler itlâf edilmez; her canlıya merhamet edilir, yardım edilir ve ecir alınır. Bir kuyunun başında susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe su veren günahkârın ilâhi afva mazhar olduğunu Resûlullah haber vermiştir. (Buhari, K. eş-Şürb, 9; el-Edeb, 27; Müslim, K. es-Selâm, 153.)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi ibo-can 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir? Soru Cevap Arşivi Mihrinaz 12 12780 30 Aralık 2007 18:58

Alt 30 Aralık 2007, 21:15   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart Cvp: Evde köpek beslemek günah mıdır?


Av, ziraat, sürü, ev bekletme vb. sebeblere dayalı olarak köpek beslemenin caiz olduğu konusunda ulema ittifak etmiştir. Ancak hırsız korkusu gibi zaruri bir sebep olmaksızın evde bulundurulmasını hoş karşılamamışlardır (ibnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, Bulak 1319, VI, 246; İbn Âbidin, Reddü'l-Muhtâr, Kahire 1386-89/1966-69, V, 226-227).




Ufak bir anekdot:Ben çok korkarım
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Eylül 2009, 12:09   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:didem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10306
Üyelik T.: 02 Eylül 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart re: Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir?

Ben burada yazılanları okuyunca gerçekten üzüldüm ve yazmak için üye oldum. Bu sadece bizim dinizmizde olan bir şey sanırım herkes herşeyi nekadar biliyor inanılmaz sanki islamiyet sadece kişi tekelinde olan bir din. Ben kişisel olarak kimsenin yok bu böyle yok şu şöyle deyipte fetva vermesinden hem sıkıldım hemde kesinlikle inanmıyorum. Yüce rabbimiz biz insanlara akıl vermiş rehber vermiş. ve kesinlikle özgür bırakmış her kişi kendinden sorumludur.dayatmayla zorla yapılan hiçbirşeyin zaten hükmü yoktur ve ayrıca yapılanlar nedir bu böle bir matah gibi övünç meselesi olmaktatıdır. günümüzde. yok namaz kılarlarmış kardeşim neden söylüyosun neden övünüyosun zaten bunu yapmak zorundasın bu senin borcun sana emredilen bu. ben hayvan insan bitki doğa ne varsa yüce rabbimin yaratığı için seviyor ve baktığım herşeyde onun yüceliğini bir kez daha hisediyorum. Çok şey yazmak isterdim ama.Köpek beslemek günah diyenler,gün içinde hiç mi küfür etmiyolar,yalan söylemiyolar,birilerinin arkasından konusmuyolar,birilerine kin gütmüyolar,birilerine yan gözle bakmıyolar,birilerine lakab takmıyolar,birilerini soymuyolar,birilerinin hakkına tecavüz etmiyolar, hiç mi kul hakkı yemiyolar ?
Neden işlenen ya da işlenecek olan günahı kendilerinde değil de hayvanlarda ya da onları koruyup kollayanlarda arıyolar?çok dikkat ederek yaşamaya çalışırım bilmeden yaptıklarım mutlaka vardır ama bilerek yalan söylemem, kimsenin canını yakmam, kimseyi hor ve hakir görmem ne olursa olsun kim olursa olsun herkese gülümser eşit davranmaya çalışırım helal yoldan anlımın teri ile kazandığımla yetinir şükür eder hiç kimsenin hiç bir şeyine yan gözle bakmam istememde, arkadan konuşmam varsa derdim yüzüne söylerim hep, içki içmem, kumar oynamam elimden geldiğince ibadetlerimi zamanında kafam erdiğince yapamaya çalışırım en büyük amacım kızımıda dürüst yararlı herkesi seven dinini bilen bir birey olarak yetiştirmektir.
Ha hayvanları sevmek o korumasız varlıkları korumak doyurmak bakmak günahsa Yaptığım günahsa ve günahım buysa, sonucu cehennemde yanmaksa sadece sebeb bu olsun
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Eylül 2009, 13:09   Mesaj No:4
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart re: Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir?

Alıntı:
didem Üyemizden Alıntı

Ha hayvanları sevmek o korumasız varlıkları korumak doyurmak bakmak günahsa Yaptığım günahsa ve günahım buysa, sonucu cehennemde yanmaksa sadece sebeb bu olsun
Köpek beslemenin günah olup olmadığından daha çok yukardaki cümleyi itikadi olarak düşünmemiz yani bu söz Allah'ın hoşuna gider mi gitmez mi diye düşünmemiz icab etmez mi acaba?
Mihrinaz beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Mayıs 2010, 01:45   Mesaj No:5
Avatar Otomotik
Durumu:mayko33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12521
Üyelik T.: 09 Mayıs 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart re: Evde Kedi Köpek Beslemek Caizmidir?

Gördüğüm kadarı ile genelde köpekten nefret edenler yorumlamış.Kimse bilimsel açıdan konuya yaklaşmamış.Sağlık açısından baktığımızda kedinin dışkı ve tüylerinde toksoplazma mikrobu mevcuttur.
Bunun yanında köpekteki her tehlike kedide de mevcuttur.
Her iki hayvanın da aşıları tam yapılır ve her yıl tekrarlanırsa sağlık açısından problem kalmaz.Hayvan sağlığını ilgilendiren aşılar 3 ile 15 lira arasında değişir.Hayvandan insana bulaşan hastalıklarla ilgili aşılar 80-120 lira arasında değişir.
Lütfen köpek korkunuza da dini alet etmeyin.Ayrıca Allah'ın yarattığı bir hayvandan nefret etmek,ona zarar vermek,dövmek sövmek,araba ile ezmek,öldürmek,kötüleyerek toplumda negatif izlenim yaratmak Ahirette size yol su elektrik olarak geri dönecektir.

Konu dışı olmak üzere dini alet etmek demişken aklıma geldi yazmadan edemeyecem.Lütfen cami yardımlarını cami kapısında camiye gelen insanlardan toplayın.Ev ev dolaşarak topladığınız paralar helal olmuyor.Bazen tanıdık adam geliyor kıramayıp veriyorum ama helal etmiyorum.Bilginize.
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ocak 2012, 00:29   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 14 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Evde köpek beslemek günah mıdır?

ablam bahçede beslemenin bi sakıncası var mı ?
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Ocak 2012, 11:15   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Evde köpek beslemek günah mıdır?

Alıntı:
aslıı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ablam bahçede beslemenin bi sakıncası var mı ?
Cevap

Değerli kardeşimiz;
Hanefilere göre köpek elbiseye sürtünürse o elbiseyle namaz kılınır. Yalnız, köpeğin ağız suyu veya salyası ve tersi necistir.

“İçinde köpek bulunan eve rahmet meleklerinin girmeyeceği, ev sahibinden her gün bazı sevapların azalacağı, ancak av, sürü ve bekçilik gibi ihtiyaçlar için köpek beslemenin caiz olduğu” gibi hadis-i şerifler vardır. Ayrıca salya ve tüyleri her tarafa bulaşacağından ibadetlerimize ve sağlığımıza zarar verme ihtimali de vardır. Bu sebeple ihtiyaç yoksa evde köpek bulundurmak doğru değildir. İhtiyaç yokken evde köpek beslemek haram değildir fakat hafif mekruhtur. Hukuk dilinde buna “tenzihi mekruh” denilir.

Ancak bununla beraber köpek bulunan evde yaşanır, kılınan namazlar ve yapılan ibadetler de geçerlidir. Yeter ki kıldığımız yer veya seccade temiz olsun.

Resûl-i Ekrem (sav) şöyle buyuruyor: "Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."( Buhari, Zebaih, 6; Müslim, Müsakat, 46,50,56-58)

Köpek bulunan eve melek girmediğini bildiren hadisler de göz önünde bulundurulduğunda, koruma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek İslamda menedilmiştir.Çünkü;

a) Köpek besleyecek kadar imkanı olanların bakım ve harcamalarına yoksul ve kimsesiz insanlar daha layıktır.

b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen birçok hastalık vardır.

c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri korkutur, rahatsız eder. (Günlük Hayatımızda Helaller ve Haramlar, Hayreddin Karaman, İz Yayıncılık)

İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır. (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).

Hanefilerde esah olan, köpeğin bizatihi necis olmadığıdır, zira korunma ve avlanmada ondan yararlanılmaktadır. Domuz ise bizatihi necistir. Kurandaki "O pistir" ayetinden kasıt domuzdur.

Yalnız, köpeğin ağız suyu veya salyası ve tersi necistir. Vücudunun diğer yerleri buna kıyas edilmez. Ağzını kaba sokarsa kab yedi defa yıkanır. Resulullah (as) buyurdu ki: Köpek sizden birinin kabından içerse, onu yedi defa yıkasın. Ahmed ve Müslim'de: "Köpeğin ağzını soktuğu sizden birinin kabının temizliği, ilki toprakla olan yedi defa yıkamaktır. (Ahmed, Buhari, Müslim)

Malikilere göre: İster beslenmesine izin verilen bekçi ve çoban köpeği olsun, isterse başka köpek, mutlak olarak temizdir. Sadece ağzını soktuğunda meşhur olan görüşe göre taabbüden yedi defa yıkanır. Ayağını veya hareket ettirmeden dilini soksa veya salyası düşse yıkamak gerekmez.

Şafii ve Hanbelilere göre: Köpek domuz ve onlardan türeyenler, bunların artığı, teri necistir. Bunlarla kirlenen eşya biri toprakla olmak üzere yedi defa yıkanır. Önceki hadise binaen ağzının necaseti sabit olursa, geri kalan kısım da öncelikle öyledir. Zira ağzı fazla soluduğu için en temiz yeridir. (Bk. İslam Fıkhı Ansiklopedisi Prof. Dr. Vehbe Zuhayli)




Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2014, 19:36   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Evde köpek beslemek günah mıdır?

doğasında dışarda yaşamak olan köpek vs.hayvanları eve hapsedip bakımını üstlenmektense,
doğası evinde sıcak yuvasında olan İnsanların, ihtiyaç sahiblerinin, kimsesizlerin, yetimlerin, dulların bakımını ihtiyacını üstlensek daha evla olmazmı...


ahzan
Mihrinaz beğendi.
__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2014, 14:10   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Evde köpek beslemek günah mıdır?

Alıntı:
didem Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben burada yazılanları okuyunca gerçekten üzüldüm ve yazmak için üye oldum. Bu sadece bizim dinizmizde olan bir şey sanırım herkes herşeyi nekadar biliyor inanılmaz sanki islamiyet sadece kişi tekelinde olan bir din. Ben kişisel olarak kimsenin yok bu böyle yok şu şöyle deyipte fetva vermesinden hem sıkıldım hemde kesinlikle inanmıyorum. Yüce rabbimiz biz insanlara akıl vermiş rehber vermiş. ve kesinlikle özgür bırakmış her kişi kendinden sorumludur.dayatmayla zorla yapılan hiçbirşeyin zaten hükmü yoktur ve ayrıca yapılanlar nedir bu böle bir matah gibi övünç meselesi olmaktatıdır. günümüzde. yok namaz kılarlarmış kardeşim neden söylüyosun neden övünüyosun zaten bunu yapmak zorundasın bu senin borcun sana emredilen bu. ben hayvan insan bitki doğa ne varsa yüce rabbimin yaratığı için seviyor ve baktığım herşeyde onun yüceliğini bir kez daha hisediyorum. Çok şey yazmak isterdim ama.Köpek beslemek günah diyenler,gün içinde hiç mi küfür etmiyolar,yalan söylemiyolar,birilerinin arkasından konusmuyolar,birilerine kin gütmüyolar,birilerine yan gözle bakmıyolar,birilerine lakab takmıyolar,birilerini soymuyolar,birilerinin hakkına tecavüz etmiyolar, hiç mi kul hakkı yemiyolar ?
Neden işlenen ya da işlenecek olan günahı kendilerinde değil de hayvanlarda ya da onları koruyup kollayanlarda arıyolar?çok dikkat ederek yaşamaya çalışırım bilmeden yaptıklarım mutlaka vardır ama bilerek yalan söylemem, kimsenin canını yakmam, kimseyi hor ve hakir görmem ne olursa olsun kim olursa olsun herkese gülümser eşit davranmaya çalışırım helal yoldan anlımın teri ile kazandığımla yetinir şükür eder hiç kimsenin hiç bir şeyine yan gözle bakmam istememde, arkadan konuşmam varsa derdim yüzüne söylerim hep, içki içmem, kumar oynamam elimden geldiğince ibadetlerimi zamanında kafam erdiğince yapamaya çalışırım en büyük amacım kızımıda dürüst yararlı herkesi seven dinini bilen bir birey olarak yetiştirmektir.
Ha hayvanları sevmek o korumasız varlıkları korumak doyurmak bakmak günahsa Yaptığım günahsa ve günahım buysa, sonucu cehennemde yanmaksa sadece sebeb bu olsun
Didem hanım hayvanları sevmek günah diyen yok. Allahın her yarattığı canlının evren içinde kendine has özel bir yeri var. Yaratılanlar Allah için sevilir. Ama seviyoruz diye de evin içine almak zorunda değiliz. Niye evinizin içinde domuz, inek, keçi, koyun, vb beslemiyorsunuz? Evin içi pis olur değil mi?
Köpeğin de yaratılışı gereği evin içinde değil dışında beslenmesi gerekir. Besleyin ve sevin köpekleri. Ama bahçenizde olsun. Eğer temiz bir evde yaşamak istiyorsanız. Sonra onu bağlayın ki yoldan geçenlere saldırmasın. Eğer yoldan geçene köpeğiniz saldıracak olursa, köpek suçlu olmaz, siz suçlu olursunuz. Köpek besleyen günah kazanır cehenneme gider diyen oldu mu? Hayır. Ama hayvan beslemenin de kuralları olmalı. Hayvanları doğalarına uygun besleyin. Evde beslemek onların doğalarına uygun değil demek ki. Dinimiz hayvanları sevmeyi ve korumayı emreder. Öyle ki Peygamber efendimiz bir sefere giderken, koskoca kafilenin yolunu iki kuş rahatsız olmasın diye değiştirmiştir. Açılan konuyu iyi okusaydınız köpek düşmanlığı yapılmadığını görürdünüz. Neyse talihsizlik olmuş.

Alıntı:
mayko33 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Gördüğüm kadarı ile genelde köpekten nefret edenler yorumlamış.Kimse bilimsel açıdan konuya yaklaşmamış.Sağlık açısından baktığımızda kedinin dışkı ve tüylerinde toksoplazma mikrobu mevcuttur.
Bunun yanında köpekteki her tehlike kedide de mevcuttur.
Her iki hayvanın da aşıları tam yapılır ve her yıl tekrarlanırsa sağlık açısından problem kalmaz.Hayvan sağlığını ilgilendiren aşılar 3 ile 15 lira arasında değişir.Hayvandan insana bulaşan hastalıklarla ilgili aşılar 80-120 lira arasında değişir.
Lütfen köpek korkunuza da dini alet etmeyin.Ayrıca Allah'ın yarattığı bir hayvandan nefret etmek,ona zarar vermek,dövmek sövmek,araba ile ezmek,öldürmek,kötüleyerek toplumda negatif izlenim yaratmak Ahirette size yol su elektrik olarak geri dönecektir.

Konu dışı olmak üzere dini alet etmek demişken aklıma geldi yazmadan edemeyecem.Lütfen cami yardımlarını cami kapısında camiye gelen insanlardan toplayın.Ev ev dolaşarak topladığınız paralar helal olmuyor.Bazen tanıdık adam geliyor kıramayıp veriyorum ama helal etmiyorum.Bilginize.
Sağlık açısından her iki hayvanda da mikroplar mevcutsa da, doğaları gereği köpek dışarıda olmalı ve kedi içeri girebilir. Çünkü kedinin içeride bir görevi var. Fareleri yakalamak ve temizlemek gibi. Sonuçta kapıyı kapatıp kedinin dışarı çıkmasını engellerseniz kediye zulmedersiniz. Evlerin içi insanların yaşam alanlarıdır hayvanların değil. Bunu bir insan olarak sizin de biliyor olmanız lazım. Kimse köpek korkusuna dini alet etmiyor. Sadece peygamberimizin(eğer müslümansanız siz de peygamberimizin sözünün üstüne söz koymazsınız) sözü nakledilmiş. Uymanız lazım değil mi? İslam dininde hayvanlara eziyet diye bir şey yoktur. İslamdan haberi olmayanların hayvanlara yaptıkları zulmü islamdanmış gibi göstermek size bir şey kazandırmaz.

Konu dışı olarak, yapmışsınız bir hayır buraya niye taşıyorsunuz. Camiye yardım isteyenleri kınıyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir şey var. Burada kimse sizden para istemiyor. Konu dışı diye buraya taşımışsınız töbe töbe...
Diyelim ki birini kıramayıp camiye yardım yapmışsınız. Helal etmediğinizi söylüyorsunuz. Onu bize değil de parayı verdiğiniz adama söyleyin. Burada bize helal etmiyorum deyip te, bizden paranızı geri mi istiyorsunuz? Hayır bana öyle geldi de...
Yardım Allah için yapılır. Siz birini kıramayıp yaptığınız yardımı bize yapmadınız. Her kimse o tanıdığınız sizden isteyen kişiye yapmışsınız. Allah için camiye hayır olsaydı unuturdunuz ve sevabını Allahtan beklerdiniz. Bizden değil.
Paranızı istiyorsanız arkadaşınızdan isteyin. Hem verip hem helal etmiyorum demek dilim varmıyor ama sizin görgü ve edebinizi gösterir.

Bilginize.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2014, 20:43   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Evde köpek beslemek günah mıdır?

Aklima babamin buyuk annesi geldi :(dedem olunce koyde tek kalmis ogullari uzakta oda kediyi eve baglamis korkmus kadincaz ne yapsin bizim koy evimiz ahsapti ustu ev alti ahir yaninda dedemin garaji ustude genis bakon sebze kurutmak vs icin kedimizi orada beslerdik balkona gelir mamasini yer giderdi hayvanlari cok severim ozellikle kedileri kopeklerde bana koku geliyo tiksiniyorum fakat sevimliler ve sadik dost densede kedi severim ben
Kopegin ne evde ne bahcede baglanmasi ne kus kafesi ne balik akvaryum nede hayvanat bahcesindeki hayvanlar icin uygun degil zalimlik onlar ilgi ister sefkat ister ben cicegimi bile evde ozgur olmadini dusunuyorm degilki hayvanlar
Mihrinaz beğendi.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kuş gitti köpek geldi Kara Kartal Teknoloji/Digital Dünya 0 04 Nisan 2023 22:29
Çocuğun köpek kadar değeri yok Nebevi Sevda Gündem/ Manşetler 2 25 Ekim 2018 10:44
Karadenizde Köpek..:) enderhafızım Videolar/Slaytlar 2 07 Kasım 2013 18:47
Köpek Ve Diğer Hayvanlar Hakkında EcelBekcisi Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 14:17
Evde muhabbet kuşu beslemek caiz midir? Güvercin Beslemek Caiz midir? Belgin Soru Cevap Arşivi 0 22 Mayıs 2008 09:34

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.