Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Videolar/Slaytlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi vertyucek,Açılış Tarihi:  25 Kasım 2014 (17:36), Konuya Son Cevap : 04 Aralık 2014 (08:16). Konuya 14 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Kasım 2014, 17:36   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:vertyucek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26456
Üyelik T.: 07 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 121
Konular: 89
Beğenildi:33
Beğendi:24
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bidat ehli hocalara dikkat

Bidat ehli hocalara dikkat

Yarım hekim candan yarım hoca imandan eder demişler.din ilmini kimden aldığımıza dikkat edelim.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi vertyucek 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Cübbeli Ahmet Hoca ile 54 Farz Dersleri 2.... Videolar/Slaytlar vertyucek 0 103 31 Temmuz 2023 21:55
Depremlerin devam edeceği başka sıkıntılarında... Dua Bölümü vertyucek 0 275 01 Mart 2023 18:44
Muazzam bir Salavat İsmi Azamdan olduğuda... Hafta'nın Konusu Mihrinaz 3 545 24 Şubat 2022 02:20
PEYGAMBERİMİZ AYI İKİYE BÖLDÜ! Hafta'nın Konusu vertyucek 2 521 12 Ocak 2022 20:27
Bitcoin (BTC) Can Alıyor Dikkat! Hafta'nın Konusu Kara Kartal 2 565 16 Ekim 2021 00:46

Alt 25 Kasım 2014, 17:43   Mesaj No:2
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

İslamoğlu'nun yayınlanmayan röportajı

Cüppeli Ahmed ile yaşadığı tartışmaya ilişkin Sabah gazetesi internet sayfası yayın yönetmenine röportaj veren Mustafa İslamoğlu'nun, internet sitesi tarafından yayınlanmayan röportajı...

İnternet sitesinin yayınlamaktan vazgeçtiği röportaj:


Sabah gazetesi internet sitesi: Meal çalışmanızda Abese Suresinde Peygamberimize “kibirli” dediğiniz iddia ediliyor. Bununla ilgili olarak belli bir çevreden eleştiriler aldınız. Bu konuda bir yanlış anlaşılma mı var?

Mustafa İslamoğlu: Peygamberimize “kibirli” demek ona iftira olur. Bunu Kur’an’a dedirtmek ise Allah’a ve Kur’an’a iftira olur. Hepsi de bana iftira olur. Bu cübbesiyle şöhret bulmuş bir şahsın iftirasıdır. Bu iftirayı eğer Abese 1 ve 2’ye düştüğüm notu göre göre yaptıysa, kasten ve taammüden haysiyet cellâtlığı yapmıştır. Yok, ayete düştüğüm notu görmeden yaptıysa, cehaletinin ve husumetinin kurbanı olmuştur.

Olayın aslı şundan ibarettir: Tefsirlerin klasik yorumunun aksine Kur’an içi deliller, Abese 1 ve 2’nin muhatabının Peygamberimiz değil, Velid b. Muğire adlı kibirli müşrik olduğunu göstermektedir. Bunun iki açık delili vardır: Kur’an’da “Abese” (yüzünü astı) fiili bunun dışında bir yerde (Müddessir 23) daha gelir, orada Velid b. Muğire için kullanılır. Bir müşrik için kullanılan fiilin Peygamberimiz için kullanıldığını söylemek, Peygamberimize haksızlıktır. Bunu teyit eden ikinci delil, Abese 1 ve 2. ayetlerde sözün muhatabı üçüncü tekil şahıs olan “o”dur. Fakat 3 ve 4. Ayetlerde sözün yönü değişir ve doğrudan Hz. Peygamber’e hitap edilir. Yani Hz. Peygamber 3 ve 4. ayetlerde uyarılır, 1 ve 2. ayetlerde surat astığı ve sırt döndüğü için kınanan kişi müşrik elebaşı Velid b. Miğiredir. Mealimizde bu yüzden şu manayı verdik: 1 “(O kibirli kişi) surat astı ve sırtını dönüp uzaklaştı, 2 Elçi’ye âmâ geldi diye… 3 Ve (sana gelince ey Nebi!) Sen nereden bileceksin o (müşriğin) arınacağını, 4 veya alacağı dersin kendisine yarar sağlayacağını?” Bu mealin verildiği sayfanın altına da “Kibirli adam”ın müşrik Velid b. Muğire olduğu notunu ekledik.

Malum şahıs, kendi televizyonunda eline mealimi alarak sadece Abese 1 ve 2’nin mealini okudu, fakat altındaki notu okumadı ve perdeledi. Bununla yetinmedi, bir de “Kibirli” sözü ile Hz. Peygamberi kasdettiğim iftirasını Allah’tan korkmadan ve kuldan utanmadan attı. Sözün bittiği yerdeyiz. Tuz kokmuştur. Bu tür bir yaklaşım için ne diyebilirim ki? Bunun yanlış anlaşılma mı, yoksa kasıtlı olarak yapılmış bir haysiyet cellâtlığı mı olduğunun takdirini, kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Sabah gazetesi internet sitesi:Cübbelinin size yönelttiği “Peygamberimize ‘kibirli’ dedi” ithamını Samanyolu televizyonu evire çevire haber yaptı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Mustafa İslamoğlu: Bu durum gerçekten de enteresan. Malum şahıs önceleri cemaate ve nurculara demediğini bırakmamıştı. Araları kanlı bıçaklıydı. Daha sonra kamuoyunun bildiği bir sürü tatsız olaya şahit olduk. Fakat birden bire cemaatle malum şahıs arasındaki buzlar eriyiverdi ve can ciğer kuzu sarması oldular. Sahiden de ne oldu da böyle oldu? Bu soru önemli ve bu sorunun cevabını ben bilmiyorum? Ama ortada bizim bilmediğimiz bir şeylerin döndüğü kesin. Peki, cemaat medyası malum şahsı birden bire keşfederek onun göz göre göre aleyhimize, Peygamberimize “kibirli” dedi iftirasına çanak tutmasına ne diyeceğiz?

Burada başka bir enteresan nokta daha var: Abese 1 ve 2. ayette muhatabın Hz. Peygamber değil müşrik elebaşı olduğu görüşü, aynen cemaatin hocası Fethullah Gülen’in de görüşüdür. Gülen’in bu konuda internete düşmüş makaleleri de vardır. Sonsun Nur adlı eserini açıp bakabilirler.

Yine Fethullah Gülen’in “takdim” yazısını yazdığı ve cemaatine tavsiye ettiği meal olan Ali Ünal mealinde Abese 1’e aynen şöyle meal verilmiş: “(Mağrur kafir) yüzünü ekşitti ve sırtını döndü” Allah’tan korkmadan ve kuldan utanmadan Peygamberimize “kibirli adam” dedi iftirasına alet olan Samanyolu televizyonuna sesleniyorum: Cemaatinizin hocası Ali Ünal, Sevgili Peygamberimize –haşa- “Mağrur kafir” mi dedi? Biri çıksa da cemaatin mealinde –binlerce hâşâ- Hz. Peygambere “Mağrur kâfir” deniliyor dese, ne dersiniz? Böyle aşağılık bir iftiraya bir tv. Kanalı çanaklık yapsa, ona nasıl bakarsınız?

Samanyolu’nu yönetenlerin gözünü kin bu kadar bürüdüyse, hakkımızı rûz-i mahşerde alırız. Eğer kinle hareket etmedik diyorlarsa, kendi haberlerini tekzip etmek onların boynuna borçtur. Aynı zamanda yasal zorunluluktur. Ah!.. Hoşgörü… Nerdesin sen? Anladım, kâfirlere cömertçe sundukları hoşgörüden bize küçük bir parça bile düşmüyor, ama bari televizyon kanallarını böyle şen’i ve deni bir iftirayı yaymaya alet etmeseydiler. İstedikleri kadar eleştirseydiler, ama canımdan aziz bildiğim Peygamberime “kibirli adam” dediğim iftirası üzerinden beni vurmaya kalkmasaydılar. Seviye bu kadar düşmemeliydi… Şimdiye kadar Gülen ve Cemaat’i ben de eleştirdim, ama onlara atılmış iftiralara da hiç iltifat etmediğim gibi, muarızlarını hep adalet ve itidale davet ettim. Demek ki Kur’an’ın koyduğu sınırlara riayet için Risaleleri yutmuş olmak kafi gelmiyormuş.

Sabah gazetesi internet sitesi: Birkaç gündür Risale-i Nur talebesi çevresinden size yönelik bazı eleştiriler var. Bediüzzaman ile ilgili eleştirilerinizin yanlış anlaşıldığını düşünüyor musunuz?

Mustafa İslamoğlu: Evet, hem nurcularla ilgili sözlerim, hem de Said Nursi ile ilgili sözlerim yanlış anlaşılmış. En azından sözlerimin, maksadının dışına taşırıldığını düşünüyorum. Fakat bunda benim de kusurum var. Zira ben daha sonra bir televizyon programındaki sözlerimi izlediğimde, ilkelerim ve alışkanlığım hilafına genelleme yapmışım. Oysa genellemeler daima haksızlığa yol açarlar. Bir Kur’an talebesi olarak bizler, hiçbir kişi ve zümreyi eleştirirken iyi yanlarını da süpürüp atmamayı, kabul ederken ise hatalarını da süpürüp almamayı şiar edindik. Biz temyiz ekolüyüz. Biz denge ekolüyüz.

İlgili programda söylediklerimden genelleme yaptığım sonucu çıkarılmış. Bunu bir genelleme olarak alıp da beni bunun üzerinden eleştirenlere haksızsınız diyemiyorum. Mesela Senai Demirci’nin adalet ve itidal dairesinde yaptığı eleştirilerden bir kısmı böyle. Bu türden insaflı eleştirilerden istifade ettim. Bazı nurcuların tepkileri ise beni resmen şaşırttı. Tahkir eden, tehdit eden, küfür eden ve hatta tekfir eden nurcuların varlığını da bu sayede öğrenmiş oldum.

Sabah gazetesi internet sitesi: Bediüzzaman ile ilgili eleştiriler amacını aşmış olabilir mi? Bu çevre sizden bir helallik istiyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Mustafa İslamoğlu: Said Nursi’nin mücadelesine ve Kur’an hizmetine hep saygı duydum. Bu mücadeleyi hep minnetle yad ettim ve edeceğim. Fakat ben Said Nursi’nin de her insan gibi hataları olduğunu ve eleştirilebilir olduğunu söylüyorum. Said Nursi eleştirilemez değildir. Hepimiz gibi o da kuldur. Kul kusursuz olmaz. Biz de yanılabiliriz, o da yanılabilir. Nitekim bazı hususlarda yanılmıştır da. Onu ebced-cifr türü şeyler üzerinden söylediklerini Kur’an’a arz ederek eleştirdim. Peygamberimizin önünden geçen çocuğa onun beddua etmesi üzerine çocuğun ömür boyu kötürüm olması türünden asla kabul edilemez rivayetleri eserlerine aldığı için eleştiriyorum. Fakat bu eleştirim onun Kur’an davasına hizmetlerini ve ömürlük mücadelesini yok saymak anlamına asla gelmez.

Nurcuların ona bakışıyla ilgili eleştirilerim de var. Bazı nurcular, Risaleleri Kur’an’a perde ediyorlar. Bazıları daha da ileri gidip Risalelere tek harfi bile değiştirilemeyecek olan Kur’an muamelesi yapıyorlar. Fakat biz müslümanların eleştiri kültürü maalesef yok. Ya övgü ya sövgü. Ya melek ya şeytan. İkisinin ortası yok. Hal böyle olunca, sizin yaptığınız en masum eleştiriler bile “hakaret”, “saldırı”, “hadsizlik” olarak damgalanıyor. Oysa Kur’an bize eleştirinin hem değerini, hem gerekliliğini, hem de adabını öğretiyor.

Mesela “Bediüzzaman” ünvanının kullanılmasını Fatiha’nın ilk ayeti olan “Övgülerin tümü Allah’a mahsustur” ayetine istinaden şık bulmadığımı söyledim. “Bedi” Allah’ın Kur’an’da geçen esma-i hüsnasındandır. Ben bunun kul için kullanılmasını İlahi esmaya edebimiz çerçevesinde hoş karşılamıyorum. Bu hafif eleştirimi bile birileri Üstad’a hakaret sayıyorlar. Bunun neresi hakaret? Fakat risalelere ve nurculara dair eleştirilerimde toptancılıktan Allah’a sığınırım. Kimseye haksızlık yapmak istemem, zira haksızlığa uğramak istemem. Risalelerin Kur’an’la ayaklaşır bulduğum söylemlerini ve kabir başında risale tilavet edecek kadar kendinden geçen ve risaleyi Kur’an’a perde yapan bazı nurcuları da eleştiriyorum. Fakat bu konuda da toptancı ve genellemeci bir tavra karşıyım. Benim sözlerim böyle anlaşılmışsa -bu bir yanlış anlama dahi olsa- bu yanlış anlamaya mahal verdiğim için incinen tüm kardeşlerimden özür dilemekten imtina etmem.

Sabah gazetesi internet sitesi: Genellikle sizin peygamberi devre dışı bırakarak bir islam anlayışı geliştirdiğiniz yönünde bir iddia var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Mustafa İslamoğlu: Buna en güzel cevabım hayatım, kitapların ve televizyondan yayınlanan ve internette her isteyenin kolayca ulaşacağı derslerimdir. Kamuya açık fi sebilillah 16 yıl tefsir 5 yıl Esma dersi verdim. Bir tek dersime Sevgili Peygamberimize “salat” etmeden başlamadım, ama malum çevre beni salevat düşmanı ilan etti. İçinde hadise ve sünnete atıf yapmayan bir tek konuşmam ve bir tek eserim yoktur. Fakat malumlar beni hadis ve sünnet düşmanı ilan ettiler. Neden? Çünkü ömrümü, “indirilen din” ile “uydurulan din” arasındaki farkı fark ettirmeye adadım. Çünkü ibadet ile adet, din ile gelenek, iman ile inanç, hakikat ile hurafe, ilahi olan ile beşeri olan arasındaki ayrıma hep dikkat çektim. “Melek peygamber” algısının yerine örnek alınabilir “insan peygamber” algısını yerleştirmek için gayret ettim. 15 yıl önce yazdığım Üç Muhammed adlı eser buna şahittir. O eserde yer alan “Kur’an’ın Peygamberi” bölümü şahittir.

Açıkça ifade ediyorum: Kur’an, Peygamberimizin ahlakıdır. Kur’an’ı bize Hz. Peygamber getirmiştir. Peygamberi devre dışı bırakanın Kur’an ile ne işi olur? Ne alakası kalır? Fakat bunu iddia edenler, Kur’an’a bir ayet ilave edemeyince Hz. Peygamber’in ağzından öyle yalanlar söylemektedirler ki, küçük dilimizi yutmaktayız. Asıl Peygamberi devre dışı bırakmak budur. Peygamber’i devre dışı bırakanlar, onun idrarını içirmeyi marifet bilenlerdir? Kur’an kanı haram kıldığı halde, onun atık kanını içene cenneti vacip kılanlardır. Onu Zerdüştlükten alınma “Nur-u Muhammedi” teorisi ile ışınlayıp hayattan kovanlardır. Hepsinden öte, müşriklerin şirkini arattıracak tarzda “Muhammed Mustafa eşittir Allah; sadece eti kemiği var” diyenlerdir.

Sabah gazetesi internet sitesi: Geleneksel İslam üzerinde yaptığınız eleştirilerinizin zaman zaman o islam anlayışını savunan insanlar tarafından rencide edici bulunabiliyor. Bu hassasiyet konusunda ne söylemek istersiniz?

Mustafa İslamoğlu: Gelenek “din” değildir. Müslümanların ürettiği gelenek, olsa olsa “dini kültür”dür. Geleneksel dini kültür elbette eleştirilmek zorundadır. Bu hepimizin bizatihi görevidir. Bu, hakkı söylemektir. Bakın, peygamberlerin hiçbiri ateistlere gönderilmemiştir. Hepsi de Allah’a inanan fakat bu inancına şirk ve ataların dinini karıştıran, tevhidden uzaklaşanlara gönderilmiştir. Peygamberlerin varisleri olan âlimlerin görevi de budur. Benim gibi Kur’an talebelerine düşen de onların izinden gitmektir. Din Allah’ındır ve Allah dinini tamamladığını Maide 3’te açıkça buyurmaktadır. Eksik olan şey ilaveye ihtiyaç duyar. Tamamlanmış olana ilave ise fazlalıktır. Bu dine ilave edilen her fazlalık, bu dini sürdürülemez, yaşanamaz hale getirmiş, müslümanların din algısını tahrif ve tahrip etmiştir.

İşte İslam dünyasının hali pürmelali… İşte halimiz…. Şu halimizden memnun olan beri gelsin. Halimizden memnun değilsek, halimizi değiştirmek boynumuza borçtur. Değişmek için “tevbe” ve “istiğfar” sadedinde bir özeleştiri yapmak şarttır. Yunus Nebi gibi bir tevbe… “Biz zalimlerden olduk” diyecek bir samimiyet ve açıkyüreklilik. Ancak o zaman Yüce Allah, Ra’d 11’deki vaadini yerine getirir ve bizim halimizi değiştirir. İşte benim yaptığım gelenek eleştirisinin amacı da bundan ibarettir. Bundan rahatsız olanlar, kendi tezgahlarının bozulacağı endişesine kapıldıkları için “Peygamberimize kibirli dedi” türünden şen’i ve deni iftiralara başvuruyorlar. Korkuları, tezgâhlarının ellerinden gitmesi.

Kur’an bizi uyarıyor: “Sakın aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın!” Onlar Allah ile aldatmayı, dini bir uyuşturucu olarak kullanmayı meslek edinmişler. Biz ise insanlara Allah ile aranıza aracı sokmayın. Rabbiniz şahdamarınızdan yakın. Rabbinizle aranıza girmek isteyen din tacirlerine fırsat vermeyin diyoruz. İftiralarının biri bitip diğeri başlasa da, hakkı söyleme konusunda bir adım geri atmayacağız. Bu günler gelir geçer, “geriye kalan ise salih amellerdir”. Salih amel, toplumun ıslahına yönelik ameldir. En büyük ıslah, inancın ıslahıdır. Allah’ın ve hakikat ehlinin şahitliği bize kafidir.

Kaynak: facebook.com/mustafaislamoglu.resmisayfasi
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Kasım 2014, 19:38   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

Bu cüppeliye ne yazsak boş önce adam olması lazım iftira atmaması lazım. Tuvalet taşının Allah ile konuştuğunu . Peygamberlerin mezarlarında bile eşleri ile eğleştikleri... vs vs Hiçbir insan günahını sevmez ama söz konusu cüppeli olunca günahıma dahi değer veriyorum . Videoyu asan şahıs aklını kullansa idi önce etraflıca araştırır tefsirin dipnotuna bakardı. Samanyolu ve Amerikan herkülünün salya sümük mikropluklarını din addedenler halen aklınızı kullanmayacakmısınız?

İslamoğlu hocama iftira atıp karalayanlar karakteristik hastalıklı insanlardırlar.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Kasım 2014, 21:08   Mesaj No:4
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

bizim sorunumuz söylenelerle yetinmemiz..eleştiriyi yapanı bizzat kaynağından baktık kabul ediyoruz..

varmı içimizde konuyu okuypta meale bakma ihtiyacı hissedenevet açıp baktım,gerçekten de mustafa islamoğlunun dediği gibi,notunu düşmüş,her türlü açıklamayı yapmış...

ne diyeyim bir tarafta,okuduğu cümleye düz yorum getiren,ve hakikaten iftira niteliğinde ağzına ne gelirse savuran bir hoca..bir tarafta,üslubuna dikkat eden, biz kimseyi topyekün reddedip,tamamiylede herşeyini kabul ederiz zihniyetinde olmayan bir hoca..


__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Kasım 2014, 22:47   Mesaj No:5
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

allahım sonumuzu hayır etsin..halbu ki islam bu kadar da karmasık degil.insanları dinden soguttular.hangisi haklı tartısmasına girmeyecem.fakat din bu degil.ve hangisi daha gercekci dıyen be akılsız ac kuran elinde oku oku oku...
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Kasım 2014, 22:50   Mesaj No:6
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

bi de bu benim hocam.hocama laf yok diyen aklını kullanmayanlar...size iki sey bırakıyorum nebinin sunneti ve kuran unuttunuz mu.bolundukte bolunduk...nereye gidis rabbim korusun.hoca dediklerinizin bi yasayıslarına bakın..cunku ınandıgın gibi yasamazsan yasadıgın gibi inanırsın..
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Kasım 2014, 23:01   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:ademsevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 34468
Üyelik T.: 23 Kasım 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Mesaj: 1.992
Konular: 0
Beğenildi:90
Beğendi:76
Takdirleri:668
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

ben bu zamanda bu Müslümanlığımızdan utanıyorum....
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Kasım 2014, 23:14   Mesaj No:8
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

nerede o iffeti yasayan muslumanlar nerede o ihlaslı kullar nerede o bir vakit namazın hesabını verememek endişesi ile kıvranana muslumanlar.nerede o elinde avucunda ne var ise nifak eden kullar.nerede ucunda allah olunca canını bile korkmadan feda eden musluman kullar.nerede bir baska muslumanın kalbini allah icin kırmaktan cekinen kullar.nered sevgiliyi kırarım diye bir hadisi bile yalan olacak diye hadis vermekten cekinen muslumanlar.simdi herkes fetvsaci basi..yazık gercekten yazık ben aradıgım bu ozellikleri hic bir hocada goremiyorum maalesef..evet bu tam da
AHİR ZAMAN UMMETİ..
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Kasım 2014, 07:58   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Re: Bidat ehli hocalara dikkat

Cubbeli hoca icin hos olmayan sozler soylenmis kisilere hakaret etmeden yorum yapamiyor musunuz
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Kasım 2014, 08:23   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:ademsevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 34468
Üyelik T.: 23 Kasım 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Mesaj: 1.992
Konular: 0
Beğenildi:90
Beğendi:76
Takdirleri:668
Takdir Et:
Standart Cevap: Bidat ehli hocalara dikkat

benim üzüldüğüm nokta birbirimize karşı olan saygımızı yitirmiş olmamız...biz kimiz ki hocalara laf söyleme durumunda olalım herkes önce kendine bakmalı kendisini yargılamalı...ancak hocalarımızın da bize güzel örnekler oluşturmaması toplumumuzu yaralayan en kötü etkenlerden biri...

biz nefsimize ne hoş gelirse onu yaşıyoruz ve ona göre de kılıfını uyduruyoruz...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
dikkat dikkat bunlar size özel ltfn okuyun MescidiAksa Muhtelif Konular 6 13 Ağustos 2017 16:38
Bidat MERVE DEMİR Hurafeler-Bi'datlar 6 21 Mart 2016 17:56
Mustafa İslamoğlu ve diğer bidat ehli hocalara dikkat vertyucek Videolar/Slaytlar 1 04 Aralık 2014 08:02
Soru Cevaplayan Hocalara Hitaben enderhafızım Serbest Kürsü 0 07 Temmuz 2012 01:33
Ehl-i Bidat MERVE DEMİR Hurafeler-Bi'datlar 1 16 Mayıs 2009 00:17

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.