Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2012, 08:20   Mesaj No:51

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:179
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..

s.a.

dirseğinden itibaren kolunu makinaya kaptıran bir kazazedeyi düşünelim.doktorun karşısında 'madem dirsek gitti omuza kadar olan bölümüde sen kesiver'mi der.
ben diyorum ki omuz ve dirsek arası bir protez için kafidir.aynı kolun işlevini yapacağını idda etmiyorum.
yükü hafifletir diyorum.namazını kılarken diğer kolun üstüne atacak bir kol oluşur,secdeden kalkarken destek olur ,kötülüğe mani olurken vücuda kuvvet verir diyorum.

ben protez istemem olacaksa orjinal kanlı canlı etli sinirli olsun.
o dediğin kolu öyle istemem böyle istemem diyerek elde edeceğin tek yer rüya aleminde.

CEVAB..Verdiğiniz bu tür cerrehi müdahalelerde tabiki olması gereken uygulama budur ve bunun dışında orjinal bi kol istemek tabiki rüya aleminde yaşamak olur..Yalnız islamda ISLAHADİ VE İNKILABİ,metodları birbirine karıştırmamk lazım,mevzumuz namazdakai bidatler olsaydı NAMAZI RED EDMEDEN,BİDATLERİ ISLAH ANLAMINDA verdiğiniz cerrahi müdahale yerinde olurdu..Mevzumuz TAĞUTLARDAN TAĞUT SEÇMEKTİR VE BURDA İNKILABİ Bİ METOD OLAN RED,esastır..yani örneğiniz ıslahadi metoddur,inkılabi gereken yerde uygulanması faciadır..

1900 lü yıllar bu ülkenin imansızlaştırlması için oynanan oyunların icraata geçildiği yıllar.
(emevi abbasi selçuklu osmanlı sizin bakış açınızda iyisi kötüsü nasıl anlam ifade eder bilemem)
kendi tabirinle söylüyeyim iman erozyonu diyorsunuz ya hani.işte o erozyonun uluslar arası arenada çizilmiş belirlenmiş ve coğrafyamızda tatbik ettirlmeye başlandığı dönemler.

böyle bir dönem karanlık günlerin dönemidir.sanırım hem fikiriz bu kısımda?

peygamber döneminde silah olarak nasıl ki kılıç kalkan kullanılıyorsa , parlamento olarak darun nedve , edebiyat sergisi olarak ukaz panayırı, araba için at ,uçak için deveyse günümüz şartlarında da içinde bulunduğumuz durum siyaseti gerektiriyor.
bazukayla tezkere imzalayan c.başkanı varmı?
adam halifeliğe aday yanında 3 metre bilmem ne füzesi.kabul görürmü.
demekki kaba kuvvet le olmaz bu iş çünkü yeterli ekipman yok.

artık siyaset bulaşmış beyenmesekte beyensekte böyle kabul etmemiz lazım.(açıkçası partizan yönetimi siyaseti bende sevmiyorum).daha fiziki bir oluşum varsa söyle lütfen.(ama muvahhidleşen rabbani bir dünya duası ve arzusu deme onu bende diyorum.)

CEVAB..O dönemde rasulullaha darun nedvenin başına geçmeyi teklif etmediler mi ve rasulullah bunu red edmedimi.Rasulullahın döneminde yaşasaydınız şu anki fikrinize göre rasulullahada karşı çıkmazmıydınız biraz düşünün.



peygamber s.a.v. vahye mazhar olduğu halde,cebarail as. ile görüştüğü halde kısacası bi'set ve tebliğle içiçeyken kuran ve resul örneği kendisi iken neden müşrik otoriteye mukabil ehli kitap bir memlekete habeşistana müslümanları gönderdi?

21.cüz de elif lam mim. ğulibetirrum...ilaahir. diye başlayan bir sure var.rum suresi.
hzpeygamber ateşe tapan mecusi iranla ehli kitap (sonuçta gayri müslim,gayri muvahhid) olan bizans arasında yapılan mücadelede ehli kitap içinyani bizans için muzafferiyat kazanmalarını irade buyurmadımı ?

hicret sonrası medinede yapılan anlaşmalar gereği yahudi olan kabilelerle savaş halinde birbirleriyle ittifak edeceklerine dair akitleşmedimiler ? _______________

cevab...burda rasulullahın belirlediği ölçülerde Allahın hükmüyle çakışmayacak şekilde her şart belirlendi,SİZİN SEÇMENLİĞİNİ YAPTIKLARINIZIN ORTAYA KOYDUĞU İDAREDEKİ HÜKÜMLERİN ÇOĞU ALLAHIN HÜKMÜNE TERS DEĞİL Mİ...


verdiğiniz ayetteki olayı şuanki bakış açınızdan dolayı yanlış anlıyorsunuz,rasulullahın rum süresindeki olayının bütünsel olarak ayetin içinde apaçık verilmiş zaten ve rasulullah bu olayda DESTEK VERMİŞTİR,siz ise oy kullanarak VELAYETİNİZİ VERİYORSUNUZ,Allahtan aldığınız hayatın tasarruf hakkındaki hüküm koyme yetkisini vekil tayin ettiğinize vermiş oluyor sunuz ve o yetkiyle onlarda HÜKÜMET[hükmetme yetkisini barındıran]..oluyor ve Allahın hükmüyle hükmetmiyorlar,Allah a ortak koşuyorlar şirk yasalarını tanzim ederek...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla