Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2013, 15:29   Mesaj No:4

Medineweb

Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: istihare namazında görülen rüya

Alıntı:
alya dua Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Biz de kuran kursunda kaldığımızda çok kılardık.Ama ya 7 kişiye kıldıracaksınız ya da 7 gece kılacaksınız.Namazdan sonra duasını okuyup hiç konuşmadan uyuyacaksınız.
Benim bildiğim kırmızı siyah renkler olumsuz,beyaz yeşil renkler olumlu demek.Ama bu ışık olayını anlamadım tam olarak.

bu yedi kişiye kıldırmak yada 7 gece kılmak fikrini neye dayanarak söylüyorsunu bir kanıtınız bir hadis felan varmı böyle birbilgiyle ilgili?


7 gece eğer istihareyi kıldığınız zaman rüya görmezseniz 7 güne kadar zamanı var tekrar edebilirsiniz olurda bu günlerde görebilirsiniz.ama bir niyet için illa 7 gün şart değildir.

7 kişi içnde bu hadis yeterli olsa gerek
"Biriniz bir iş yapmaya niyetlenince farzın dışında iki rek`at namaz kılsın ve şöyle desin: Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen biliyorsun, ben güç yetiremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. Yok eğer benim dinim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!" (Buhârî, "Teheccüd", 25; Tirmizî, "Vitr", 15).
Alıntı ile Cevapla