Cvp: Emsile       

MALUM FİİLİ MUZARİ CAHDİ MUSTAĞRAK ÇEKİM KALIPLARI    
(henüz = geçmiş zamanın tamamında)  
ﺭﺻﻧﻴ ﺎﻤﻟ (lemma yensur) müfret müzekker ğaib henüz yardım etmedi bir erkek    
ﺍﺭﺻﻧﻳ ﺎﻤﻟ  (lemma  yensuraa) tesniye müzekker ğaib henüz yardım etmediler iki erkek  
ﺍﻭﺭﺻﻧﻳ ﺎﻤﻟ  (lemma  yensuruu) cemi müzekker ğaib henüz yardım etmediler erkekler  
ﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensur) müfret müennes ğaibe henüz yardım etmedi bir bayan  
ﺍﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensuraa)  tesniye müennes ğaibe henüz yardım etmediler iki bayan  
ﻥﺭﺻﻧﻳ ﺎﻤﻟ  (lemma  yensurne) cemi müennes ğaibe henüz yardım etmediler bayanlar  
ﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensur) müfret müzekker muhatab henüz sen yardım etmedin bir erkek  
ﺍﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensuraa)  tesniye müzekker muhatab henüz siz yardım etmediniz iki erkek  
ﺍﻭﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensuruu) cemi müzekker muhatab henüz siz yardım etmediniz erkekler  
ﻯﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensurii) müfret müennes muhataba henüz sen yardım etmedin bir bayan  
ﺍﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensuraa)  tesniye müennes muhataba henüz siz yardım etmediniz iki bayan  
ﻥﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tensurne) cemi müennes muhataba henüz siz yardım etmediniz bayanlar  
ﺭﺼﻧﺃ ﺎﻤﻟ  (lemma  ensur) nefsi mütekellim vahdeh henüz ben yardım etmedim  
ﺭﺼﻧﻧ ﺎﻤﻟ  (lemma  nensur) nefsi mütekellim meal ğayr henüz biz yardım etmedik    
MEÇHUL FİİLİ MUZARİ CAHDİ MUSTAĞRAK ÇEKİM KALIPLARI    
(henüz = geçmiş zamanın tamamında)  
ﺭﺻﻧﻴ ﺎﻤﻟ (lemma yunsar) müfret müzekker ğaib henüz yardım olunmadı bir erkek  
ﺍﺭﺻﻧﻳ ﺎﻤﻟ  (lemma  yunsaraa) tesniye müzekker ğaib henüz yardım olunmadılar iki erkek  
ﺍﻭﺭﺻﻧﻳ ﺎﻤﻟ  (lemma  yunsaruu) cemi müzekker ğaib henüz yardım olunmadılar erkekler  
ﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsar) müfret müennes ğaibe henüz yardım olunmadı bir bayan  
ﺍﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsaraa)  tesniye müennes ğaibe henüz yardım olunmadılar iki bayan  
ﻥﺭﺻﻧﻳ ﺎﻤﻟ  (lemma  yunsarne) cemi müennes ğaibe henüz yardım olunmadılar bayanlar  
ﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsar) müfret müzekker muhatab henüz sen yardım olunmadın bir erkek  
ﺍﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsaraa)  tesniye müzekker muhatab henüz siz yardım olunmadınız iki erkek  
ﺍﻭﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsaruu) cemi müzekker muhatab henüz siz yardım olunmadınız erkekler  
ﻯﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsarii) müfret müennes muhataba henüz sen yardım olunmadın bir bayan  
ﺍﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsaraa)  tesniye müennes muhataba henüz siz yardım olunmadınız iki bayan  
ﻥﺭﺻﻧﺗ ﺎﻤﻟ  (lemma  tunsarne) cemi müennes muhataba henüz siz yardım olunmadınız bayanlar  
ﺭﺼﻧﺃ ﺎﻤﻟ  (lemma  unsar) nefsi mütekellim vahdeh henüz ben yardım olunmadım  
ﺭﺼﻧﻧ ﺎﻤﻟ  (lemma  nunsar) nefsi mütekellim meal ğayr henüz biz yardım olunmadık
     |