Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2016, 07:31   Mesaj No:22

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: ABESE SURESİ'ni sorularla tanıyalım

ABESE SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Abese suresinin girişinde Rasulullah ın,zorluklarla Tebliğ yapıp insanları ikna edmeye çalışırken araya giren, ama birisinin bu hareketinden Rasulullah ın hiç hoşlanmadığından bahsetmektedir.

Surenin girişinde Allah ın,Rasulullah ı azarladığı gibi görünsede surenin ileri kısmında bu azarlamanın aslında,Rasulullah ın kendileriyle ilgilenip İslama davet edilen ama bu davete sırt çevirenlere olduğu net ortaya çıkmaktadır.

Rasulullah , toplumda belli bir statüye ulaşmış kişilerin İslamı kabul etmeleriyle toplumun daha kolay islama gireceği düşüncesi ,İnsani bir duygu ile çok doğru bir hareket olsada,Allah ın yanında toplumsal statüler değil,Kendisinin indirdiği hakka ve hakikate teslim olmak asl olandır.Tabiki hiç bir toplumsal statüsü olmamasına rağmen, İslamı bir bütünlük içerisinde kabul edip,hayatına taşıyan ,toplum arasında bir staüsü olup İslamı kabul etmeyenden daha değerlidir.

Rasulullah a,Allah toplumun ileri geleni olmasına rağmen küfür ve şirke batmış kişilerin bu kadar önemsenmesi sadece onların kendilerini beyenme,üstün görme gibi hareketlerinin çoğalmasına götüreceği gerçeği hatırlatılarak.Bu daveti Sen genel e şumul yapıyorsun dileyen gelsin,dileyen gelmesin gelen kişi zengin,fakir,engelli veya enegelsiz olması arasında bir fark yok.

Bu din fakir ve engellilerlede zafere ulaşır,zengin ve engelsizlerlede,yeterki kalpler engelli olmasın...

Surenin sonundada,İslamı kabul etmeyenlerin kıyametin ardından çetin bir azapla cezalandırılacağından bahsediyor.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla