Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2016, 16:52   Mesaj No:24

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: A'la ve Gaşiye Surelerini Sorularla Tanıyalım

ALA SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Surenin işlediği konular tevhid,Rasul olarak seçilmiş Muhammed as mın nasıl bir eğitim süreci olduğu ve Ahiret yurdu...

Surenin girişinde Allah ın yüce isimlerini,Allah ın belirttiği şekilde yüceltiniz.Yani kendi kafanızda tasavvur ettiğiniz şekilde değilde,Allah ın kendini tanıttığı şekilde yüceltiniz.

Devamında Allah ın kendisini tespih edilmesini emrettiğini ve kainatı bir düzen içinde yarattığını daha sonra bu düzende yaratılan her şeyin yolunuda yine kendisinin gösterdiğini onun içindirki her kim doğru yolda olmak istiyorsa Allah ın bu sünnetullahına uyması gerektiğinden bahsedilmiştir.Kişi kendini ve aklını yeterli görüp müstağnileşmeside sadece bir küstahlık belirtisi ve doğru yoldan çıkmasına sebeb olacaktır.

Rasulullah a hitabende insanlara Sen bir hatırlatmadan öteye bir hidayet veremessin bunun için kendinide üzüntü ve kedere koyma,kişi kendisi için Sana ve uyarılarına uyuyorsa kendisi için iyilik etmiştir.Yok kulak tıkayıp asileşirse onu o kötü bedbaht yolundan sen alıkoyamıyacağın gibi onu o yolunda bırak.

Surenin sonunda ; Kurtuluş yolu, ancak akidesinde, ahlâkında ve amellerinde samimi ve hak yolda gayret etmek Allah ın razı olacağı işler işleyenlere açıktır. Çünkü böyle kişiler,kendilerini yaratan Rabbini her daim yüceltirler. kâfir ve müşrikler ise tüm düşünce ve davranışları, dünyadaki rahatlık, geçici dünyanın lezzet ve zevkler içindir.Halbuki asıl olan ahirettir ve insan onun için endişe etmelidir. Çünkü bu dünya fani ve geçicidir, ahiret ise daha hayırlı ve ebedidir. Ayrıca ahiret hayatındaki zevk dünya haytına oranla daha fazladır.Bu gerçek daha önceki Rasullere verilen sahifelerde de bildirilmiştir. İbrahim'in ve Musa'nın sahifelerinde...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla