Konu Başlıkları: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2009, 11:42   Mesaj No:3

ukba yolcusu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ukba yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2923
Üyelik T.: 06 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 82
Konular: 13
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Tavsiyeler/Mustafa İslamoğlu

Diğergam olunuz, hodgam olmayınız.. Eğer insanlar inandıkları bir dünyayı rahatlarından, servetlerinden, konforlarından, hayatlarından fedakârlık yapmadan kurabileceklerini düşünüyorlarsa koskoca bir insanlık tarihi onları yalanlayacaktır ..Batıl ehlinin batıl davası için yaptığı fedakârlığı, hak ehli hak davası için yapamıyorsa zaferden söz etmesi de abes olacaktır ..Çünkü hayatın en değişmez yasasıdır: "İnsan için ancak çalışmasının karşılığı vardır".. Kur'an böyle buyurmaktadır.. Buradaki şart "çalışmak"tır ..Bir insanın Hak'ta oluşu, yatışına mazeret olamaz.. Kazananlar, çalışanlar olacaktır..

Mütecessis olmayınız ..Israrla Mü'minlerin kusurlarını araştırmak, onları küçük düşürmek için ayıplarını ortaya dökmek, Allah'ın yasakladığı bir davranıştır ..Mü'min, kardeşinin kusurlarım ortaya döküp onu rezil eden değil, o kusurları düzeltip onu aziz edendir ..Unutmayınız ki Allah'ın güzel isimlerinden biri de "Settar: Ayıpları örtüp, kapatan "dır.. Başkalarının açığını yakalamaktan zevk alan tipler marazi tiplerdir.. Bu tipler kendi kusurlarını örtmek için başkalarının 'daha kusurlu' olduğunu isbat etmeye bayılırlar ..Öyle olmayınız ve öyle olanlarla dostluk kurmayınız İyi biliniz ki başkalarının kusurları ve yanlışları, sizin meziyet ve doğrularınız olamaz..

Meclis emanettir, ihanet etmeyiniz.. Mecliste konuşulanlar arasında hususi olanları sağda-solda satmayınız.. Nur Suresi 62 ayette belirtilen meclis adabına riayet ediniz.. Sohbet esnasında girdiğiniz mecliste bulduğunuz en münasip bir yere oturuveriniz.. Sohbetin akışını bozucu tavırlardan uzak durunuz ..Sohbetin akışını zedelemeyecekse girerken izin isteyiniz.. Eğer gösterilmişse, gösterilen yere oturunuz..

Bir mecliste gündemi iyice kavramadan söze girmeyiniz.. Meclise gelen ilim ve irfan sahibi, yaşlı ve hasta kişilere yer veriniz.. Bu bir feragat, dolayısıyla tasadduktur.. Meclisten izin istemeden kalkmayınız.. Her mecliste sohbete başlarken Kur'an'dan bir sure ve dua ile başlamayı, bitirirken de istiğfar ile bitirmeyi itiyad haline getiriniz.. Biliniz ki Nebi Aleyhisselam böyle yapardı ..Bu, meclisin manevi havasını etkileyecek, unutulan bir sünnet ise ihya edilmiş olacaktır..

Bu meyanda insanların ızdıraplarına ortak olunuz ..Hastaları ziyaret ve teselli ediniz ..İnsanlığımızın, İslamlığımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmayınız..
Alıntı ile Cevapla