![]() |
Şehid İmamın On Çalışma Prensibi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şehid İmamın(HASAN EL-BENNA'nın) On Çalışma Prensibi: 1-Birlik en büyük hedeftir. Kalpler arasındaki bağ güçlü olsun, tek söz üzerine birleşsin. 2- 'Lailahe İllallah' diyen herkes Tevhid çatısı altında beraberimizdedir. 3- Kusuru nefsinde ara, muhalif hakkında iyi şeyler düşün. 4- Tepki verirken bile ahlakı göz ardı etme 5- Tartışma ve Kibir yok 6- Bir meselede doğru birden fazla olabilir 7- İttifak edilen şeylerde yardımlaş, farklı düşüncelere saygılı ol 8- Ortak düşmanı ön planda tut 9- İş ve üretim ufkunu aç. Her kardeş, -özel hayatındaki işlerine ilave olarak- hergün bir miktar Kur'an okumalı, yatmadan önce nefsini muhasebe etmelidir. 10- Yanlış yoldakilere üzülürüz; üzerine çullanıp teşhir etmeyiz. ALINTI |
Cevap: Şehid İmamın On Çalışma Prensibi 8- Ortak düşmanı ön planda tut Bunu anlamadım hocam .İki kişi tarafından düşman görülen tarafımı ön planda tutmak ? |
Cevap: Şehid İmamın On Çalışma Prensibi Müslümanların ortak düşmanı kafirler,Yahudiler, müşrikler vs.dir. Kendi aranızdaki düşmanlıkları ya da mezhepler arasındaki düşmanlıkları ya da kabileler arasındaki düşmanlıkları ya da akrabalar arasındaki düşmanlıkları ya da aile içi düşmanlıkları ön plana çıkarmayın, Emperyalist Kafirlere, Siyonist Yahudilere , Müslümanlara açıkça cephe alan Kafirlere karşı düşmanlığı ön planda tut. Düşmanlığın müslüman kardeşlerine olmasın, kafirlere olsun.Kılıcın müslümanlara değil, kafirlere kalksın.(Ben böyle algıladım)çay-kahve000 |
Cevap: Şehid İmamın On Çalışma Prensibi Anlamlı ve düşündürücü bir paylaşım açıklama içinde ayrıca teşekkür ederim Allah c.c. razı olsun hocam... |
SAAT: 21:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.