www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi bilinmez,Al Tarihi: 13 Mart 2012 (17:10), Konuya Son Cevap : 14 Mart 2012 (18:38). Konuya 23 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 |
Durumu: ![]() Medine No : 6340 yelik T.:
19 Ocak 2009 | ![]()
la diyebilmek kardeim O sze bir de u gzle bak bakalm nasl olur. Allah kimi insan kr yaratm, kimini topal, Kimini siyah gzl, kimini mavi gzl Kimini zengin kimini fakir Kimini akll kimini deli Kimini kadn kimini kadn Kimini insani olarak sevecen, kimini kzgn Kimine ocuk nasip etmi, kimine nasip etmemi Kiminin rengini beyaz,kiminin rengini siyah, kiminin rengini sar Kimine makam, iktidar vermi, kimine teba olmak Kimini dnyada vezir yapm kimini rezil yapm Kimi mslman olmu, kimi kafir, kimi mrik , kimi de ateist olmu Kimi insan duygusal kimi insan duygusuz yaratm imdi bu farkl yap ve karakterdeki insanlar ho grmeyip de hor mu grmemiz gerekir. nsanlar hangi rkta yaratlmasnda sz sahibi mi oldular da onlar hor grmemiz lazm. Olaya bir de bu gz ile bak ![]()
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hccettir(Mslim) |
![]() |
![]() | Mesaj No:12 | |
Durumu: ![]() Medine No : 13966 yelik T.:
27Haziran 2011 | ![]() Alnt:
yani benim yazdklarmdan bunlar m kt,yapmayan etmeyin hocam..
__________________ nce yazdm katlm yaptm beeni yaptm paylamlarn arasnda azda olsa kuran ve snnete uygun olmayan dnceler olabilir.Bunlarn bana sorulmadan dikkate alnmasndan mesul deilim... ... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
19 Ocak 2009 | ![]()
Yunus Emre'nin sznden sen nasl kardysan ben de senin szlerinden kardm ![]() Yunus Emre'nin kastettii eyin ne olduunu renmek iin kendisine soralm ne dersin ![]()
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hccettir(Mslim) |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 | |
YUNUS EMRENN,ne kasttettiini ben deil peygamberler bile bilemez mi diyor yunus emre u szleriyle, LM LE HKMET LE KMSE ERMEZ BU SIRRA, Yani hocam bence yunusa gre ne siz nede ben eremeyiz bu srra, ![]() Rabbimiz peygamberlere LM VE HKMETN VERMM DYOR,yunusunuz ki sahip ktnz iin diyorum,ermez bu srra diyor...
__________________ nce yazdm katlm yaptm beeni yaptm paylamlarn arasnda azda olsa kuran ve snnete uygun olmayan dnceler olabilir.Bunlarn bana sorulmadan dikkate alnmasndan mesul deilim... ... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
Medineweb Site Yneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 yelik T.:
14Haziran 2007 | ![]()
irfan hocam Allah sana sabr versin.la aann dediim dedik malum ![]()
__________________ ![]() Bykler fikirleri,Ortalar olaylar,Kkler kiileri tartr. |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 |
27Haziran 2011 | ![]() abi sendemi, ![]()
__________________ nce yazdm katlm yaptm beeni yaptm paylamlarn arasnda azda olsa kuran ve snnete uygun olmayan dnceler olabilir.Bunlarn bana sorulmadan dikkate alnmasndan mesul deilim... ... |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 |
Durumu: ![]() Medine No : 13038 yelik T.:
14 Aralk 2010 | ![]() Selam hidayete erenlere rfan hocam yorumunuzu dn okudum ve sizin hogr olarak anlatmak istediiniz gayenizi gayet iyi anladm bundan dolayda birey yazma ihtiyac duymadm..Fakat sizin o szlerinizi herkes doru anlayamayabiliyor...Ki baz yelimiz yanl anlamlardr... Evet hocam islam dini merhamet dnidir... slam dini kuatc bir dindir.... slam dini kutuluun ta kendisidir... slam dini hem bu dnyada hem ahirette saadet dinidir... Birgn Rasulullah (sav) ganimet mallarn taksim ederken bedevilerden bir tanesi Rasulullaha’a ey peygamber Allah’tan kork nasl bir mal paylam yaptnz der..Bunun zerine sahabilerden bazlar hemen yerinden frlayarak bu bedevinin kellesini koparmak istediler.... Rahmet peygamberi durun dedi ve bedeviyi oradan braz uzaklatrarak kendisine biraz daha mal verdi..Sonra bedeviye imdi Allah’n elisinden memnun oldunmu dedi... Bedevide evet dedi.. Rasulullah peki bu memnuniyetini ashabmn yanndada dile getirirmisin dedi.. Bedevi evet dedi ve ashabn yanna geldiler bedevi bunu tekrar ettikten sonra kendisine verilen mallar alarak kynn yolunu tuttu..... Bunun zerine Rasulullah (sav) ashabn etrafna toplad onlara u olay anlatt...Birgn bir deve cinnet geirmi tm ky halk devenin peine taklm ,fakat deve bir trl sakinlemiyormu..Bunun zerine devenin sahibi gelmi,deveyeye merhamet ve efkatle yanam ve devesini sakinletirmi, deve kesilmekten kurtulmu.... te benimle bu bedevinin durumu bu deve sahibinin durumu gibidir diye buyurmu... Baka bir rnek vermek gerekirse.. Medinene de slam devleti kuruluduktan sonra ehl-ikitaptan olan gruplar zayf ve aznlkta idiler...Eer peygamber isteseydi hepsini kltan geirir onlara zoraki boyun eidirirdi..Fakat slam dini o kadar yce bir dindirki,onlar slam potas altnda eritmek ve kurtulularn salamak iin akla hayale gelmeyecek bir imtiyaz onlara verdi... Mslmanlara onlarn namuslu hr kadnlar ile evenebilir ve kestikleri hayvanlarn etlerinden yiyebilirsiniz ve onlar zmmi olarak kabul edebilrisniz gibi hayati nem tayan tleranslar tanmtr... slam dinindeki bu merhamet kuatclk ,ne tasavvuf dininde, ne yahudilikte ne, hristiyanlkta nede baka herhangi bir dinde var olmas sz konusu deildir... rfan hocam buraya kadar hemfikiriz..Fakat tasavvuf dinindeki o yada benzeri fikirlerin altnda yatan gerek, sizde bende ok iyi biliyoruzki bu ekilde deildir... Tasavvuf byklerinin irkleri balkl konumdada bu dinin genel mantalitesini onlarn kendi kaynaklarndan ortaya koydum.... Nefsi kreltme adna kendilerini hayvanlardan daha aa seviyede gren nice mr-itler biliyorum...Eer biz baz sapkn fikirleri tevil etmek istersek phesiz eytan bizlere her trl fuhuiyat, irki, kfr bile tevil etme yolunda yardm edecektir...eytan bizlere bunu ssleyerek gstercektir... “Yetmi kere tevbeni bozmu olsanda yine gel “ diyen bir zihniyet adeta slam dini ile alay etmi ne olursan ol yeterki gel mantyla kendi dinine insanlar armtr...Oysaki rahmet peygamberi kendi dinine insanlar davet ederken “bizden olmayan bizim saflarmzdada yer alamaz demitir... Yaradn severim yada ho grrm fark etmez mantnn altnda yatan gerek vahdeti-vcut anlaynn da yansm halidir hocam bunu siz benden daha iyi biliyosrunuz...O szler Yunus emreye atf edilmi olabilir,yada olmayabilir,bunun hibir enmi yoktur,bu szlerin ona atf edilmi olmas Yunus Emrenin geriye kalan szlerini temize karmaz... Hz.Musa (s.a) ile Firavunlarn tevhid mcadelesini bile anlamsz gren bir zihniyetin szlerini tevil etmeye almak genel fikirlerinin stne perde rtmek demektedirki bu durum slama gre pekte ho olmayan bir yaklamdr.... Bizler slam dini ad altnda sylenen szleri yada sapkn fikirleri tevil etmeye devam edelim inAllah.... u szleride tevil edelim... 1-) nk ben senden bakas deilim...... 2-) Allah bana hamd eder ben Ona hamd ederim...... 3-) O bana ibadet eder ben Ona ibadet ederim......... 4-) Koca hanmyla insel ilikide bulunduu zaman ancak Hakla cinsel ilikide bulunmu olur.............................................. ......... Deliller bn Arabi Fussul Hikem ve el Fathatl Mevkiye adl kitaplar Hazihi Hiyes Sfiyye s 34 47 .es sfiyye s 24 Buyrun o pencereden bakp bu szleride tevil edin....
__________________ Kimin Ne Dedii Deil / Allah'n Ne Dedii nemli. |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
19 Ocak 2009 | ![]()
Yunus nerden benim Yunus oluyor ![]() rnek olarak Allah bize Yunus a.s' vermi. Onda bile yeri geldiinde teblii brakp kavmini terk etmesinden dolay knanyor ve Peygamberine "Yunus gibi olma" diyor. Biz sadece bir Yunus'a atfen sylenen bir sze farkl bir bak as getirdik.Sen farkl anlamsn, ben farkl anlamm. Olabilir deyip geelim. ![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:19 | |
![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:20 |
Medineweb Site Yneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 yelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() gene yanl anladn la aa ![]() la=cks demek.. yani aalkla alakan yok demektir :D
__________________ ![]() Bykler fikirleri,Ortalar olaylar,Kkler kiileri tartr. |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Gzel Olan Her eyi zlemek.. | nuren35 | Gnlden Dklen Nameler | 6 | 11 Nisan 2019 22:30 |
Allah her eyi iiten ve bilendir. | Yitiksevda | Kur'n- Kerim Genel | 4 | 04Haziran 2018 12:09 |
zrl olarak yaratlan insanlarn bir suumu vard ki yle yaratldlar? | KuM TaNeSi | Soru Cevap Arivi | 0 | 09 Nisan 2009 10:19 |
Kainatta lk Yaratlan ey! | AkZehra | Hz.Muhammed(s.a.v) | 31 | 22 ubat 2009 00:03 |
Kaybettii bir eyi bulmak | Seher Yeli | Dua Blm | 0 | 05 Eyll 2008 22:09 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|