![]() |
Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden, insanların tüketmesi gereken ancak genelde tüketmedikleri faydalı yiyeceklerin listesini yapıyor. Ancak, onun favorisi olan semizotu (purslane), guava (tropik bir meyve), goji kirazı gibi bazı meyve ve sebzeleri her manavda bulmak zor. " menshealth.com" internet sitesi, "The 150 Healthiest Foods on Earth (Yeryüzünün en sağlıklı 150 yiyeceği)" adlı kitabın yazarı Bowden'e, her yerde de bulunması kolay en sağlıklı besinlerin kısa bir listesini sordu. Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste ve her besinin Bowden tarafından yapılan açıklaması ise şöyle: 1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünün. A ve B vitamini zengini. Ayrıca doğal kırmızı rengi, kanserle mücadele yardımcısı. Çiğ veya salataya rendeleyerek tüketin. Pişirmek antioksidan özelliğini azaltıyor. 2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle, tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı. Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor. 3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor. İ çerdiği karotenlerle, ihtiyar gözlere bire bir. Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli. 4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı. Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin. 5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür, oksitlenmeyi önler. Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için. 6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu. 7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir. Magnezyum deposu. Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek. 8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak nitelendiriyor. Kalsiyum içeren, kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez ve bunların yanı sıra B vitamini deposu. Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz. Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın. 9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil. Kansere karşı oldukça yararlı bir besin. Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir. 10 - Donmuş yaban mersini: Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken, yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor. Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç. Yoğurtla karıştırarak, çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir. 11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi. A vitamini deposu. Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz. zaman gazetesi |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' yazdıklarınız arasında devamlı kullandığım tarçın. Özellikle toz haline getirilmemiş, çubuk şeklindeki tarçının çayı kışın mükemeldir. |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' bizler tepkisel reflekslerini enfarmasyon yoluyla eğtime dikta edilerek eğitildiğimizden her şeyi boşvermi,şlikle umursamıyoruz. halbuki gelişen dünyamızın bizlere sunduğu bilimsellikte, sıhatine önem verenlere sunduğu hayli güzellikler var. sevgi değer dost atalarımız asırlarca dünyanın gündemini meşkul ederken biz sıhatimizi bile anlamaktan bi haberiz sanırım. |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' Alıntı:
acaba kabak cekirdeginin kavrulmusuda aynimidir ??? |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' evet yaşı ell,yi geçenlere hayli şifalıdır tavsiye edilir tuzlu tuzsuz fark etmediği gib i kavrulmuşta çitlenebilinir. |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' Allah c.c razı olsun... |
Cevap: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' hocam çok güzel yazmış fkt bunların hepsini tükettiğimiz halde çoğumuzda vitamin eksikliği var bana göre nedenide yediklerimiz hep sentetik tohumlar sağlam değilki ürünler doğal olsun organik bulmakda çok zor ... |
4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı. Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin.. En çok tükettiğim bu çubuk tarçin 2 tane suya atıp içiyorum sürekli ..(: |
SAAT: 01:21 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.