![]() |
Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? 1)Evet 2)Bulunmadım ama bulunmayı düşünüyorum 3) Bulunmadım bulunmayı da düşünmüyorum 4) Bulundum ama bazı nedenlerden dolayı ayrıldım düşüncelerinizi alalım cemaat |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Esma-Nur bacım benimkisi 4.şık bulunmadım ama bazı nedenlerden dolayı |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? 3) Bulunmadım bulunmayı da düşünmüyorum |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Bu asırda varolan tüm cemaat ve tarikatlara LA denilmeli hepsi sömürgeci emevi zihniyetinin uzantılarıdır hiçbirini ayırmıyom ama türkiye için sade... |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Alıntı:
Sayın Ferdi baba size oy yerine tokmak vermek lazım sanırım .) Bu arada Mevlanaya uzanma pls 25.gif Senden tek kisiye seyh olur, Allah onun yardımcısı olsun çay-kahve000 |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Alıntı:
|
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Konu ciddiyetsiz bir şekilde yorumlanıyor. Bağlı olmayanlar bilmedikleri hakkında ileri geri konuşmasın... |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Tarikata girmeyi teşvik eden açık bir ayet veya hadis yoktur. Ancak müminlerin müşkilatlarını alimlere sorup onların tavsiyelerine göre hareket etmemizi isteyen hadisler vardır. "Âlimler peygamberlerin vârisleridir" (Buhârî, ilim, 10; Ebû Dâvud, İlim, 1; İbn Mâce, Mukaddime, 17) buyuran Resulullah âlimlerin toplumu yönlendirme hususunda peygamberlere vekil ve halef olduklarını beyan etmiştir. İlmi bir seviyeye sahip olan âlime, Allah katındaki değerinden dolayı itaat, Allah'ın emrine itaattir. Hak yolda ve hayra götüren bir hususta âlimin yaptığı tavsiyeye uymak müminler için farzdır. Bu farziyet ancak âlim, Allah'ın razı olduğu bir hususu tavsiye ederse söz konusudur. Allah'ın razı olmadığı ve Allah'ın emretmediği, dinde olmayan bir bid'atı tavsiye eden âlimin tavsiyesine uyulmaz. Böyle bir bid'ate çağrıldığında reddetmek ise mümin için farzdır. İslâm'da olmayan bir hususu dine sokmak ve kendinden bir hüküm koymak Rububiyyet iddiasında bulunmak demektir. Allah'ın emir ve yasakları dışına çıkıp İslâm dışı tağutî nizamlara yapışmak nasıl küfür ise, âlimlerin hevâ ve heveslerine uyarak koydukları hüküm ve gösterdikleri gayri İslâmî yol ve ibadetlere yönelmek ve bu ibadetleri dinden kabul etmek de küfürdür. Bu duruma göre İslâm âlimi, toplumu yönlendiren ve Allah'ın hükümlerinin uygulanmasında titizlik gösteren bir rehberdir. Âlimler ilimlerinin gereği olarak toplum içindeki görev ve fonksiyonlarını daima hatırlamak zorundadırlar. Ümmetler, âlimlerinin doğru yolu izledikleri ve doğru yolda oldukları müddetçe ayakta kalırlar. Bunun için Hz. Peygamber (s.a.s.) "Ali'min ölümü İslâm'da açılan bir gediktir" (Dârimî, Mukaddime, 32) buyurmuşlardır. |
Alıntı:
|
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? ne demek ALLAHIN DİNİ YETMIYORMU sayın dandan tarikat yol demekdir ALLAH c.c ve resülüne giden yoldur yok başka maksatla düşünen varsa ...ben şimdiye kdr tarikata fln girmedim sevmediğimden değil benım çok şahit olduğum kişiler vardır islamıyet adına hiç bir şey bilmıyorken bazı kişilerin sayesinde cemaate katılıp tesetture giren islamiyete kazandırılan niçin bu kdr çırpınıyorsun anlıyamadım herkesi aynı kefeye koymayın ltfn |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Abdulmelik bey Ülkemizde varolan cemaatler ve tarikatlardan isim vermeden lütfen bir tane tağutun emrinde faaliyet göstermeyen varmı? Kendi abileri şeyhleri efendilerini uçuran kaçıran yere göğe sığdıramayanlar ile yapılan hangi sohbette örneklerin Kurandan verildiğini gördünüz her daim dedikleri efendim şunu demiş şeyhım şunu demiş abim şunu demiş ya Allah ne demiş nerde kalıyor? |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? son açıklaman daha mantıklı ve hepimizin keşkesidir.islam inanç-itikad olarak birdir.ama furuaatta çeşitli anlaşmazlıklar mevcuttur.haluk gümüş tabak ile ben itikatta anlaşabiliyoruz ama furuaatta aynı düşünmediğimizi ve bunun imkansızlığını gördünüz.eğer dışlarsak,benim doğrum tek doğrudur dersek,sizin mantığınızla ikimizden biri müşrik olmalı... örneğin şia kerbelayı asla unutamamış ve yegane dava olarak gütmüştür... örneğin imam humeyni siyasal islamı ömrünce bırakmamıştır.. örneğin bediüüzaman imanların kamili için hayatını vermiştir... örneğin abdulkadiri geylani nefis tezkiyesi ile ömrünü bitirmiştir.. örneğin imam malik hadis alanında bir çığır açmıştır... örneğin imam şafii fıkıh kaidelerini ortaya atan ömrünü buna veren bir ekol... örneğin ibn teymiye hayatı boyunca zalime karşı direnç göstermiştir.. vs vs vs .......... bütün bu düşüncelerin ortak adı islam...ve bu alimleri rehber edinen binler milyonlarca müslüman.. bunlar aylıkçı değildir arkadaşım.paldır küldür girişmesek,aklı selimle düşünürsek daha sağlıklı muzakere edilmiş olur... saygılar.. |
|
Sizin kadar ben de acizim bunu da bilmenizi isterim... |
İki cemaatin bir lideri kabul etmesi veya önder kabul etmesi gerekiyormu Hizmet için... Hizmet için liderin kimliği değil hedefi önemli, ama siz hepsinin Allah'a hizmet ettiğinden şüphe ediyorsanız gidin hata aramak için değil araştırmak için bir uğrayın suçladığınız yerlere eğer bizlerden daha iyi ibadet etmiyorlarsa, zikretmiyorlarsa, hizmet etmiyorlarsa öyle konuşun. Siz kendi hatalarınızı görmeden tarikatleri cemaatleri suçluyorsunuz. Peki ilmi kimden öğreniyorsunuz Alimlerden öğrenmiyormusunuız? Cemaat önderlerinin Alim olmadıklarından eminmisiniz? Eğer Alimleri kabul etmiyorsanız neyin peşine düştüğünüzü ne yapmak istediğinizi ve bu kadar Alim ve lidere muhalefet ederken daha sağlam ilim alacak yermi buldunuz eğer öyle bir şey varsa madem hizmet ediyorsunuz bize de açıklarmısınız? Bizde ilim alalım. Mezheb kabul etmezsiniz, Alimler olmaz, Şeyhler güvenilmez halde söylermisiniz kime güvenilir? |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Gidiyor musun, inan ki cok sevindim, senin yüzünden günaha girmekten kurtulacagız. hadi selametle... |
|
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Simdi de senin dinin benim dinim tartısmasına mı giriyoruz, valla senin dinin ne bilmiyorum ama benim dinim süpheli seyden kac diyor, sen süphelisin kardesim, Allah yolunu acık etsin ( bu benim dinime uygun dua)... |
|
Müslüman hak olanı ortaya koyandır dileyen dilediğini tercih etmekete serbesttir. Sen şöyle iman bu böyle iman etsin gibi yaklaışımlar inan rasullahın yaptığı yol değildir. Kimin nasıl iman deceğini Allah ve rasulu açık seçik ortaya koymuştur. Eğer bu konuda bildiklerimiz varsa onu hak olarak orataya koyarız. Kalkıp insanlara doğrudan sen iman et bu böyle iman etsin demek yanlıştır. Müslüman şunu yapar şu şu fikirler yanlıştır hak OLAN Allah'ın yolu peygamberin yolu selefi salihin yoludur. Sizden istirham ediyorum bu tarz doğrudan insanların şahsına yöenelik ithamlarda bulunmayın. Bu yazdıklarınıza derhal bir açıklama getiriniz lütfen |
|
|
Edepsizlik etmekten vazgeçin "İmam Efendi" şeklindeki hitap İmam'lığı aşağılayacak bir hitabdır. Tabii kullanan kişi ve zihniyyetine göre değişir. Sizin gibi lakayt kişilerle tartışacak olsaydık zaten İmam olamazdık. Bunca kaynak ve delil gösterildi onları kabul ettiniz mi ki bu kadar soru sormaya devam ediyorsunuz? Sizi sadece eleştirmek ve karalamak için soruyorsunuz. Allah'a hamd olsun bu haramları serbest bırakan kimseye dua ettiğimiz yok. Haramların hepsini hamdolsun söyleme yetkisine sahibiz ve değerlendirp anlatabiliyoruz. Arada sizin gibilerde çıkmıyor değil ama Allah'ın izniyle alt etmesini biliriz. Kimsenin sapık düşünceleri yüzünden pes edecek değiliz.... |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? çok ağır hakaretler var kullandığınız cümlelerde..biz müslümanlara yakışmıyo arkadaşlar..biraz daha sabırlı olup kendinize hakim olmaya çalışın..öyle daha verimli olacağınıza inanıyorum..mesele cemaatlerden nerelere kadar gelmiş |
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? O hakaretleri yapanlar uyarılmaşlardır inşallah bir daha olmaz. |
|
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? Kardeşim sen gitmiyormuydun? Gitsen de rahat bir nefes alsa site sakinleri... |
|
Cevap: Herhangi bir cemaate veya tarikate bağlı bulundunuz mu?/bulunuyor musunuz? İnanan insan ülfetlidir. Kendisi başkalarına kolayca ısındığı, kaynaştığı gibi; başkaları da kendisine hemen ısınır, ünsiyet eder. Kendisi ülfet etmiyen ve kendisinede ülfet edilemeyen kimsede hayır yoktur. İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydası dokunandır. Hadis-i Şerif (Darekutni). Hastayı ziyaret için bir mil de olsa yürü. İki kişinin arasını düzeltmek (barıştırmak) için iki mil de olsa yürü. Allah için dost edindiğin birini ziyaret etmekiçin 3 mil de olsa yürü. Hadis (İbn-i Ebi’d-Dünya). Biriniz gönlünden, müslüman kardeşine faydalı bir öğüt geçiriyorsa, onu söylesin. Hadis (İbn-i Adiyy). En erdemli (üstün) iyilik, kişinin beraber oturup kalktığı kimselere (çalışma arkadaşlarına) karşı kerim (cömert ve fedakar) olmasıdır. (Kazai). Allahın en çok kızdığı kimse, düşmanlıkta aşırı gidendir Hadis-i Şerif (Buhari) |
Hiçbirinde bulunmadım . Bulunanlarda 2016 sonrası bulunmadik dediler :) Hiçbiri diğerinden farklı değil. Tarikatlar cumhuriyetiyiz. Birinin bıraktığını diğeri dolduruyor. Pişkin pişkin göbeği sivazlayarak yapıyorlar. Göbeksiz olanı yok. Sevmiyorum hiçbir yapıyı. Yaşasın arı duru sade İslam. |
SAAT: 05:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.