Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Anket'ler-Röportaj'lar (https://www.forum.medineweb.net/115-anketler-roportajlar)
-   -   Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ? (https://www.forum.medineweb.net/anketler-roportajlar/19889-devlet-4-evlilige-izin-vermelimi.html)

Esma_Nur 09 Eylül 2011 21:50

Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



DİNDAR OLAN 'İMAM NİKAHLI EŞİM' DER, DİĞERİ 'METRESİM'"
Bahçelievler Belediyesi'nde 'Uzun evliliğin sırrı" konulu seminerde konuştu. Seminer öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üresin, "İmam nikahlı eşler ile metresler aynı statüde midir?" sorusunu, "Bir erkek her durumda bunu yapar. Dindar olan 'İmam nikahlı eşim' der, diğeri 'Metresim' veya 'Sevgilim' der. Arada hiçbir fark yok. Var mı? Yasallaşmak derken 4 eşin resmi nikah altına alınması gerektiğini söylüyorum" diyerek yanıtladı.

"EŞİM İKİNCİ EŞ ALABİLİR, BU İZNİ KENDİSİNE VERDİM"
Bir kadın muhabire "Sizin eşiniz sizi hiç aldatmıyor mu?" diye soran ve "Hayır" yanıtını alan Üresin, "O zaman aldatıldığını düşünen ve uzmanların kapısını çalan birçok kadın sizce Türkiye'de yaşamıyor mu? Ben evliyim. Eşimin şu an ikinci eşi yok. Ama ikinci eş alabilir, bu izni ben evlenirken kendisine verdim. Almak isterse alabilir, niye yok, bunu yanıtını ben veremem" dedi.

"KAZAKİSTAN'DA EYLEM YAPILDI, ARTIK ÇOK EŞLİLİK RESMİ"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda yasal düzenleme olursa hiçbir erkek elini kolunu sallayarak metrese, ikinci eşe sahip olmaz. Çünkü yasal yükümlülükler bu işe sınırlama getirir. Zina artık suç hükmünü alır. Herkes 'param var' diye herhangi bir kadınla beraber olmaz. Birçok hayat kadını şu an mağdur değil mi? 40 yaşlarında psikolojisi bozulmuş bir sürü genç kız, 10 günlük ilişki sonrası terk edilen kadınlar var. Kürtaj yaptıran kadınlar var. Kazakistan'da 6 yıl önce kadınlar, zinanın ve hayat kadınlarının artması, kadınların evde kalması dolayısıyla bir eylem yaptı. Şu an Kazakistan'da çok eşlilik resmi."

"KADINLAR, HANGİ KADINLA ALDATILDIĞINI BİLMEDEN EVDE KUŞKUYLA BEKLİYOR"
"Kadınlar, görüşlerimi gayet düzgün karşılıyorlar. Çünkü bir çok kadın eşinin kendisini hangi kadınla aldattığını bilmeden, kuşku içinde ve üzgün olarak evde bekliyor. Bir erkek 2. ve 3. eş almışsa ve onlara nafaka, onlarda kaldığı gün noktasında adaletli davranıyorsa tabi ki alkışlıyorum. Ama bunu yapacak erkek yok. Kadınların hepsi şu an aldatma ve şiddeti kabullenmiş durumda. Ben hiç dayak yemedim. Şu an erkekler eşlerine daha çok psikolojik şiddet uyguluyor. Çok konuşup dayak yiyen kadın safına geçmem. Kadınların yüzde 80'i çok konuştuğu için dayak yiyor. Yüzde 20'si psikolojik sorunları olan eşleri tarafından dövülüyor. Bir anne 3 yaşındaki çocuğunu dövebiliyor, çocuğunu sevmiyor musun diye sorabilir misin? Bir kadının dayak yemesi, sadece karşısındaki güçlü şahsı tahrik etmesinden öte değildir. Çocuk da anneyi tahrik ediyor. Ortada güçlünün güçsüzü alt ettiği durumlar var."

"FEMİNİSTLER BENİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLLER, BEN DE ONLARI SEVMİYORUM"
"Psikolojik danışmanlık merkezlerine başvuran kadınlar eşi tarafından aldatılan, psikolojisi bozulmuş, psikolojik şiddete maruz kalan kadınlardır. Kadınlar aldatılıyor, bu bir gerçek. Bir erkek karısını aldatıyorsa bunu eşine sormaz, merak etmeyin. Ben 2 yıldır habername.com'da çokeşliliği detaylı işliyorum. Şu ana dek hiçbir yerden tepki gelmedi. Ben anti-feministim. Feminist tüm yazarların karşısındayım. Beni sevmek zorunda değiller, ben de onları sevmiyorum."

"KADIN KOCASINA 'EFENDİSİ' GİBİ DAVRANACAK"
Konuşması salondaki kadınlar tarafından ilgiyle dinlenen, aralarında kara çarşaflı kadınların da olduğu gözlenen Üresin, yaptığı açıklamanın ardından 'Uzun evliliklerin sırrı' konulu bir seminer verdi. Seminerde Üresin, "Uzun evliliğin sırrı, bir kadının eşine teslim olması, erkeğin de eşine Allahın lütfu olarak davranmasıdır. Kadın kocasına efendisi gibi davranacak. Efendi ne demek, teslim olmaktır. Şimdi erkekler, kadına kıymet vermiyor. İstisnalar var. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

"BEĞENMEDİĞİMİZ EŞLERİMİZİ BİZDEN DAHA GENÇLER ANINDA KAPAR"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkek neslinin azaldığı, kadın nüfusunun çok arttığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle eşlerimize dört elle sarılmalıyız. Bizim beğenmediğim eşlerimizi bizden daha genç ve güzel kadınlar anında kapar. Çünkü hepimizin daha genç ve daha akıllı alternatifleri var, hiçbirimiz yerinde durmuyor, yaşlanıyoruz. Dayak yiyenler daha çok üniversite mezunu. Her bildiğimizi her yerde konuşmak çok da doğru değil. Erkeğin bir adım gerisinde olmak bir kadını asla ezmez. Adam da sana kul köle olsun. Erkekler, erkeklik duygularını tatmin etmek isterler. Kadını üzen boşanmak değil, kadını üzen boşanma sonrası 'Acaba şunu da yapsa mıydım, evliliğim kurtulur muydu?' fikridir."

KADINLAR KABULLENİYOR
Üresin bir basın mensubunun 'Peygamberimizin kızı Hazreti Fatma evleniyor, eşi ikinci bir eş getiriyor. Fatma da 'Ciğerim yandı' diyor. Bir kadın bunu nasıl kabullenebilir?' sorusuna da, "Bunu yapan yapıyor. Birçok kadın bunu kabulleniyor. Yaşayanlara sorun bence" şeklinde yanıt verdi.


SİYASETİ sarsan ‘kaset skandalları’ için “çokeşlilik yasal olsun” gibi radikal öneriler gelirken, zina tartışmalarına Diyanet de katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Dini Danışma Hattı’, HABERTÜRK’ün sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Dinimizde nikâh diye bir kural yoktur. Evlilik bir kadın ile bir erkeğin birlikte yaşamaya karar vermesidir. Bir erkek bir kadınla yaşıyor ve bunu duyurmuşsa buna zina diyemeyiz. Çünkü imam nikâhı diye birşey yoktur. Evlilik gizli olduğu takdirde zina sayılır. Geneleve giren bir kişi içerde imam nikâhı kıyıp çıksın. Kimi kandırabilir, Allah’ı kandırabilir mi? Gizli nikâh zinanın kılıfıdır. Evliliğin gizlisi olmaz. Sonuçta bugün Doğu’da birçok insanın birden fazla eşi var. Kimse bunlara zina işliyorsun demiyor. Çünkü adam biriyle resmi nikâh yapmış diğerlerini de tanıtmış, ‘benim eşlerim’ diye. Ancak bir kadınla metres gibi ayda 2-3 kez buluşmak ve bu işi gizli saklı yapmak farklı bir şeydir, o zinadır.”
Diyanet'in 'Dini Danışma Hattı' görevlisi, gizli kayıt yapanlar, internete verenler ve gizlice kaydedilenler için de, "İnsanlar, bunları çekenler suçludur, suçsuzdur buna biz karar veremeyiz. Siyasetçiyle mücadele yine siyaset yoluyla olmalıdır. Bir insanın zaafları olabilir ancak bunlar kullanılarak siyasette mücadele olmaz. Yaşanılan bu olaylardan ders almalıyız. Bu insanlara dini anlamda nasihat de versek bu saatten sonra bir anlamı olmaz" yorumu yaptı.


yorumlarınızı bekliyorum evli bekar hepinizden .

Medine-web 10 Eylül 2011 23:14

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
yazarın doğruları tartışmasızdır,kabul etsek de etmesek de.insan sanatkarı Allah cc,sanatını bizden şüphesiz iyi biliyor ki,tek eşliliği farz kılmamıştır.dörde kadar ruhsat vermiştir.ama tavsiye olarak tek eşliliği tavsiye etmiştir.taadüdü zevcada karşıyım diyenlerin şu sorulara cevap vermesi gerekir;

1-kadının cinsel hayatı ortalama 45-50 yaşlarında menopoz ile sona eriyor,bu yaş sonrası kadın bünyesi(sloğanik,yalancı kahramanlar dışında) için işkenceye dönüşüyor.erkek 90 yaşına,ölüme kadar bu özelliğini azaltsada devam ediyor.90 yaşına kadar yaşayan bir erkek 50 sinden sonra bekar kalması anlamına geliyor.bu durumdaki erkek ne yapsın ? fıtratınımı öldüreceksiniz? sokak insanları için değil,müslümanlar için diyorum;"erkek bu durumda ne yapsın,zina yapamıyacağına göre?"

2-erkeğin bünyesi fıtratı gereği,birden fazla kadına tıbben,biyolojik olarak meyıllidir.bir kadın erkeğine bünye olarak yetmiyorsa,sağlık sorunları varsa,ve kadın da erkeği tarafından seviliyorsa,boşamak istemiyorsa,ikinci eşe mi izin vermeli,zinaya mı ?

3-biyolojik olarak kısır olan bir kadın,yuvasına bir çocuk bağışlayamıyorsa,bu kadını koruyup kollamak,yuvasından ayırmamak ve ikinci bir eş ile bu açığı kapatmak mı daha vicdanlı yoksa kadını boşayıp yıllarının alın teri yuvasını başka kadına lütüf olarak vermek mi ? kısır,hasta,sorunlu durumdaki bir kadını kimse eş yapamıyacağına göre,kısır kadına çözümünüz nedir ? sokağı göze alıp boşamak mı ? ikinci eşe razı olmak mı ? ikisi de değil,eşini zinaya,gizli evliliğe,metrese sürüklemek mi ?

4-kadın bakımıyla,temizliğiyle,sevgisiyle,eşinin kendisiyle unsiyet huzur bulması gereken konumuyla,eşini sokaktan koruması gereken sorumluluğuyla;DONANIMSIZ,BOŞVERİCİ,SORUMSUZ,GÖREV LERİNİ İHMAL EDEN VE BUNDA ISRAR EDEN,HUYSUZ,GEÇİMSİZ İSE,erkeği bir ömür buna mahkum mu edeceksiniz? buna kimin hakkı var? bu durumdaki bir kadını çocuklarından koparmak mı,ikinci bir eş ile erkeğin bir eşe,kadının da yuvasından çocuklarından kopmaması hakkına sahip olmak mı akıllıca,vicdanlıca?

konumuz taadudu zevcat olduğundan sorumsuz,vicdansız,zevkinin esiri,kadınıa zülüm etmeyı ibadet sanan zırcahil erkeklerin durumu başka bir konuda açabiliriz...

unutmayalım islam evrensel çözüm üretmektedir,kişiye özel kanunu olmaz.çok eşlilik ruhsattır,farz değil.nice tek eşliler ömrünün sonuna kadar mutlu huzurlu yaşamışlardır.islam kanunları aksilikleride düşünmek zorunda...

iklimya 10 Eylül 2011 23:45

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Dogruya egri demek hem mantıksız hemde zavallılık olur lakin merakımı celb eden bazı seyler oldu. Şimdi;
1- Bu hanımefendinin eşi 2. bir eş alsa neler hissederdi?
2- Allah 2. eşe ruhsat veriyor hatta 4 e kadar yolu var inandık iman ettik de savundugu tezi sunarken kameralara poz verirken zinet eşyalarını baskalarına göstermenin haram oldugunu bilmiyor mu?
3- Makyajın eş dısında baska erkege göstermenin haram oldugunu bilmiyor mu?
4- El bilek kemiginin üst kısmının haram cerceveye girdiginden haberi yok mu?
Dini anlatacak baska insan mı kalmadı da abus cehresiyle artistlik yapar anlamıyorum .))

Esma_Nur 11 Eylül 2011 08:43

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Alıntı:

iklimya Üyemizden Alıntı (Mesaj 141674)
Dogruya egri demek hem mantıksız hemde zavallılık olur lakin merakımı celb eden bazı seyler oldu. Şimdi;
1- Bu hanımefendinin eşi 2. bir eş alsa neler hissederdi?
2- Allah 2. eşe ruhsat veriyor hatta 4 e kadar yolu var inandık iman ettik de savundugu tezi sunarken kameralara poz verirken zinet eşyalarını baskalarına göstermenin haram oldugunu bilmiyor mu?
3- Makyajın eş dısında baska erkege göstermenin haram oldugunu bilmiyor mu?
4- El bilek kemiginin üst kısmının haram cerceveye girdiginden haberi yok mu?
Dini anlatacak baska insan mı kalmadı da abus cehresiyle artistlik yapar anlamıyorum .))

iklimya bu hnm henüz senın saydığın şıklara gelememiş 2.eş konusunda takılıp kalmış diğer helal harama vakıt ayıramamış Ağzı-Açık000 Ağzı-Açık000

MusabBinumeyr 11 Eylül 2011 12:17

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Kur'an-ı Kerîm'den evlenmenin meşrûluğuna şu ayetler delildir; "Size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder adet nikâh edin" (en-Nisâ, 4/12)

Yetimlerle ilişkiler düzenlenirken evlilik ve nikâh konusu da gündeme getirilerek, yürürlükte olan çarpıklıklar yeniden bir düzenlemeye tabi tutulmaktadır. Allah Teâlâ, eşit davranılmak ve haksızlıktan emin olunmak kaydıyla birden fazla evliliğe izin vermektedir. Ancak bu aynı anda dört kadınla evlilik kurmakla sınırlandırılmıştır.


MERVE DEMİR 11 Eylül 2011 21:50

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
ruhsat zorda kalma durumunda verilir.
4 hanımın nesinde zor durumda kalınacak.
bu iş geleneksel bi hal almıştır o ayetin bi öncesi birde sonuna bakılırsa mevzu yetimlerle bağlantılıdır.

iklimya 11 Eylül 2011 22:58

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Esma Hanım biz işimize bakalım tek ile mutlulugu bulalım, bu hanımda mutlulugu baskalarına devretsin .)))

MusabBinumeyr 11 Eylül 2011 23:51

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Alıntı:

MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı (Mesaj 141694)
ruhsat zorda kalma durumunda verilir.
4 hanımın nesinde zor durumda kalınacak.
bu iş geleneksel bi hal almıştır o ayetin bi öncesi birde sonuna bakılırsa mevzu yetimlerle bağlantılıdır.



Evlilik konusunda Resulullah (s.a.s.)'ın şu davranışı, insanın nefsi duygularına gem vurması ve insan hakikatına ne denli vakıf olduğunun en büyük delillerinden kabul edilir; şöyle ki: Buhâri ve Müslim'in Enes (r.a.)'den rivâyet ettikleri bir hadiste şunları görmekteyiz: Üç heyet, Resulullah'ın yanına gelerek, onun ibadetini sordular. Kendilerine Allah Resulü'nün ibadeti hakkında bilgi verilince, -Onun ibadetini az bulacaklar ki şöyle dediler: "Resulullah ile biz bir olabilir miyiz! Onun geçmişteki ve gelecekteki günâhlârı bağışlanmıştır. İçlerinden biri tüm geceyi namaz kılmakla geçireceğini, diğeri devamlı oruç tutacağını ve üçüncüsü de kadınlara yaklaşmayacağını ifade ettiler." Daha sonra Rasûlullah (s.a.s.) bu durumu öğrenince onları çağırıp şöyle buyurdu: "Allah'a yemin olsun ki ben sizin Allah'tan en çok korkanınız ve O'ndan en fazla sakınanızım; fakat zaman zaman oruç tutar ve iftar ederim; namaz kılar ve uzanıp yatarak istirahatte bulunurum; kadınlarla da evlenirim. Benim sünnetimden yüz çeviren benden (benim ümmetimden) değildir" (Buhâri, Nikâh, 1; Müslim, Sıyâm 74, 79).

Peygamber Efendimiz, Hz. Hatice vefat edinceye kadar başka bir kadınla evlenmemişti. Hz. Hatice vefat ettiği zaman Peygamber Efendimiz elli yaşında idi. Daha sonraki yıllarda özel bir takım sebep ve hikmetlerle Hz. Peygamber birden çok kadınla evlendi. Bu evliliğin sebeplerini, İslam düşmanlannın yaptığı gibi nefsanî ve şehevanî arzulara bağlamak asla doğru değildir. Çünkü Hz. Peygamber'in çok evliliği iddia edildiği gibi böyle bir sebebe bağlı olsaydı, bu evliliklerin Hz. Peygamber'in söz konusu arzuyu daha ziyade duyacağı gençlik yıllarında ve ilk evliliğini hemen takip eden seneler içerisinde cereyan etmesi gerekirdi. Halbuki Hz. Peygamber, tam yirmi beş yıl sadece Hz. Hatice ile evli kalmış, onun vefatından sonra kendisi elli yaşını geçmiş olduğu halde şartlar gerekli kıldığı için yeni evlilikler yapmıştı. Bazan evlilik dolayısıyla temas kurulan ve yakınlık sağlanan yeni kitlelere İslam'ın iletilebilmesi düşüncesi, bazan evleneceği zeki, kabiliyetli ve bilgili eşi vasıtasıyla kadınları İslami esaslara göre daha rahat eğitebilme arzusu, bazan savaş dolayısıyla ortaya çıkan şiddetli düşmanlık ve kini onlar arasından evlilik yaparak bertaraf edip muhatap kitlelerini celbetme lüzumu, bazan İslam hukukunun getirdiği yeni bir hükmü bizzat Hz. Peygamber'in tatbik ederek topluma örnek olma zorunluluğu gibi dinî, siyasî, hukukî, sosyal bir çok sebep ve hikmet Hz. Peygamber'in çok evlenmesini gerekli kılmıştı. Peygamber Efendimizin zevcelerinin toplam sayısı on bir olup şunlardı: Hatice bint Huveylid, Sevde bint Zem'a, Âişe bint Ebûbekir, Hafsa bint Ömer, Zeyneb bint Huzeyme, Ümmü Seleme bint Ebû Ümeyye, Zeyneb bint Cahş, Cüveyriye bint elHaris, Ümmü Habîbe bint Ebu Süfyan, Safiyye bint Huyey ve Meynûne bint el-Haris. Reyhâne ve Mâriye ise cariyeleri idi. Hz. Peygamber'in zevcelerinden Hz. Hatice, Mekke'de peygamberliğin onuncu yılında, Zeyneb bint Huzeyme ise Medine'de Hicretin dördüncü yılında vefat etmişti. Bu sebeple Peygamber Efendimizin bir arada dokuz eşi bulunmuş ve bu sayıya da vefatına yakın bir zamana varıncaya kadar uzun bir sürede evlilik zarureti çıktıkça aralıklarla ulaşılmıştır. Hz. Peygamber'in bu zevcelerinden Hz. Aişe dışındakilerin tamamı Rasülullah ile evlendikleri sırada dul idiler ve pek çoğunun eski eşlerinden çocukları vardı; üstelik çoğu yaşlı da idi. Bu durum da, Hz. Peygamber'in evliliğini gerekli kılan özel bir takım sebep ve hikmetlerin mevcut olduğunun delilidir. Vesselam.

Esma_Nur 12 Eylül 2011 19:20

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Alıntı:

iklimya Üyemizden Alıntı (Mesaj 141698)
Esma Hanım biz işimize bakalım tek ile mutlulugu bulalım, bu hanımda mutlulugu baskalarına devretsin .)))

güzel söze ne denir evet000 :)

Medine-web 12 Eylül 2011 19:29

Cevap: Devlet 4 evliliğe izin vermelimi ?
 
Alıntı:

F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı (Mesaj 141697)
bu son kullanma tarihi geçmiş dominalın islami temsil etmesine alkış
Hocamızıda kaybettik el fatiha :)
merve sana ne oluyor işimize çomak sokma pls

zibidilerin işi cıvımak :)


SAAT: 03:39

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306