![]() |
Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Teheccüde kalkıyor musunuz ? |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? herkes yatıyor.ben kalkmayacamda kim kalkacak. saygılar.sizede dua ederim. |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Allah razı olsun sizden.. |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Teheccüdde şart uyuyup uyandıktan sonra kılmak değilmi? |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Teheccüd Namazı (Gece Namazı): Yatsı namazından sonra , daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra, kılınacak nafile namaza "gece namazı"denir. Bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp kılınırsa "Teheccüd" adını alır. Teheccüd namazı iki rekettan on iki rekata kadardır. İki rekatta bir selam verilmesi daha faziletlidir. (Muhammed Bin Abdullah Hanî, Âdâb, s. 264) |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? eğer uyanık isek,yada geç vakitlerde yatıyorsak teheccüt kılıp yatmak neden olmasın?kimisi yatsıdan sonra yatar 2 civarında kalkıp kılar,kimisi ikide yatar veya sabah namazından sonra yatar,gece boyunca uyumaz,uykusunu saban namazından sonraya erteler.. kısacası teheccüt yatsı ile sabah namazı arasında kılınan 2-8 arası rekat olarak veya sınırsız kılınan nafile namazlardır. saygılar.. |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? Allah razı olsun,bende sabah namazına kadar uyumayan biriyim lâkin teheccüdde şart olan uyuyup uyandıktan sonra kılmak olduğunu bildiğim için kimi zamanlar kılmıyordum bu yüzden..Aslında kılsamda olur yani öylemi? |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? müminler yalan söylemez kılmıyodum ama inş bi yerden bişekilde başlamam lazım vesile olsun inş |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? tehedcüd namazı olması için için uyumak şart........................... eğer uyumadan kılarsak bu gece namazına girer malumunuz peygamber efendimize vacipti bize sünnet ama burda maksat yine söylüyorum uyuyup uyunmak şarrrrt............ |
Cvp: Teheccüde Kalkıyor musunuz ? ELHAMDÜLÜLİLLAH teheccüde çocukluğumdan beri kalkıyorum.tabi bu bana yatılı KURAN kursunda okumanın verdiği en büyük hediyelerden biri.malesef teheccüdü çoğu insan bilmiyor.ki birçok kardeşimiz sabah namazına bile kalkamıyor.teheccüd müthiş bişey.evde hiç ses yok huzur içinde namzını kılıyor KURAN-ımı okuyorum.MEVLA TEALA HAZRETLERİNE yalvarmak yakarmak dua etmek tövbe etmek teheccüdde daha bir zevkli oluyor.bana islami ilimi öğretmek için KURAN kursuna göderen anne ve babamdan ve oradaki hocalarımdan ALLAH razı olsun ve bizleride razı olduğu kullarından eylesin.AMİN. |
SAAT: 11:53 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.