![]() |
re: Namaza Nasil Basladınız ..? Namaza İlkokul 5 te başladım ama bilinçli bir namaz ibadetini ortaokulda kavrayabildim ve Allahıma binlerce şükür halen devam etmekteyim Allah ayaklarımızı sabit kılısn. |
İslami bir aileden gelmiş olmanın verdiği şans ile aileden öğrendik... İnşaAllah namazı hakkıyla kılanlardan, maun suresindeki kıldığı namazlardan gafil olanlardan olmayız... |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? 13 yaşında kuran kursuna gittiğimde.. |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? kaldığım bir yurtta tam olarak başladm |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? Altı veya yedi yaşlarında idim anneannem benı yanına alır sabırla bana nasıl namaz kılacağımı öğretirdi. zmn içersinde namazı şuurlu bir biçimde kılmayı öğrendik ve yine zmn içersinde namazı sadece borç ödemek için değil ruhumuzun feraha ermesi yani namaz kılmadığımız vakit bir şeylerin nasılda ruhumuzu daralttığını öğrendik.Daim olması duası ile ... serpil hocam namaza başlama süreciniz gerçekden çok etkileyici :) |
Cevap: Cvp: Namaza Nasil Basladınız..? Alıntı:
şimdi çocuklarıma namazı sevdirme yolunda gayret sarfediyoruz.. inşallah..sizin namazla tanışıklığınızıda öğrenmek isteriz.. |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? siz daha başlamadınız mı yoksa namaza:):)c* |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? Alıntı:
Aramızda namaz kılmayan olduğunu sanmıyorum, muhakkak namaz kılınıyordur. :):) Ben ilkokul çağında mahallemizin büyüklerinin çocuk yaştakileri alarak Ramazan ayında teravi namazına götürmeleriyle başladım. Zaman içinde inşallah hakkıyla idrak etmişizdir. İnsanoğlunun yaşadığı musibetlerle namaz daha da önemli bir konuma geliyor. :) Hidayet için elhm |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? Alıntı:
Benim de namazla tanışıklığım anne karnından beri olmuştur herhalde[emoji3] [emoji3] Sonrasında altı yedi yaşlarımda annemi taklit ederek teravih namazlarını, ilkokul zamanlarmda da bazı sınavların öncesinde falan kılmistim ara sıra[emoji4] elhamdllah 12 yaşımda idrakiyla kılmaya başladım..Rabbim daim etsin..cumlemizn evladını da bu şuurda yetistirebilmeyi nasip etsin inşallah.. |
Cevap: Namaza Nasil Basladınız..? ben de ananemi takip ederek kılıyordum kücükken kendimce :) sonra kısa sureleri ezberletti anneannem bana altı yaşlarındaydım sanırım tam kılamasam da kılmaya çalışıyordum okulda kılamıyordum bazı vakitler gidiyordu Rabbim cocuk sesini eksik etmesin camilerde gercekten ses ediyorlar gülüyorlar koşuyorlar ama o manevi ortamdan etkileniyorlar Rabbim devamlı kılanlardan eylesin inşaAllah bizi ve çocukları :) bugün de teravih namazının sonunda namaz boyunca ses eden gülen oynayan cocuk namazın sonunda herkes dua ederken oturdu bize bakarak ellerini actı boynunu büktü ictenliği ve masumiyetiyle dua etti o manzara cok güzeldi fatih sultan mehmet ne güzel söylemiş camilerde gülüşen çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkun. dediğin gibi zeynep herkesin evladı bu şuurda yetişsin inşaAllah |
SAAT: 14:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.