![]() |
8.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime :التّاجر (tüccar) eş anlamlısı:كاسب 2.cümledeki altı çizili kelime :حفظا (muhafaza etmek) eş anlamlısı:صيانة 3.cümledeki altı çizili kelime :يودع (emanet bırakmak) eş anlamlısı:سلّم 4.cümledeki altı çizili kelime :عند (yanında) eş anlamlısı:لدى 5.cümledeki altı çizili kelime :اختطف (kopardı) eş anlamlısı:الخطف 6.cümledeki altı çizili kelime :الجرذ (iki fare) eş anlamlısı:الفٔران 7.cümledeki altı çizili kelime :أنيابه (diş) eş anlamlısı:السّن 8.cümledeki altı çizili kelime :اختطف (kopardı) eş anlamlısı:الخطف 9.cümledeki altı çizili kelime :رجع (döndü) eş anlamlısı:عاد 10.cümledeki altı çizili kelime :بالتّارة (kazanmak.ticaretle kazanmak g.b.) eş anlamlısı:اﻻكتساب 8.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri: 1.cümledeki altı çizili kelime:خرج (çıktı) zıt anlamlısı:دخل (girdi) 2.cümledeki altı çizili kelime:مفرد (tekil,müfred) zıt anlamlısı:جمع (çoğul) 3.cümledeki altı çizili kelime:بعض (bazı) zıt anlamlısı:كثير (çok) 4.cümledeki altı çizili kelime:حفظا (muhafaza etmek) zıt anlamlısı:تلفا (telef oldu) 5.cümledeki altı çizili kelime:صغير (küçük) zıt anlamlısı:كبير (büyük) 6.cümledeki altı çizili kelime: وقيالغد (yarın) zıt anlamlısı:امس (dün) 7.cümledeki altı çizili kelime:عفا (affetti) zıt anlamlısı:انتقم (intikam aldı) 8.cümledeki altı çizili kelime: الكبار (büyükler) zıt anlamlısı:الصّبيان (çocuklar) 9.cümledeki altı çizili kelime: اطم (yüzüne vurdu,tokat attı) zıt anlamlısı:مسح (mesh etti) 10.cümledeki altı çizili kelime: جمع (çoğul) zıt anlamlısı:مفرد (tekil) |
9.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime:يسكن (iskan etmek) eş anlamlısı:يقيم 2.cümledeki altı çizili kelime:يشاهد (görür,gözlemler) eş anlamlısı:يرى 3.cümledeki altı çizili kelime:وافق (uydu) eş anlamlısı:خالف (muhalefet etti) bu zıt anlamlı aslında..kitapta yanlış verildiğini düşünüyorum 4.cümledeki altı çizili kelime:لديك eş anlamlısı:عندك (yanında) 5.cümledeki altı çizili kelime:استغرق (kapladı) eş anlamlısı:دام 6.cümledeki altı çizili kelime:والده (baba) eş anlamlısı:أب 7.cümledeki altı çizili kelime:العهد (zaman) eş anlamlısı:الزّمن 8.cümledeki altı çizili kelime:مسجد (cami) eş anlamlısı:جامع 9.cümledeki altı çizili kelime:السّيّاح (seyahat edenler) eş anlamlısı:زوّار 10.cümledeki altı çizili kelime:حديثة (yeni) eş anlamlısı: جديدة 9.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime:ملئة (dolu) zıt anlamlısı :خالية من (boş) 2.cümledeki altı çizili kelime:نجح (başardı) zıt anlamlısı :رسب (kaldı,geçemedi) 3.cümledeki altı çizili kelime:خرج (çıktı) zıt anlamlısı :دخل (girdi) 4.cümledeki altı çizili kelime:بيع (satmak) zıt anlamlısı :شراء (satın almak) 5.cümledeki altı çizili kelime:ركب (bindi) zıt anlamlısı :نزل (indi) 6.cümledeki altı çizili kelime:حديثة (yeni) zıt anlamlısı :قديمة (eski) 7.cümledeki altı çizili kelime:فسأل (sordu) zıt anlamlısı :أجاب (cevap verdi) 8.cümledeki altı çizili kelime:بدأ (başlandı) zıt anlamlısı :انتهى (bitti) 9.cümledeki altı çizili kelime:أمام (önünde) zıt anlamlısı :خلف (arkasında) 10.cümledeki altı çizili kelime:أخذ (aldı) zıt anlamlısı :أعطى (verdi) |
10.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime : تغيرت (değiştirdi) eş anlamlısı : تبدّل 2.cümledeki altı çizili kelime : ليوفّر eş anlamlısı :يجمع (topalr) 3.cümledeki altı çizili kelime : يسكنون (iskan etmek) eş anlamlısı :يقيم (ikamet etmek) 4.cümledeki altı çizili kelime : اﻻٔحيان (vakitler) eş anlamlısı :أوقات 5.cümledeki altı çizili kelime : يحدّثه eş anlamlısı :يكلّم (konuşur) 6.cümledeki altı çizili kelime : العمارة eş anlamlısı :بناء (bina) 7.cümledeki altı çizili kelime : يلتقي eş anlamlısı :يقابل (karışıklık) 8.cümledeki altı çizili kelime : تقدّم eş anlamlısı :تعطي (verir) 9.cümledeki altı çizili kelime : بلغ (ulaştı) eş anlamlısı :وصل 10.cümledeki altı çizili kelime : يرى eş anlamlısı : يشاهد (müşahede eder,görür) 10,ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.cümledeki altı çizili kelime : اتّفق (uydu) zıt anlamlısı:اختلف (muhalefet etti) 2.cümledeki altı çizili kelime : فغالباما (çok) zıt anlamlısı: نادراما (nadir) 3.cümledeki altı çizili kelime : ويجتمع (birleşir) zıt anlamlısı: يفترق (ayrılır) 4.cümledeki altı çizili kelime : الماضي (geçmiş) zıt anlamlısı:الحاضر (hazır olan) 5.cümledeki altı çizili kelime : الزّواج (evlilik,evlenmek9 zıt anlamlısı:اطلاق (boşama) 6.cümledeki altı çizili kelime : اقترب (yakınlaştı9 zıt anlamlısı:ابتعد (uzaklaştı) 7.cümledeki altı çizili kelime : أجاب (cevap verdi) zıt anlamlısı:سأل (sordu) 8.cümledeki altı çizili kelime : اﻻٔغنياء (zenginler) zıt anlamlısı:فقراء (fakirler) 9.cümledeki altı çizili kelime : اﻻٔكثر (en çok) zıt anlamlısı:اﻻٔقلّ (en az) 10.cümledeki altı çizili kelime : تستمرّ (devam eder) bu ikisi eş anlamlı ama..kitapta hata olabilir diye düşünüyorum zıt anlamlısı:تستغرق (kaplar) |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) arapça 3 kitabının tüm ünitelerinin eş anlamlı zıt anlamlı kelimelerini paylaştım ama faydası oldumu bilmiyorum :) inşaAllah olmuştur baya zamanımı aldı çünkü:):) eğer sizin için faydalı olduysa söyleyin ona göre arapça 4 kitabını alınca onuda yapalım |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) ellerine yüreğine,azmine sağlık ,kardeşim ... çok uğraşmışsın,hepsini kaydettim pc ye.. sen bunlar bu kadar zaman ayrıp paylaşmışsın,aöf 2 soru soracak diye, bu bilgiler ziyan edilemez...bu benim her daim arşivim olacak değerde... arapça 4 hususunda bişey diyemiyorum huzeyfe...benim tabiki işime yarıyor ama senin için iğneyle kuyu kazmak gibi... içindende 1 tane soru ancak geliyor... halbuki ben çok şey beklemiştim yani 2 tane diye...gülümseyen000 karar senin..paylaşırsan allah derim,paylaşmazsanda... çok yorduk ,e zor işler bunlar, çok emeği geçti bize,allah için güzelde hazırlıyordu kelimeleri,yani yaz yaz nereye kadar dimi... ArO*deriz yani:):)...emrivaki yapmayı da hiç sevmemmahcup000yani karar senin:)c* |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Alıntı:
eğer faydalı olduysa ne mutlu bana yazdıktan sonra geçiyor yorgunluğu :):) baktım yorum felan yok dedim kimse okumuyor bile bu kadar yazdım :) madem okuyorsunuz faydalı oluyor 4 e de devam inş. :):) |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Alıntı:
Rabbim razı olsun kardeş istifade ediyoruz...hakkını helal et... |
esT* istifade etmeniz için paylaştım.dua ederseniz yeterli :):) |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Allah ebeden razı olsun kardeşim.Bugün hemen çıktı alıp çalışacağım kelimelere inşallah |
amin ecmain inşaAllah :):) |
Cöldekilere su istermisiniz gibi bir soru olmus medineweb:).ArO*demek istedigini anliyorum.saatlerce PC basinda kalinir ve ders calismak varken bununla ugrasilir.Bunun adina HIZMET denir. HIZMET EDENE HIMMET EDILIR.Insallah hep himmet edilenlerden olursun.c* |
abla ben yazmaktan şikayetci değilim.faydası olduysa ne mutlu bana :):) baktım hiç yorum yok faydalı oldu yada olmadı diye belki hiçbi faydası yoktur zannettim :) eğer kimsenin işine yaramıyorsa boşuna uğraşmayayım dedim :) ama faydalı olmuşsa tabiki devam :) nette buldum arapça 4 alıştırmalarını paylaştım eğer yetersiz olursa ben tekrardan yazarım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Bizler Bunlari pcye kaydediyoruz.sadce ders icin degil.arapca bilgisi icinde ..Hicbir emek ziyan olmuyor merak etme.özellikle arapca konusundakiler.czk* |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) ArO* |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Bu dönem Arapçayı nasıl geçerim diye kara kara düşünürken burdan paylaşmış olduğunuz eş anlam zıt anlamları gördüm . Son hafta sadece bunları ezberlemeyle geçirdim belki 1-2 tane çıkarda diğerlerinide aynı şık yapar 30 alırım diye düşündüm. Sınava başladımki birde ne göreyim 5 tane eş anlam zıt anlam var,4 tanesini kesin olarak doğru yaptım . Allah razı olsun bu dönem Arapçadan geçersem sayenizde olacak.ArO*ArO*ArO* |
çok sevindim doğru yapmanıza vesile olduğuma :) Allah sizdende razı olsun :):) |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) 1 ve 6. ünite demişsiniz ama sadece 1. ünite var.diğerlerine nereden ulaşabilirim?lütfen yardım edin.tek ders sınavına gireceğim.acaba yardımcı kitap alsam bana daha mı yararı olur.yayınevi adı yazar mısıız?bu şansı mı da kaybetmek istemiyorum. |
|
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) sadece ilk sayfaya bakmayın diğer 2. 3. sayfalarda diğer üniteler var |
bütün ünitelerinkini yayınladım siz sadece ilk sayfaya bakmış olmalısınız.ile3rleyen sayfalarada bakarsanız tüm ünitelerinkini görebilirsiniz |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Elinize emeğinize sağlık Allah sizden razı olsun faydasını göreceğiz inşaallah. |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) hocam el el eehırun el evvelün ün zıttı olacak tezekkerunun zıttını koymamışlar. tezekkerunun zıttı da nesiye olabilirdi unutmuşlar heralde. bu arada emeğine sağlık teşekkürler. |
Alıntı:
|
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) allah razı olsun . |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Allah razi olsun gerçekten. İnşaAllah sznde bütün işleriniz yolunda gider.Rabbim yar ve yRdmcnz olsun. |
Alıntı:
|
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Allah razı olsun emeklerinizin karşılığını Rabbim ahirette karşınıza çıkarsın :) |
amin inşaAllah :):) ecmain |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Medineweb arkadaşımızın hazırladığı kelimelerden istifade ederek aöf 3 1-6 eş-zıt anlamlı kelimeler harekeli hali ile. Harekesiz okuyamayanlar için. AÖF 3 1-6 Eş/Zıt anlamlı Kelimeler 1. ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1. –ضَحِكَتْ(güldü) /بَكَتْ(ağladı) 2. تَزِيدُ(artmak,artıyordu /نَقَصَ(azalmak) 3.-الْعَالِي(yüksek)/الْخَافِضُ(alçak,düşük) 4.-صَدِيق ٌ(arkadaş) /عَدُوٌ(düşman) 6.الدافِئَة ,sıcak /الْباَرِدَة ُ(soğuk) 7-.خَافَ(korktu)/أَمِنَ(emin oldu) 8.-.سَعِيدَة ُ(mesud)/شَقِيٌ(kötü,zalim) 9.-.البَعِيدَة ُ(uzak)/القَرِيبَة ُ(yakın) 10-.نِهاَيَة ٌ(son)/بِدَايَة ٌ(başlangıç) 1.ünite eş anlamlı kelimeler 1.-صَديقَة ٌ =صاَحِبَة ٌ (arkadaş) 2.-ناَمَ =رَقَدَ (uzandı, uyudu) 3-.خَطَأ ٌ =زَلَّةٌ (hata) 4-.يَعْدُو =يَجْرِي (koşuyor) 5-.تَخْدَعُ =غِشٌ (aldatmak, dolandırmak) 6-.أشْعُرُ =أَحِسُّ (hissetmek) 7-.الداَفِئَة ٌ =الحاَرَّة ُ (sıcaklık) 8-.نَرَى = نُشاَهِدُ ( görüyoruz) 9-.تَتَأَهَّبُ =اِسْتَعَدَّ (hazırlamak) 10-.فَخْرٌ =زَهْوٌ (övünme) 2,ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.- بَيْتٌ (ev)=: مَنْزِلٌ جِدْراَنٌ (duvarlar) =: حِيْطَانٌ 2.- نَوَافِذَ (pencereler )=:شَبَابِيكُ 3.- يَسْكُنُ (ikâmet ediyor)=:يُقِيمُ فَقِيرٌ (fakir)=:مُعْسِرٌ 4.- أُسْرَة ٌ :/ عائِلَة ٌ Aile 5.- القاَمَة ُ (boy)=: 7.- تَنَاوَلَ (yedi)=: اكَلَ 7.- دُكاّن ٌ (dükkan)=:مَتْجَرٌ 8.- يَبٍتعُ (satar) *:يَشْتَرِي Satın alır (zıt) 8.- ثَوْبٌ (elbise)=مَلْبَسٌ 9.- يَرْجِعُ (dönüyor)=: يَعُودُ 10.- يَرْكِضُ ( akar)= يَجْرِي 2.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.-:فَرَحًا (mutlu)/:حَزِينًا (üzgün) 2.-:يَنْسَى (unutur)/:يَتَذَكّرُ (hatırlar) 3.- كَثِيفٌ (sık)/:قَلِيلٌ (az) 3.-)سَوْداَوانِ (iki siyah)/:بَيْضَاوانِ (iki beyaz) 3.- واَسِعَتَانِ (iki geniş)/:ضَيِّقَتاَنِ (iki dar) 4.-:الظِّلاَمُ (karanlık)/:النَّهَارُ (aydınlık) 5.-:تَفْرِيغٌ (boş)/:مَلْءٌ (dolu) 6.-:تَحْيَا (dirilir)/:تَمُوتُ (ölür) 7.-:يَلْبَسُ giyer /:يَرْتَدِى çıkarır 8.-:يَشْتَرِي (satın alır)/:يَبِيعُ (satar) 9.-:حُلْوَة ٌ (tatlı)/:مُرَّة ٌ (acı,ekşi) 10.-:شاَكِرِينَ (şükredenler)/:كاَفِرِينَ (nankörler) 3.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.-: يَتَحَدَّثُ (konuşur)=: يَتَكَلّمُ 2.-: يُساَعِدَانِ (yardım ederler)=: يَنْصُرَانِ 3.-: تَحْضُرُ (gelir)=: تَقَدّمَ 5.-: يَسْكُنُ (ikâmet etmek)=: يُقِيمُ 6.- اَخَوات الأبٌِ (babanın kız kard.)=: عَمَاتٌ (halalar) 7.-: تَفْرَحُ (sevinir)=: تَسْعُدُ 3.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.-: صَغِيرَة ٌ (küçük)/: كَبِيرَة ٌ (büyük) 2.-: سَعِيدَة ٌ (mutlu)/: تَعِيسَة ٌ (mutsuz) 3.-: يُحِبُّونَ (seviyorlar)/: يَكْرَهُونَ (sevmiyorlar) 5.-: يَتْعَبُ (yorgun)/: يَسْتَرِيحُ (istirahat eder) 6.-: تَشْكُرُ (şükreder)/: تَكْفُرُ (inkar eder) 7.-: تَعِيشُ (yaşar)/: تَمُوتُ (ölür) 4.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.-: َمْشهُورً (ünlü)=: مَعْرُوفٌ 2.-: يُنَادُونَ (çağırırlar)=: يَدْعُونَ 3.-: جاؤوا (geldiler)=: قَدِمُوا 4.-: يَتَخَلّصُ (kurtulurlar)=: يَنْجُو 5.-: بَيْتٌ (ev)=: دارٌ 6.-: جَرَي (koştu)=: اَسْرَعَ 7.-: خَلْفَ (arka)=: ورَاءَ 4.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.-: الطّمْعُ (açgözlülük)/: القَناَعَة ُ (kanaat etmek) 2.-: يَلُومُونَ (suçlamak)/:يَمْدَحُونَ (övmek) 3.-: يَضْحَكُونُ (gülerler)/: يَبْكُونَ (ağlarlar) 4.-: حَقِيقَة ٌ (hakikat)/: كَذْبٌ (yalan) 5.-: خَلْفَ (arka)/: أمامَ (ön) 6. جَلَسَ (oturdu)/: قامَ (kalktı) 7.-: كَثرَة ُ (çok)/: قِلّة ٌ (az) 5.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.-: صِينَتْ (muhafaza edilmek)=:حُفِظَتْ 2.-:زَمَنٌ (zaman)=:عَهْدٌ 3.-: لَدَى (yanında)=:عِنْدَ 4.-: حُبٌّ (sevmek)=:مَحّبَة ٌ 4.-: تُرْسِلُ (göndermek)=:تَبْعَثُ 5.-: بِاْﻻضاَفَةِ إلى =:عِلاَوَة ًعلى 5.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.-: يَنْشُرُ (açılır)/: يَكْتُمُ (gizlenir) 2.-:اْلعِلْمُ (ilim)/: الجَهْلُ (cehalet) 2.-: اْلعُلَمَاءُ (alimler)/: الجُهَلاَءُ (cahiller 4.-: صَالَحَ (barıştı)/: حَارَبَ (savaştı) 4.-: تُؤخَذُ (alınır)/: تُعْطَى (verilir) 5.-: خَساَرَة ٌ (zarar)/: رِبْحٌ (kar) 6.ünitenin eş anlamlı kelimeleri 1.-رَكْبٌ =القَافِلَة ُ Kafile 2.-تُحْفَة ٌ =هَدِيّة ٌ Hediye 3.-اﻻَسْفَارٌ=رَحَلاَتٌ yolculuklar 4.-دَوّنَ=سَجّلَ Kaydetti 5.-القَرْنُ=عَصْرٌ Çağ 6.-الحَضاَرَة ُ=المَدِنِيّة ُ medeniyet 7.-أٌسْرَة ٌ=عاَئِالَة ٌ aile 8.-يَسْتَعِدّونَ =تَهَيّأ Hazırlanmak 9.-المُدُنٌ=بَلَدٌ şehirler 10- عُرِف بِ = أشْتُهِرَ bilindi. 6.ünitenin zıt anlamlı kelimeleri 1.- 2.-المَغْرِب/المَشْرِقُ (Doğu-Batı) 3.-القَرَوِيّونَ/المَدَنِيّونَ (Köylüler-Şehirliler) 4.-بَعِيدٌ /قَرِيبٌ (Yakın-uzak) 5.-عادَ /ذَهَبَ(gitti- döndü) 8.-يَرْغَبُ عنْ /يَرْغَبُ فيِ (sevmek-nefret etmek) 9.-بَعِيدٌ /قَرِيبٌ (yakın-uzak) sınava girecek herkese başarılar dilerim. |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Allah razı olsun. .teşekkürler |
Cevap: arapça 3 kitabının 1-6 ünitelerinin eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri Alıntı:
|
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) allah razı olsun diğer üniteler yok mu |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Kitap 10 ünite zaten hepsini de yapmıştım |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Ya ben kayıtları açamıyorum |
|
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) ArO*ArO*medineweb kardeşim çok faydalı oldu gerçekten Kitap değişmediği sürece dua edenin çok olucak inşallah:):) |
amin ecmain inş. abla :):) 1.ünite 5.kelimeyide sildim bu arada :) |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Teşekkür ediyorum, Bu konular için üye olduğumu ve teşekkür etmeden geçemediğimi söylemek isterim. Selam ve Duâ ile.. |
ben teşekkür ederim yorumunuzdan dolayı :):) fiemanillah |
Cevap: arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler) Sizde Alllah'a -celle celâlüh- emanet olunuz. Sanırım sınava kadar buradayım (: |
SAAT: 16:46 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.