![]()  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  sayfa 156  genç denizde yüzüyor cümlesinde zarfı ve irabını belirtiniz?  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  sadece mensup olana lafzı mensup mu deniyor abla   |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  konum itibariyle eğer meful durumdaysa ve üstün aldıysa özneyse ötre alldıysa yani hareke olarak kurala uyduysa lafzi  ama mefulken ötre aldıysa ötre alması gerekirken üstün aldıysa mahallidir ben böyle ayırıyorum  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  Alıntı:  
 irabı da mahallen mensup  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  157.sayfa   o kitap kahirede basıldı cümlesinin zarfını ve irabını belirtiniz?  |  

irabı mahallen mensup  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  157. sayfa   sporcu mesafenin hepsini koştu cümlesindeki zarf nedir?irabı nasıldır?  |  

irabı da mensup mu?  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  sevda yalnız ben anlayamadım burada ne zman ifade ediliyor ne de mekan gülümseyen000gülümseyen000  mesafenin hepsini 'yi ne zarfı olarak ele alıcazdüşünceli000düşünceli000  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  esra bu cümle bir isim tamlamasıdır..  isim tamlaması muzaf+muzafun ileyhten oluşur ve muzafun ileyhin harekesi daima mecrurdur.. kulle ....muzaf.. mesafeti......muzafun ileyh....mekan zarfı.......çünkü yeri mekanı bildiiyor...mecrur  |  
| SAAT: 16:08 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.