![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep ilk iki satır müfred oluyor.. Yani tek kelimeden müsrian hal oluyor veledu ise fail sahibul hal alttakilerden ise 1 satırın ayırım işaretine kadar olan isim cümlesi diğeri mazi fiil onun yanındaki ise muzari fiil bu satırın altındaki bunların ikili ONUN altındaki çoğulu bunun altındaki de yukardakilerin müennesleri |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda alıştırmalarda kelimelrin manalrını bulamıyorum.. anlamadn da olmuyo cevaplamak |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Kelimelerin anlamını bilmeden de kurallara uyarakta yapabilirsin ben genelde böyle yapıyorum yorum yaparak yap en azından dene.. TEKİLLİK ÇOĞULLUK UYUMUNU VE MÜENNES MÜZEKKERLİK UYUMUNU YAKALA |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü o zamn 4. cümlede parantezin içinden ortadakini söylüyorum :) ve gadla başlıyan gerisini okuyamadım yine. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Ve gad inteseraN |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 5. cümlede de ortadaki mi? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 6. neşetatun 7.vehiye mubtesimeten 8.sagiran |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 5.cümlede hal meful konumda bundan dolayı mütecavireyni olacak.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 6.cümlede müennes müfred cemi....ancak müenneslerde çoğul yapmak için elif ve te ile kesralı yaptığımızdan şaşırtmaca olmuş...neşitatin....neşitatun dememiz yanlış çünkü mansup olacak....neşitatin olmasının sebebi müennes cemilerde kural olarak irab değişmediği için böyle oldu |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 7-tebtesimun fiil cümlesi muzari ve hiye mübtesimetun olması gerekirdi mubteda haber olması için |
SAAT: 17:10 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.