![]() |
~Şubat Ayı ~Misafirimiz ~Filistin~/medineweb~ Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Selamün Aleyküm medineweb Ailesi... _______Bu ay sevgili "Filistin"kardeşimizi ağırlıcaz inşaAllah... _______Güzel bir ay geçirmemiz dileği ile ... _______özele kaçmadan sorularınızı sorabilirsiniz... ______Tanıyalım "Filistin" kimdir ?.... |
Aleyküm selam editim...Ülkemde havalar güzel..Kafalar başka güzel...Medineweb de herşey Güzel...Güzel misafir ağırlarız bizde/cic/ek/ Hoşgeldiniz hayırlı olsun medineweb misafirliğiniz @Filistin Medineweb büyüğümüzsünüz..Kuruluş dönemi medineweb yorumlarını almak isteriz sizden..Aaa ahhh nerde o eski medinewebliler dermisiniz acaba.))) |
Misafirliğiniz hayırlı ve mübarek olsun Foruma arada bir uğrayıp, konulara yorum yapan üyemizi elbette tanımak isteriz. c*c* |
Hayırlı olsun Filistin kardeşimize konukluğu,, :) inşallah hayırlı hoş güzel bol muhabbetli bir ay olur,, kolay gelsin inşallah,,, :) |
Aleyküm Selam Medine web Ailesi doğrusu beklemiyordum bu sürprizi. Hoş gönüllerinize hoşgörü ailesine selam sevgi saygı ile. yarıyıl tatil bitti Okullar başladı fazla katılım sağlayamıyorsam da imkanları zorlarız inşallah. Üyeliğimiz Medine web ile yaşıttır. Uzun bir zaman sessiz sakin öğrencilik yaptım. Buranın ilk ilahiyat ve ilitam mezunlarındanım. Eğitim fakültesi mezunuyum. Tesettür konusunda sıkıntılar nedeniyle MEB'i bırakmıştım. Diyanette çalışmak için lazım olan diploma ilahiyatı burada mezun olabildim. Mezuniyetten sonra bir süre diyanette kuran kurslarında çalıştım. Tekrar eski mesleğim MEB İHL'de meslek dersleri öğretmenliğine geri döndüm. Filistin kimdir? Bir çocuk annesi. Ailesi ile yaşıyor. Sizleri Medine web Ailesini seviyor. Burası sanaldaki evim okulum öğretmenim. İmkânsızlıklarla mücadele ederken "imkan var yeter ki iste" diyen ve haklı çıkan öğretmenim Medine web .en zor zamanlarımda hayatta tutunmamı sağlayan buna vesile olan Medine web sitesini kurucularını emektarlarını emeklilerini çalışanlarını ve yönetimini sevgiyle saygıyla alkışlıyorumalkış000 |
Misafirliginiz hayırlı olsun kardeşim.MasaAllah barekAllah Allah kolaylık versin. Ilim yolculugumuzu hayirlisi ile bitirmeyi rabbim Bizede nasip etsin. |
Allah(c.c)cümlenizden Razı Olsun.trkym |
Alıntı:
Geçmişte Medine web bir ekol/Okul desen yeridir. Çok hareketli idi. İlmi çalışmalar kaliteli abiler ablalar bir bir yok oldu. Abdülhamid abi vardı Muhteşem çalışmaları vardı Allah rahmet eylesin. Yitik Sevda vardı Alim oğlu vardı İslamoğlu soyadlı iki abla vardı. Bedia Hoca vardı. Baş editör kamer hoca vardı zamanlarda kendi tabiri ile deli ferdi diye bir Baş editör vardı beni iki kez banlamıştı:)yeni üyelik alıp geldiğimde itiraz etmiştim gelsem sülaleni banlarım demişti :) ali vardı keçe kürde fazilet hoca vardı Kürt mücahide vardı. Sevginin bedeli vardı ihsan eliaçık edip yüksel sibel erslan haluk gümüştabak kimler yoktu ki.o dönemde forumda Kürt istilası vardı desek yeridir.o kadar kaliteli sohbetler araştırmalar analizler tartışmalar oluyordu ki kopamıyorduk buradan. Bu tartışmalar günlerce sürerdi sonunda Abdülmelik hoca gelip katliam yapardı :) kaç tane nikimi banladı unuttum:)) bu nikim suya sabuna dokunmayan sessiz bir öğrenci olduğundan kurtuldu:) Medine web muhtarı ecrin vardı. Tanıdığım en acımasız yönetici idi:) Esmanur abla vardı başeditör çok ağır bir hanım efendi idi. Yeni üyelere tavsiyem forumun geçmişini bir araştırsınlar neler var neler.facebook Medine webin eline su dökemezdi o demlerde.şu sıralar çok sessizleşti. Özledim eski Medine web üyelerini.neredeler acaba? |
Misafirliğiniz hayırlı olsun, sizin dediğiniz dönemlerde bende buradaydım cidden adrenalin dolu bir forumdu, sosyal medyalar yayıldı ve daha bir hoş geldi insanlara, sizin diğer nickleriniz neydi bilmek isteriz eskilerden kimse kalmadı çünkü |
Alıntı:
Anlamam diyen de, ne işim olur oralarda diyen de kelamını bu alanlar üzerinden anlatıyorlar artık. Yapacak bişey yok... Forum geçmişi zengin fikir münazaralarına sahip...Sessizde olsa forum saklnliği sükunetini seviyoruz...Diğer alanlarda ağzı olan konuşuyor..Kuralı olmayan, boş dolu herşeyi savur, söv alanları.. Asıl medinewebliler bütün bunlara rağmen yanımızda olanlarc* Bizimle beraber olduğunuz için :sukran: Çözümü öğrencilikte bulmuşsunuz şahane .) Medinewebde Öğrenciyseniz dokunulmazsınızsfhfgshsfhsgh Öğrenci adamın öyle akımlar düşünceler fikirlerle işi olmaz .) Gelir sakin sakin özetini çalışır gider:))) Medinewebde uzun ömürlü olur.)) Allah evladınızı size ve İslama bağışlasın.Salih evlat eylesin..Görevde muvaffakiyet nasibeylesin... Medinewebin olmazsa olmaz kalasik soruları elbette var. Haricinde Sizi bunaltacak sorular sormak değil hasbihal etmektir maksadımız..Heleki forum şanlı döneminin derin sayfalarından banlana çıka gelmişsiniz, yormayız sizi=)) Ama o dönemleride sizden dinlemekten büyük mutluluk duyarız..Nerdeler acaba dedikleriniz belki misafir olarak bakıyorlardır, Arada da olsa girip kim var kim yok haber alıyorlardır. Yani medinewebden kopulmuyor orası muhakkak.. Hayırlı forumlar.... |
Hayırlı cumalar dileyerek; bir kuble medineweb klasiği sorularımızı soralım size/cic/ek/ medineweb üyelerinden bu özellikler (eski/yeni) kimlere ait sizce En İyi Nicki En İyi imzası En İyi Avatarı En Aktif Üyesi En Yenilikçisi En İyi Çıkış Yapanı En Sabırlısı En Gizemlisi En Yardımseveri En Kırılganı En Delidolusu En Kibarı En Sempatik Üyesi En Popüleri En Çok Konuşanı En Karizmatik Üyesi En Fanatiği En Komik Üyesi En Neşelisi En Somurtkanı En Ciddi Üyesi En Sakini En Suskun Üyesi En Duygusalı En Melek Üyesi En Cadi Üyesi En Çok Güvendiğiniz En Sevdiğiniz Üyesi Yorumlarını En Beğendiğiniz.. Kendi "en"lerinizide yazarsanız hoş olur tabiki... |
En İyi Nicki YİTİKSEVDA En İyi imzası SUDAMLASI En İyi Avatarı İBRAHİM İNECİK En Aktif Üyesi NURŞEN35 En Yenilikçisi MİHRİNAZ En İyi Çıkış Yapanı ESMANUR En Sabırlısı FECR En Gizemlisi FECR En Yardımseveri MİHRİNAZ En Kırılganı SU DAMLASI En Delidolusu MİHRİNAZ En Kibarı SUKUTU EZBER En Sempatik Üyesi İBRAHİM İNECİK En Popüleri FECR En Çok Konuşanı ESMA NUR En Karizmatik Üyesi ABDULMELİK En Fanatiği ENDER HAFIZ En Komik Üyesi.......? En Neşelisi MİHRİNAZ En Somurtkanı ABDULMELİK En Ciddi Üyesi FECR En Sakini FECR En Suskun Üyesi BİLİNMEZ En Duygusalı SU DAMLASI En Melek Üyesi BEN :) En Cadi Üyesi MERVE DEMİR En Çok Güvendiğiniz ABDULMELİK FECR BEDİA MİHRİNAZ En Sevdiğiniz Üyesi SU DAMLASI VE İBRAHİM İNECİK ŞİİRLERİNE HASTAYIM Yorumlarını En Beğendiğiniz..FECR ABDULMELİK trkymtrkymtrkymtrkym |
Teşekkür ederim ..çok incesin cicekver ...Gönlünüzde yer almışız..c* Téşekkürler tekrar... |
Bu kadar sorudan sonra misafirimiz yorulmuştur çay ikram edelimcycycycycy |
İkramlık sorular geliyor )))) insanlarla iletişiminiz nasıldır? güler yüzlü müsünüz? ağlar mısınız? ağlarsanız neden? hiç unutamadığınız en kötü gününüz? hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? mutluluk sizin için ne ifade ediyor? kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? hayat felsefeniz nedir? iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? yaptığınız en büyük çılgınlık? Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? size göre sevgi size göre macera size göre hayal size göre kardes size göre dost size göre aile size göre eş size göre hayat.. size göre insan size göre özlem sizegöre hasret size göre beklemek size göre gitmek size göre mutluluk size göre endişe size göre özgürlük bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? (-) ler (+) ları hep götürür mü? sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? ne tarz müzikler dinlersiniz? forumda sizi en mutlu eden olay? forumda sizi en çok üzen olay? forumda en çok ilginizi çeken konular? hayat size ne öğretti? hayatınızda illa yapın dediğin birşey var mı bize? kolay gelsin... (: |
insanlarla iletişiminiz nasıldır? İYİ SAYILIR güler yüzlü müsünüz? EVET ağlar mısınız? ağlarsanız neden? TIKANDIĞIMDA:) hiç unutamadığınız en kötü gününüz? İLİTAM KURANI KERİMDE KALMIŞTIM hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? DİPLOMA ALDIĞIM GÜN mutluluk sizin için ne ifade ediyor? RUH İKİZİNİZLE MEYVELERİNİZLE BİR ARADA KAHVALTIDA OLMAK kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? RUHUNUZUN HUZURU İÇİN HER ŞEYDEN hayat felsefeniz nedir? YAŞADIĞINIZ MİKTAR KADAR DİNDARSINIZ. iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? AŞK yaptığınız en büyük çılgınlık? MEB'DEN İSTİFA ETMEK.OYSA EKMEĞE MUHTAÇ İDİM. Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? HAYALLER ÇİZİLMEZ Kİ. Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? DOĞUDA İKEN EVET.BURADA BETONLARDAN GÜNEŞ KAYIPLARDA.GÜNÜM KAZANÇLI İSE ÜZÜLMEM KAYIPLARDA İSE PSİKOPAT.:) Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? SEVGİ SAYGI bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? ÖLDÜĞÜMDE:) size göre sevgi RUH İKİZİNİZLE ÖLESİYE BİR ARADA OLMAK size göre macera YORDURUR YILDIRIR BEZDİRİR. size göre hayal NETİCELENMEYEN PEMBE BİR DÜNYA size göre kardes İSLAM KARDEŞLİĞİ size göre dost VARMI DOSTLAR? size göre aile NEFES size göre eş YÜREK SIZISI size göre hayat.. SORUMSUZLAR İÇİN OYUN EĞLENCE. size göre insan HERKES İNSANDOĞAR. ÖNEMLİ OLAN İNSAN KALABİLMEK. size göre özlem RUHUNUZUN SİZİ ACITMASI size göre hasret TEDAVİ SEVİNCİ İLE KAVRULMAK bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? SEVDİĞİME :) sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? PES YOK ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? LİSTE ÇOK UZUN. ne tarz müzikler dinlersiniz? AREBESK forumda sizi en mutlu eden olay? AİLE ORTAMI GİBİ BİR FORUM. forumda sizi en çok üzen olay? BANLANDIĞIM ZAMANLAR. forumda en çok ilginizi çeken konular? AÖF İLAHİYAT İLİTAM VE SAĞLIK hayat size ne öğretti? BEŞ PARA ETMEYENE ON PARA DEĞER VERMEKTEN VAZGEÇMEK. hayatınızda illa yapın dediğin birşey var mı bize? İYİMSER OLUN.YA KAZANIRSINIZ YA KAYBEDERSİNİZ.İYİMSER OLURSANIZ SAĞLIĞINIZA ZARAR VERMEZSİNİZ. |
Teşekkür ederiz efendim cvb lar için...cicekver.. |
Maşallah ne güzel eskilerden o güzel günlerden kalanlar var hep olsunlar inşallah,,, benim geçmişim çok yok o dönemde de olmak isterdim şahsen, maalesef sosyal medya güzelim forumları ilgiyi azalttı belkide insanların gidesi vardı herkesin değil tabi ki, ben de bir forum severim yeri ayrıdır ben de,,, Çok güzel sohbet oluyor yüreklerinize sağlık senin de öyle Filistin,,, :) Rabbim hepimizi iyi etsin inşallah,,, Bir kaç soru,,, :) Olmazsa olmazların var mıdır Hayatın da en başa ve en sona koyduğun şeyler nelerdir İnsan hayatta hep neye dikkat etmeli İnsanları gözlemlediğinde ilk gözüne çarpan nedir İnsanlar da ilk önce neye dikkat edersin Şimdilik bu kadar,,, :)cicekvercicekver |
Allah(c.c) senden de razı olsun ve seni razı kılsın kardeşim. Olmazsa olmazların var mıdır SEVGİ SAYGI DOĞRULUK HUZUR VE GÜVEN Hayatın da en başa ve en sona koyduğun şeyler nelerdir EN BAŞA HAYATI NE OLURSA OLSUN DOĞRULUK ÜZERE KURMAK.ÇÜNKÜ DOĞRULUK ŞEREFTİR.ŞEREFİ ZEDELİ İSE ZELİLDİR NERESİNİ TUTSAN ELİNDE KALIR.ŞEREF KAYBEDİLDİĞİNDE HİÇ BİR TELAFİSİ YOKTUR. DİNİN İFFETİN MANEVİYATIN DÜNYA HAYATININ TEMELİNDE ŞEREF VARDIR.MALINI KAYBETTİĞİNDE KAZANIRSIN.SAĞLIĞINI KAYBETTİĞİNDE TEDAVİ EDERSİN.HAYATINI KAYBETTİĞİNDE KABİR VE EBEDİ HAYAT İLE KAZANIRSIN.AMA ŞEREFİN TELAFİSİ TEVBESİ YOKTUR.ZATEN KENDİNİ TANIMAYAN RABBİNİ DE TANIMAZ. EN SONA İSE ŞEREF ÜZERE KURULU MUTLU HUZURLU BİR MADDİ VE MANEVİ HAYAT. İnsan hayatta hep neye dikkat etmeli İNSAN AYNAYA BAKTIĞINDA VEYA VİCDANI İLE BAŞBAŞA KALDIĞINDA KENDİNE OBJEKTİF TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE İÇTENLİKLE AFERİN DİYEBİLMELİ. İnsanları gözlemlediğinde ilk gözüne çarpan nedir KILIK KIYAFET ESKİ DE OLSA TEMİZLİK ÖNEMLİ.İLK İMAJ BUDUR. İnsanlar da ilk önce neye dikkat edersin HİÇ BİR ŞEKİLDE MUAMELE ETMEMEYE( TİCARET ALIŞVERİŞ YAKIN DOSTLUK SIRDAŞLIK GİBİ) ÇALIŞIRIM.EN SARSILMAZ DOST DEDİKLERİMİ SIRADAN BİR MUAMELE İLE YAŞAYARAK ÖĞRENDİM VE KAYBETTİM.DOĞRULUK VE ŞEREF ÜZERE KURULU HER DOSTA SIRDAŞA KARDEŞE KURBAN OLURUM.DEĞİLSE BANA KURBAN OLSUNLAR:) |
Teşekkürler bütün cevapların için mübarek,,:) /cic/ek//cic/ek/ Rabbim hepimizden razı olsun inşallah,,, :) Hayat sana neyi öğretti... |
Alıntı:
Hayat neyi öğretti... duygularımı kendime saklamayı, duygusallıkla hiç bir yere varılmayacağı, duyguların çok kez yanıltıcı olabileceği, herkesi kendin gibi bilmemeyi temkinli olmayı (kötü zan değil tedbir), Kuran'ın akledin fehmedin tefekkür edin emrini duygularımızla karıştırmamayı,aklı önde tutmanın şart olduğu, mikrofonu aklıma verdiğimde gülmüşümdür. Duygularıma verdiğimde hep ağlamışımdır. ikinci bir deneyimim ise "hayata at gözlükle değil gerektiğinde gözlüksüz bakmayı." "dünyayı kendine dar etmemeyi" aksine "dünyayı dünyaya dar edebilirsin" iradesine sahip olduğuna inanman gerektiği, "kendine yapamazsın demek kendine en büyük ihanet olduğunu," nice kendime "yapamazsın" dediklerim bir bir yapabildiğimi gördüğümü, özet ile "iradene gücüne aklına kararlılığına set çekmek kızgın güneşi gören kardan adama dönüşeceğini," sorumlu ile sorunlu arasındaki farkın illaki yaşayarak öğrenilmeyeceği, sorumluluğundan ödün vermeden sorunlu da olmadan başarı sağlanabileceği, iradenin kararlılığın önüne İNŞAALLAH ekleyip sonucunda MAŞALLAH göreceğimi öğrendim. geçmişi spr/ geleceğe hsgldn :):) |
Bu anlattıkların da nasıl bana da uyuyor,, :) çok haklısın benim duygularımı anlatmışsın yıllar bana da aynı şeyi öğretti,,, Bundan sonra RABBİM hayırları yaşatsın sana inşallah, hayırları çıkarsın karşına inşallah,, yaşadıklarından ders alıp, ona göre yaşamanı nasip etsin inşallah mübarek teşekkürler,,,,cicekvercicekver |
Misafirimize ikindi çayının yanında kurabiye ikram edelim.../cic/ek/ [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] cycycycycycy |
ArO*cy içintese/kk/ur. |
Hayırlı vakitler dileyerek; şöyle bir soru yönelteyim hocam; özel bir nedeni yoksa, neden diyanette devam etmeyip Meb de çalışmak istediğinizi sorsam? Kuran Kursu öğreticiliği kadınlar için en rahat çalışma alanıdır derler o açıdan soruyorum:) Birde hocam gençlerle berabersiniz, gençlerle olmaktan memnun olanlardan, umutlananlardanmısınız yoksa bunlardan bi cacık olmaz diyemi düşünüyorsunuz?? |
Alıntı:
-DİB'da KKÖ iseniz gençlik yok. Ya 0-6 yaş grubunu alırsınız yada teyzeleri. Her iki grup da çok sıkıcı ve verim olmuyor. Kendinizi yetiştirmiş ve hafızsanız süper bir meyve almaya müsaitsinizdir. Vaize iseniz müftü yardımcısı iseniz ha keza. Teyzeleri sevmeye bir şeyler katmaya çalıştım olmuyor ya olmuyorrr. almıyor kafası almak istemiyor. Amaçları evden uzaklaşmaktır. Altı ay uğraştığım doğru düzgün bir namazı /abdesti /Fatiha'yı öğretemediklerim oldu. Belki de eksikliğim bilemiyorum. -MEB hem asıl mesleğim hem de en sevdiğim meslek. Dersinize girip çıkarsınız. Özel alanınıza/düşüncenize/yaşantınıza müdahale yok. İşinizi doğru yapın yeter. Sınıf öğretmeni iken bırakmıştım. Şimdi liselerde hem de ilahiyat diploması ile çok süper bir durum. Geleceğin imamları vaizleri müftüleri sizin öğrenciniz. Siz olsanız 0-6 yaş grubu ya da teyzeleri mi tercih edersiniz? -Gençler pırlantalarımızdır. Suçlu gençlik yoktur. Suçlu aileler/öğretmenler vardır. Gençlik maneviyata aç gençlik susuz gençlik perişan. Biraz ilgilenirseniz soru makinasına dönüşüyorlar. kurslara gelen Teyzelere benzemiyorlar umut saçıyorlar. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Hocam diyanet hak hukuk konuları başta olmak üzere, çalışanları dahil tüm şaibelerden uzak, güven telkin eden bir kurum olmak zorunda. Adı torpil, adam kayırma konularıyla sıkça anılsada; din görevlileri alımında ciddi sınav ve mülakat aşamalarından geçirdiği aşikâr...İçerde neler oluyor bilmiyoruz.)) Filistin hocam, teyzelerin Gelinden, emekli beyden kaçtığı belli de işte iki harf öğrensinler diye diye beyni çatlıyor insanın. Bazen onların kafasındaki bilgiye de seviyeye de ulaşamıyorsun. Teyze 5 yıl üst üste gelmiş her sene namazın farzını sünnetini vaciplerini soruyor. Her yıl orucu neler bozarı soruyor.)))Hocayı sınıyor yok sen öyle diyon ama şunu unuttun :) Geçen yıl orucu bozan şeyler bu senede bozuyor teyze diyemiyorsun.)) 5 yıldır geliyorum diyor kadrolu.)) Öğrenme konusunda acaip bir hırsları da var. Ben şimdiden okuduğumu,ezberlediğimi unutuyorum. 60-70-80 yaşındaki teyze napsın bu güne kadar yanlış ezberlediği süpaneke, elamdurillayirabbulalemini ve rükuda söylediği sıpa sıpa sıpa'yı uz/gn (subhane Rabbiyel ala'nın dönüşüm serüveni ne yazıkki) Rükuyu ve secdeyi düzelttiğine değmez mi diyorsun? skr Aslında 0-6 yaşın ters dönmüş versiyonu onlar. .. Çocuk gurubunda nasıl sabır gerekiyorsa aynısı işte..Yaşlılık evresi çocukluk evresi...Çocuklarla ilgilenebilen onların seviyesine inebilen bir yapınız varsa yaşlı kitleylede çok rahat yol alırsınız. Yoksa gençliğiniz, kanınız, yaşam sevinciniz çekilir adeta.)) Sabırla yapılan her iş güzel Filistin hocam. Meyvesinide iyi kötü çürük sağlam genç yaşlı hepsinde veriyor. Allah herkesin tercihlerine göre yolunu açık eylesin... Sabır ve gayret nasibeylesin.. Sağolun samimi cevaplarınız için. |
Alıntı:
istek ve arzumuz Abdülmelik hoca konularıma yorum yada cevap yazmasın. Kendi fikrimizi bile yazamıyoruz onun gibi düşünmek zorundayız. Sorduğunuz soruya cevap veriyorum bakıyorum ki yapılan yorumlar beni aşağılamak ile endeksli. Site yöneticisi kendisi ve biz de bağımsız üyeleriz. Bilmem anlatabildim mi? |
Alıntı:
Özelliklede diyanetle ilgili bir iddia sözkonusu olunca en yetkili olarak itirazını dile getirdi.. Yoksa niçin bir aşağılama söz konusu olsunki? Yönetici olması yorum yapma ve karşıt görüş bildirmesine engel değil. Hakaret yok, aşağılama yok, suçlama yok hocam.. Geldi sağolsun hocamız, ayın üyesine ziyarette bulunarak, görüşlerini bildirdi keskin keskin.))) Dahada gelmez.)) Rahat olun:) Acıya sızıya sıkıntıya bunalmaya sinirlere en iyi gelen şey cy Sayfa sizindir gönlünüzce dilediğinizce.... trkym |
Filistin hocam gençlerle uğraşmak kolay değildir fakat bir o kadar da keyiflidir. Talebelerinizle geçen zamanda unutamadığınız bir anınızı dinlemek isteriz mümkünse/cic/ek/ |
Alıntı:
Ben geldim burdayım kim vefat etti anlamadım eskilerden deli ferdi imam degilmiydi ne güldürürdü beni ben Belgin elif Şeyda nur Nermin bunlarla hala gerçek hayatta görüşüyorum buradan dostluğumuz baki oldu merve ilede görüşüyorduk koptu sonradan irtibat |
Alıntı:
tarafsız adil bir şekilde bir nazar etseniz hedef üzüm değildi. Yine de tese/kk/ur. cevap için. Alıntı:
Alıntı:
|
Beĺi bir yaştan sonra öğrenmek çok zor oluyor.0dan öğrenmeniz sorun değil de yanlışı düzeltmek ah ah hepimizin sorunu belirli bir yaştan sonra ilim öğrenmeye çalışıyoruz.eksigimizi tamamlamaya çalışıyoruz.kurani kerim öğrenmeye çalışan okumak için heceleyen yaşlı teyzelerin şivelerini de katarsak daha bir aksiyon katmis olursunuz. Sizin bu yazınızı okuyunca hz musa as kıssası aklıma geldi Hz. Mûsâ bir gün bir çobana rastladı. Çoban şöyle seslenip duruyordu: Ey kerem sahibi Tanrı! Nerdesin ki sana kul, kurban olayım. Çarığını dikeyim, saçını tarayayım. Elbiseni yıkayayım, bitlerini kırayım. Ulu Tanrı, sana süt ikram edeyim. Elceğinizi öpeyim, ayacığını ovayım… Bütün keçilerim sana kurban olsun. Bütün nağmelerim, heyheylerim senin yâdınladır Tanrım!” Çoban, işte bu çeşit saçma sapan şeyler söyleyip duruyordu. Musa, “Sen kiminle konuşuyorsun?” diye sordu. Çoban, “Bizi yaratan, işte bu yeri ve göğü halk eden Tanrı’yla…” diye cevap verince, Musa şöyle dedi: “Vah vah, sen sersemleşmişsin. Daha müslüman olmadan kâfir oldun. Bu ne saçma söz, bu ne küfür! Ağzına pamuk tıka… Küfrünün pis kokusu dünyayı sardı. Küfrün din kumaşını yıprattı. Çarık, dolak ancak sana yaraşır. Tanrı’nın her şeye kâdir, her hususta adil olduğunu biliyorsan, nasıl oluyor da bu tür hezeyanlar ve küstahlıklara cüret ediyorsun? Sen bu sözleri kime söylüyorsun? Amcana, dayına mı? İlâhî sıfatlarda cisim sahibi olmak ve ihtiyaç sahibi olmak gibi bir şey var mı?” *** Çoban bunca kınama ve paylama üzerine, “Ya Musa, ağzımı bağladın, pişmanlıktan canımı yaktın” dedi, ardından elbisesini yırtıp yana yana bir ah çekti ve başını alıp çöle doğru çekip gitti. Derken, Tanrı katından Musa’ya şöyle bir vahiy geldi: “Kulumuzu bizden ayırdın. Sen kavuşturmaya mı geldin yoksa ayırmaya mı? Ben herkese bir huy, herkese bir çeşit ıstılah verdim. Ona özgü olan söz, sana yergidir. Yani ona göre bal, sana göre zehirdir… Hintlilere Hintlilerin sözleri medihtir, Sintlilere Sintlilerin. Onların tesbih ve tenzihleriyle ben münezzeh ve mukaddes olmam. Biz dile, söze bakmayız; kalbe ve hâle bakarız. Gönül huşu içindeyse o gönüle bakarız, isterse sözünde zül ve inkiyad olmasın |
Kitap okumayı, film izlemeyi severmisiniz? En son okuduğunuz kitap hangisiydi ve film önerisi alalım sizden? /cic/ek/ |
roman tipi AHMET GÜNBAY YILDIZ ilim ufuk tipi MUSTAFA İSLAMOĞLU Tefsirde SEYYİD KUTUB Kıraatte ABDUSSAMED Hitabette Ö.DÖNGELOĞLU siyasette TAYYİP ERDOĞAN cihadda FİLİSTİN VE MISIR YİĞİTLERİ komşuluk arkadaşlık dostlukta KÜRTLERİN İÇTENLİĞİ SAMİMİYETİ internette MEDİNE WEB meslekte ÖĞRETMENLİK şehirlerde VAN araba SEAT İBİZA ev MUSTAKİL BAHÇELİ BOSTANLI hobi MASA TENİSİ VE YÜZMEK yemekte VAN CAĞ KEBABI-BİTLİS BÜRYANI-ERZURUM SAÇ KAVURMASI giyimde SAFA MERVE TESETTÜR GİYİM turşuda KAVUN ACI BİBER TURŞUSU ev döşeme de KÖY TİPİ MİNDER YASTIK SADELİK seyahatte KUDUS MEKKE MEDİNE VE KONYA tv KANAL 7 HABERLER DIŞINDA İZLEMİYORUM NİYETİNİZ MARTTA DA AĞRILAMAK DEĞİL İNŞAALLAH.gülümseyen000 hepinizi seviyorum.:sukran:tese/kk/ur.ArO*czk*trkym/cic/ek/ |
Yediğiniz içtiğiniz giydiğiniz sizin olsun.Size özel alanları asla merak edip öğrenmeye çalışma gibi bir derdimiz yok bilesiniz:) Bizde misafirlik bir ay.))) Sizin cevaplara bakınca da ; "bunalttınız bir aydır bi düşün yakamdan" der gibi olmuş hocam. ))gülümseyen000 Teşekkür ederiz bir ay boyunca bizlerle beraber olduğunuz için/cic/ek/... Son anda ne yiyip nerden giyip neleri sevdiğinizi paylaşmanız bizi de çok aydınlattı inanın gülümseyen000 Allah yolunuzu açık etsin.Afiyet versin hocam... Misafirlik biter ama medineweble yolculuk her daim devam eder... trkymtrkymtrkymtrkymtrkymtrkym Fi emanillah.... |
SAAT: 14:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.