Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Beslenme (https://www.forum.medineweb.net/856-beslenme)
-   -   Kurban Etinin Şifaları (https://www.forum.medineweb.net/beslenme/23176-kurban-etinin-sifalari.html)

Esma_Nur 23 Ekim 2012 12:54

Kurban Etinin Şifaları
 
Kurban eti herkes için şifadır ve kesildikten sonra ilk 3 gün boyunca bu şifa özelliğini taşımaktadır. Kurban eti insan vücudu için mükemmel bir temizleyicidir. İshal edebilir, ateşi yükseltebilir ve eklemler üzerinde ağrı ve ödem yapabilir. Bunlar kurban etinin tesiri ile oluşan doğal iyileşme belirtileridir. Besin değeri oldukça yüksek bir gıda olan kırmızı etin içeriğinde proteinler, yağlar, çeşitli vitaminler ve madensel tuzlar bulunur. Kırmızı et protein yönünden oldukça zengin bir besin maddesidir. Sağlıklı kemikler için vitamin D, kırmızı kan hücreleri için gerekli olan vitamin B12, deri sağlığı ve yeni hücrelerin oluşması için bol miktarda çinko içerir. Sinir sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde son derece etkili bir besin kaynağıdır. Et vücudu kuvvetlendiren ve besinler içinde kana dönüşmeye en uygun besindir. Aynı zamanda işitme ve görme duyusunu geliştirir. Aklı ve bedeni güçlendirir.

KURBAN ETİNİ TÜKETİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Et sindirimi zor bir besin kaynağı olduğundan dolayı bol yeşil salata ile yenilmelidir. Eti ekmekle birlikte tüketmek sindirim sistemi açısından son derece zararlıdır. İbn-i Sina et ile ekmeği birlikte yemenin tek başına hastalıkların oluşmasında önemli bir etken olduğunu vurgulamıştır. Süt ürünleri ile birlikte et kesinlikle tüketilmemelidir. Et pişirilirken bir hayvanın eti diğerinin eti ile veya bir hayvanın eti diğer hayvanın yağı ile karıştırılmamalıdır. Et kendi yağından başka hayvani veya bitkisel yağ ile pişirilmemelidir. Etli yemek yapılacaksa o yemeği o etin yağı ile pişirmek sağlık açısından son derece faydalıdır. Etin hazmını kolaylaştırmak için pul biber, defne veya ardıç yaprağı, sarımsak, soğan, zencefil, kekik ve kimyon ile pişirmek daha faydalı ve lezzetlidir.

Son baharda ve kışın et yemek ilkbaharda ve yazın ise etten sakınmak sağlığa daha uygundur. Izgara veya fırında pişirilen et haşlanmış etten daha kuru olur. Bundan dolayı bol yeşil salata ile yemek gerekir.

Nuray Karpuzcu
Doğal Sağlık Danışmanı

Elvin meyra 23 Ekim 2012 23:32

Cevap: Kurban Etinin Şifaları
 
ArO*

Ene Garip 24 Ekim 2012 00:24

Cevap: Kurban Etinin Şifaları
 
teşekkürler


SAAT: 10:59

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320