![]() |
Cevap: Zeka Sorusu Alıntı:
Doğru cevap |
Cevap: Zeka Sorusu Ölüm cezasına çarptırılan bir adama son sözü sorulmazdan önce şöyle deniliyor. "Son sözünü yalan söylersen asılarak, doğru söylersen kesilerek öleceksin." Bu adamın kurtulma şansı olduğuna göre ölüm cezasından kurtulmak için ne söylemelidir? |
Çünkü, onu asmaya götürseler doğru söylemiş olur, o zaman başı kesilmesi gerekir. Başını kesmeye götürseler, o zaman yalan söylemiş olacak ve asılması gerekecek. Böylece adam ne asılabilir ne de kesilebilir. :):):) :) :) |
|
Cevap: Zeka Sorusu Bir mahkumun ölüm cezası kuraya bağlanmıştır. Kurayı hazırlayan vezir mahkumun azılı düşmanı olduğu için iki kağıda da ölüm yazacaktır. Onun böyle yapacağını mahkum da bilmektedir. Fakat sultanın yanında veziri itham edememektedir. Mahkum nasıl hareket etmeli ki ölümden kurtulsun? |
Cevap: Zeka Sorusu Mahkum, vezire kurayı çektirsin, açılmayan kağıtta yazılı olana tabi olacağını söylesin , böylelikle ölümden kurtulur:) |
gerçi çözümü farklı yazılmıs :) |
Cevap: Zeka Sorusu Ben başka yere bakmadım, kendim buldum çözümü:) Farklı çözümü de vardır |
|
Cevap: Zeka Sorusu Adama kağıt yutturmak gerekmez ki. Benim dediğim de hem ölümden kurtulmuş, hem de vezire büyük ders vermiş olur. Ayrıca vezir diğer kağıdı açıp okuyamaz, okursa yaptığı hile anlaşılır. O zaman da vezirin kafası gider:) |
SAAT: 06:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.