YUFKA MANTISI [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] YUFKA MANTISI Arkadaşlar ben bide misafirlerime bu mantıyıda yaparım bu da güzel olur hem yapılışıda basit hem de fırında gevrek olunca güzel oluyor yoğurt dökülünce hemen servis yapılması gerekiyor yoksa mantılar yumuşayabiliyor Malzemeler 4 tane yufka 300 gr kıyma 1 baş soğan(büyük olsun) tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı ayran Üzerine; sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber Yapılışı Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar) Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın. ***Misafir için birkaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkarıp, çözünmesini beklemeden üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırına verebilirsiniz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] şimdiden ellerinize sağlık:) |
SAAT: 18:49 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.