Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   Cepli Ekmek / Sandviç Ekmeği (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/31236-cepli-ekmek-sandvic-ekmegi.html)

Allahın kulu_ 13 Şubat 2015 18:13

Cepli Ekmek / Sandviç Ekmeği
 
Cepli Ekmek / Sandviç Ekmeği



Cepli ekmek, pita ekmeği, bazlamadan sandviç ekmeği vs. İsmine ne koyayım bilemedim. Ama pek güzel. Tam dürümlük. Hele bir yapın bu ekmeği, sonra içine ne doldurursanız doldurun. Mesela patates kızartması, söğüşleme doğanmış soğan, maydanoz ve domates. Mmmm! öyle bir lezzettir ki bu, ete değişmem. Baktım da bugün çenem çok düştü :) O zaman hemen tarife atlayalım ;)
Cepli Ekmek, Sandviç Ekmeği, Dürüm ekmeği, Tavada Pita Ekmeği vs. :)
Malzemeler
  • 1 su bardağı maden sodası
  • 1 su bardağı normal su
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 4.5 veya 5 su bardağı kadar tam buğday unu (Unun çeşidine göre miktar değişebilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tavada Pita Ekmeği Nasıl Yapılır?
  • Sıvı malzemelerin tümünü yoğurma kabına alıp karıştırın. Maya ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek neredeyse ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin ve yeniden yoğurun. Yeniden üzerini kapatın ve tekrar mayalanana kadar bekletin.
  • Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp çay fincanının tabağı büyüklüğünde açın. (Çay tabağından biraz daha büyük oluyor)
  • Bütün hamuru aynı şekilde açıp üzerine hafif un serpilmiş bir tepsinin veya pamuklu bir bezin üzerine koyup üstünü örtün.
  • Yarım saat kadar mayalanmalarını bekleyin.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] lk açtığınız hamurdan başlayarak ekmekleri kızgın tavaya alın. (orta ateşte pişmeli) Alt tarafın kızarmasını beklemeden ters çevirip kapağını kapatın. Bu esnada ekmekler şişecektir. Kızarınca yeniden ters çevirip, diğer tarafını da kızartın.
  • Ekmekleri pamuklu bir bezin üzerine alıp üzerini örtün. Ilıyınca ekmekleri yan tarafından yarısına gelecek kadar kesin. İçine istediğiniz dürüm veya sandviç malzemesinden koyup servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun!
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ortancaya “Gel de şunu tutuver bakalım” dedim. “Ama ben çok acıktım” dedi :) 1 dakika zor sabredip ekmeği kaptı gitti :) Anladım ki, yemekten daha güzel bir şey var. O da yedirmek…:)


SAAT: 07:44

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306