Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   "Patatesli Gözleme Tarifi " (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/31257-vequotpatatesli-gozleme-tarifi-vequot.html)

su damlası 18 Şubat 2015 15:00

"Patatesli Gözleme Tarifi "
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

malzemeler:

3 adet yufka
3-4 adet patates rendesi
2 adet kücük dogranmis domates
1 tane kücük dogranmis kuru sogan
2 tane yesil biber
1 yemek kasigi sivi yag
tuz,kirmizi pulbiber


YAPILISI:

Rendelenmis patatesin icine soganı,biberi,tuzu,sıvı yağı,kırmızı pulbiberi katıp iyice karıştırın.Yufkalar ortadan iki uclarını ortada birlestirerek katlayın iclerine patatesli harctan koyup tekrar uclarını ortaya dogru kapatarak katlayın..Isıtılmış teflon tavada pisirin..Sicakken tereyağı ile yağlayıp servis yapın.Afiyet olsun..

su damlası 22 Aralık 2018 19:07

Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için;

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
İç harcı için;

5-6 adet haşlanmış patates
Yarım kalıp beyaz beynir
Sıvı yağ, tuz
Pulbiber, karabiber, nane
Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Yapılışı...

Hamur için ılık süt, ılık su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi beklenir. Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuz koyulur. Aktifleşen mayalı karışım ilave edilip güzelce yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak yada bez örtülür, iç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirilir.

İç harcı için patatesler rendelenir, beyaz peynir ufalanır. Sıvı yağ, tuz ve baharatlar da eklenip güzelce karıştırılır.

Gelelim en güzel kısma. 😊 Hamur un serpilmiş tezgaha alınır, mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Bir tepsiye dizilip üzerine temiz bir bez örtülür.
⭐Yalnız işin püf noktası burda başlıyor. ❗Yaptığımız bezeleri tepsiye sırayla diziyoruz ve açmaya ilk yaptığımız bezeden başlayarak sırayla açıyoruz. Bu şekilde sırayla yapınca hamur mayalanmış oluyor. Ekstra mayalandırmaya gerek kalmıyor.

Servis tabağı büyüklüğünde açtığımız bezenin yarısına resimdeki gibi iç harcından koyarak D şeklinde kapatılır. Uç kısımlarını parmaklarımızla bastırıp, temiz bir sofra bezinin üzerine alınır ve üzeri kurumaması için örtülür. Bütün bezeler bitinceye kadar sırayla açarak aynı işlem uygulanır.
Açma işlemi bittikten sonra yanmaz-yapışmaz bir tava ocağa alınır ısındıktan sonra gözlemeler orta ateşte arkalı-önlü pişirilir. Ocaktan alınca üzerine tereyağ sürülür, sıcak sıcak afiyetle yenir.

gün ışığı 10Haziran 2019 00:42

Şu saatte acıkıyorum ama bu yapılır mi yahu


SAAT: 04:17

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306