Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı" (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/31373-vequotcarsaf-boregi-tarifi-ve-yapilisivequot.html)

su damlası 18 Mart 2015 19:44

"Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER

2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)

Tuz

Ic Harci Icin
1 kg Ispanak
1 Adet Buyuk Boy Sogan
Siviyag
Tuz

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILISI

Oncelikle ispanaklari yikayip dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip tuz ilave edin ve karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip karistirin. Aldigi kadar unla iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri merdane yardimiyla pasta tabagi buyuklugunde acin yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak hamurun iki tarafini fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye ister uzunlamasina ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra boreklerin uzerine bez ortup 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip servis yapin.

AFIYET OLSUN
"Alıntı"

Allahın kulu_ 18 Mart 2015 19:50

Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"
 
Eline saglik bacim yine dokturmussun illa denemek lazim?:)

su damlası 18 Mart 2015 21:56

Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"
 
Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 376897)
Eline saglik bacim yine dokturmussun illa denemek lazim?:)

Afiyet olsun..
Birlikte yapalım tüm foruma inşaALLAH..:)

nurşen35 19 Mart 2015 00:02

Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"
 
Çarşaf böreği ne kadar ince açılırsa o kadar da lezzeti çoğalır. Tavsiye ediyorum, herkes bu böreği yapmayı denemeli .
Fakat hamuru başınızın üzerine alıp, havada açmaya çalışırsanız , hamurun ellerinizden kaçıp gitmesine de engel olamazsınız gülümseyen000

Siz iyisi mi, çarşafın üzerinde açmayı deneyin... evet000

Allahın kulu_ 19 Mart 2015 08:20

Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"
 
Nursencim hamuru elinden mi kacirdin cik cik (:

su damlası 12 Mayıs 2025 12:32

Allah kulu özledik yemek, böreklerini gel artık 🥰


SAAT: 07:44

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320