![]() |
"Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli Hıngel'in Tarifi" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Hamur için: 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un İçi için : 4-5 adet orta boy patates 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı pulbiber Süslemek için: 2 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber Yapılışı Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin. Tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Yukardan aşağı ve soldan sağa şekilde küçük kare parçalar olacak şekilde hamuru kesin (büyük mantı gibi). [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Patatesli harçtan alıp, hamurların ortasına yerleştirin. Hamur parçalarını üçgen olarak birleştirin. Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Hingel’in üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet Olsun.. "Alıntı" |
Cevap: "Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli Hıngel'in Tarifi" Ellerine saglik canim |
Cevap: "Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli Hıngel'in Tarifi" çok güzel görünüyor ellerine sağlık .. |
Cevap: "Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli Hıngel'in Tarifi" Alıntı:
Alıntı:
|
SAAT: 03:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.