![]() |
"sulu poğaça tarifi" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1.5 su bardağı ılık su 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak) 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant veya yarım paket yaş maya 4.5 su bardağı un İstediğiniz bir iç malzemesi (Ben patatesli iç kullandım) Sulu poğaça Nasıl Yapılır? Sıvı malzemeleri, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Mayayı da ekleyip eritin. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru en az 5-6 dakika yoğurun ki, özleşip daha pürüzsüz bir hamur olsun. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açın. İçine iç malzemesinden bir yemek kaşığı kadar koyup kapatın. Yağlanmamış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine çok az yağa karıştırılmış yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otuyla süsleyin. Kapalı olan fırına koyup tepsi mayası gelene kadar yani yeniden mayalanana kadar bekletin. Mayalandıktan sonra 190 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız poğaçaları pamuklu bir bezin arasına koyun. Soğuyunca bir poşete veya hava almayacak bir yere koyun ki, sertleşmesin. Poğaçaları o gün bitiremeyecekseniz poşetleyip dondurucuya atın. Yiyeceğiniz zaman çözdürüp tüketin. Afiyet şifa olsun. |
SAAT: 21:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.