"Tepsi' de açma mantı börek"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Mazemeler 1 su bardagı ılık süt Maya Tuz Aldıgı kadar un Birazda su .. Yapılışı.. Hepsini birlikte karıştırıp mayalı bir hamur yapiyoruz. Mayalandıkdan sonra irice bezeler yapıyoruz Çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Hamuru biraz margarin veya tereyag ve birazda sıvı yag ile karıştırıp yaglıyoruz. Hamur yaglandiktan sonra istek üzerine çükelik veya peynir serpıştiriyoruz .. Sonra rulo şeklinde sarıp bıcakla kesiyoruz tepsiye diziyoruz.. Bu işlem bitince..tepside mayalandıralım.üzerine çırpılmış yogurt sürelim.ve fırına pişirmeye bırakalım.. Bir yandan da bir kaşık tereyag eritelim az miktar tuz atalım ve birazda su koyalım.. Boregin yüzü hafif kızarınca bu erittigimiz yaglı suyu gezdirelim üzerinde.Tekrar fırına verip kızartalım. Püf noktası burda yağlı su hanımlar..çok yumuşak puf puf bir börek. Afiyet olsun... |
Pofidik pofidik çokta güzel gorünuyor.Yaglı su işini hic duymamıştım.Bu tarife mi özel yoksa mayalı tariflerdede kullanılıyor mu? Ellerine sağlık yiyenlere şifa olsunc*Biraz fazlaca kızarmiş :):) herkes fırınina göre ayarlasın pisme zamanını;))) |
Mayali pogacada hic basarili degilim guzelce yoguruyorum kabariyo sanırım pismeden once de kabarmasi lazim piserken acele ediyom olmuyo gecen sefer kete gibi oldu yine deniycem bakalim:):)eline sağlık |
Yagli su bi börek için gecerli..Ben kızarmış seviyorum .zaten yumuşak bir börek kızarınca daha güzel oluyor.Deneyin bence .(*_*) |
SAAT: 06:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.