![]() |
MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ" Toplam 1 Eklenti bulunuyor. ilk aşamada kavrulmuş unumuzu hazırlayalım malzemeler 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ(isteğe bağlı margarin ile karıştırılabilir) 2 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz bir tavada yağımızı kızdırınca unumuzu ekleyelim tuzumuzu da ekleyelim kaşıkla kısık ateşte rengi biraz dönünceye kadar kavuralım yani unun iyice kavrulmasına gerek yok |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. hamurumuzu yoğurma aşamasına geçelim 1 ölçüden 2 büyük tepsi çıkıyor ben bir yemek sitesinde keteye yumurtanın akı konmazsa daha uzun süre dayanacağını okudum o nedenle yumurta akını koymuyorum başka şekilde değerlendiriyorum siz isterseniz yumurta akını hamura katabilirsiniz yarım ölçü yapınca bir tepsi çıkar kestiğiniz büyüklüğe göre 14-16 arası sayıda çıkar HAMUR MALZEMELERİ 4 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gram yaş maya 3 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarı isteğe bağlı ama hafif şekerl hamur pastanelerdeki gibi tadı veriyor) 3 çay kaşığı tuz alabildiğince un hamuru ne sert ne çok yumuşak yapalım yoğuracağımız leğene biraz un koyup ortasını açıp şeker ve mayayı malzemedeki sütten biraz ılık olarak koyup 15-20 dakika kabartılıp bekletilse hamur daha çabuk kabarıyor aşağıdaki resim hamurun yoğrulmuş hali mayalanmaya bırakın çok fazla mayalanmasın ki aşamalar uzun havalar sıcak çok uzun süre hamur beklerse maya koku yapabilir |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. hamurumuzu başta ikiye bölelim sonra her parçayı 3 parçaya bölerek 6 büyük beze elde edelim 3'erli olarak açacağız bezeyi un kullanarak açın baktınız çok yapışıyor kenarlarını oklavayı bastırarak açın yani oklavaya sarmadan çok aşırı ince olmasına gerek yok ama çok az açıp da bırakmıyalım |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. hamurun her katına yağ sürülür sıvı yağ da kullanabilirsiniz ama margarin ile yapılıyor 1 paket margarini tavada eritelim her katına yağ sürelim 1 paket margarin 1 ölçüye yetiyor her katına 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin gider tahmini söylüyorum ben göz kararı yetecek şekilde açılmış hamura döküyorum hamurun uçlarını katlaya katlaya her tarafına yağın gelmesini sağlıyorum |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. 3 katı açıp yağladıktan sonra resimdeki gibi rulo olarak kıvıralım hamur yırtılma yapabilir bunlar hiç sorun değil |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. bıçak ile göz kararı belli aralıklarda kesiyoruz kestiğimizi tekrar açacağız o nedenle çok kalın kesmiyelim resimdeki gibi kesseniz normal büyüklükte oluyor bir de hamuru ve dışı yağlı olduğu için hamuru çok aşırı kalın bırakmıyalım zaten kabaracak resimde inşallah anlaşılırdır hamuru kare olarak açıp ortasına biraz ilk mesajda tarif ettiğim kavrulmuş unu yayıyoruz unun miktarı çok olsa hamurdan dökülme yapar ortasına 1 tatlı kaşığı gibi yayılsa yeterli olur |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. bohça şeklinde katlanır |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. anlaşılsın diye bir tane daha fotoğraf çektim 4 uçda bohça gibi katlanır |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir baktınız katladınız biraz kalın geldi elinizle biraz daha bastırıp inceltin üzerine yumurta sarısı sürün susam çörek otu karışımı da döküm |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. açma ketemiz yemeye hazır fırın sıcaklığı ve süresi sizin fırınınıza bağlı ben başta her mayalı hamurda olduğu gibi 150 derecede biraz tepsi mayası gelmesini bekliyorum yani biraz kabarmasını bekliyorum sonra 200 derecede pişiriyorum afiyet olsun şifa olsun |
Ellerin dert görmesin canom..çok güzel görünüyo emeğine sağlık..Ayrı yaptın hazırladın .bir de bizlere sunmak için o kadar güzel açıklamalı anlattın.. Rabbim razı olsun..En kısa zamanda denicem inşaAllah..yanlız un koymamız şartmı iç malzeme olarak... |
Amin inşallah ecmain olsun su damlam İç harcı konmadan da yapılabilir içine ceviz de koyulabilir Ceviz koymayı kendimce yapmıştım Kayseri'ye özel uygulama değil Şimdi sana söylerken aklıma geldi iç harcına peynirli veya patatesli harc konulabilir Bence yakışır birkaç tanesine denenebilir |
SAAT: 08:18 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.