![]() |
MEDİNEWEB "PASTANE POĞAÇASI" Toplam 1 Eklenti bulunuyor. bir yemek sitesinden bulduğum poğaçanın tarifini kendimce uyarlıyarak bir tarif ortaya çıkardım denenmiş beğenilmiş bir tarifdir değişik şekillerde de yapılabilir karnı yarık şeklinde de komşumun gününe denedik güzel oldu PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ 1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış) 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne ) 3 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya veya 40 gramlık mayanın çeyreği hariç geri kalan eklenebilir hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz her mayalı hamurda benim püf noktam var onu tekrar paylaşayım unun ortasına maya ve şekeri koyuyorum malzemedeki sütden veya sudan biraz ılıtıp dökelim 15 dakika veya daha fazla bekletelim ki maya kabarsın daha iyi sonuç elde edersiniz |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. istediğimiz büyüklükte hamurdan parçalar alalım ben normal poğaça şekli yapmayı tercih ettim hamur kulak memesi yumuşaklığında olduğu için elinizle kolayca açabilirsiniz ben çok kalın bırakmayı tercih etmiyorum kalın olunca hamur daha çok kabarır ve sonraya kalınca hamurumsu gibi tadı olabilir veya içi çiğ kalabilir |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. içine isteğimiz harcı koyabiliriz patatesli de güzel olur ama ben peynir ve maydanoz karışımını koymayı tercih ettim |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. kapatılan poğaçalar tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu ve susam karışımı dökülüp fırına sürülür |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. pişme süresi ve derecesi sizin fırınınıza göre değişir ben başta 150 derecede tepsi mayası getirtip 200 derecede pişiriyorum afiyet olsun! |
Vauv... alkış000 Sıcak sıcak... cy Kokusu buraya kadar geldi. ga/li/p |
Alıntı:
ailenizle ağırlamak da kısmet olur inşallah hocam cicekver |
SAAT: 19:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.