Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği '' (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/34006-medineweb-yalanci-su-boregi.html)

nurşen35 25 Ağustos 2017 17:03

MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği ''
 
Toplam 5 Eklenti bulunuyor.
125 gr. Tereyağı ( Eritilmiş )
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Süt
4 tane yumurta ( birinin sarısını ayırın)
4 Hazır Yufka
250 gr. Lor
1 su bardağı dolusu Kelebek Makarna
Yufkaların her katına serpmek için tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı karışımını hazırlayın.

Yapılışı :
Öncelikle makarnayı haşlayınız. Haşlanan makarnanın suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletiniz.
Bir kabın içinde eritilmiş tereyağı, sıvıyağ , yumurta , süt , bir tatlı kaşığı tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlanmış makarna ve loru ekleyerek biraz karışmasını sağlayınız.
Fırın tepsisini biraz yağlayın, ilk yufka tepsiye yerleştirirken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin , tereyağı,sıvıyağ ve zeytinyağı karışımından serpiştirin. Üzerinede ikinci yufkayı bir kaç parçaya bölerek tepsinin iç kısmına yerleştirin.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Üzerine iç harcı dökün ve eşit şekilde tepsiyi kaplayacak şekilde harcı yayın. Tepsinin dışına taşırdığımız yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatalım ve üçlü yağ karışımından (tereyağı, sıvıyağ,zeytinyağı) serpin. Üçüncü yufkayı yine elinizde bir kaç parçaya bölerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine kapatın yufkanın kenarlarını iç tepsinin alt kısmına doğru katlayın.

nurşen35 25 Ağustos 2017 17:05

Toplam 5 Eklenti bulunuyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Ayırdığınız bir yumurta sarısının içine sıvıyağ katarak bütün böreğin üzerine sürün.
İyice kızarana dek fırında pişirin.
Daha sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin.
Kolay ve lezzetli olan bu böreğimizi muhakkak denemenizi öneririz.
Afiyet ve Şifa Olsun...

nurşen35 25 Ağustos 2017 17:38

Not: Yaz ayında sıcaklarda yapacağınız bu börek, hepsi bir anda tüketilemeyeceği için geri kalan kısmını buzdolabında saklayınız. Ertesi gün yine ısıtarak servise hazırlayabilirsiniz. Çünkü sıcak havada kalan börekler çabuk bozulmaktadır.

Ayrıca dondurucuda da saklarsanız bir misafiriniz aniden geldiğinde ikram etmek için fırında ıstarak misafirinize sunabilirsiniz. c* c* c*


SAAT: 14:50

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306