![]() |
"Velibah (Patatesli Bazlama) "/medineweb mutfağı Malzemeler 5 su bardağı un 1,5 su bardağı ılık su 2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kurumaya 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Üzeri için: Tereyağı İç harcı için: 3 adet patates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Karabiber Yapılışı Bir kap içerisine Unu eleyelim ortasına havuz yapıp tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bi hamur yoğuralım Portakal büyüklüğünde bezeler yapalım. Un serptiğimiz tezgaha dizip üzerini örtü ile kapatalım 30 -35 dk dinlendirelim. Hamurlar mayalanırken önceden haşladığımız patatesleri bir kap içerisinde ezelim içine toz biberi kırmızı biber ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Beze adedince patateslerden ceviz büyüklüğünde beze yapalım. Merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım. Önceden ısıttığımız tavanın altını kısalım. Ağır ateşte velibah’larımızı pişirelim. Piştikten sonra dilerseniz tereyağı ile yağlayıp sıcak bi şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun |
Olsada yesek Gibi 😊 |
Velibah hamurun adı mı yani.drttt Acaba Veli bak seklindeydide Velibah hele mi oldugülümseyen000 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Resim ekliyemedim dün .Denerim yine .. Çok sevilir tadı güzel 😊 Süper ötesi diyebilirim..🤗 |
Alıntı:
Diger adıda ülbah 😊 Ikiside aynı tadı ise mükemmel .Ben çok severim ..cicekver |
Galiba bitirmişsiniz. Bana bişe kalmamış. Herkese afiyet olsun. Ben Kürt böreğine devam edim :) |
Alıntı:
Herkeze yetecek kadar var elhamdülillah..😊 Kürt böreğinide ben bilmiyorum .. Afiyet ola ... ☕🌼🌾 |
Alıntı:
Tabaktaki bitse tandırdaki yetişir diyorsunuz. :) Sevineyim o zaman. 😊 Kürt böre tad olarak anlatılmaz yaşanır. İstanbul a yolunuz düştüğünde Her hangi bir börekçide kahvaltı molası vermeniz Gerekecek. Aslında herkes bilir ki Kürt böreğini :) Şimdiden afiyet olsun 😋 |
Alıntı:
İnşaAllah diyelim .. Kısmette varsa yeriz inşaAllah..😊 |
Alıntı:
Rabbim sizin ve dostlarınızın muhabbetini daim etsin. ☺☕🌼 |
Bir zamanlar resim olarak ekliyememiştik . Şimdi ramazan da bu yapılırmı demeyin sahurda olmasada bi pazar akşamı yapılabilir (:(: Eş dost çagrilıp sizede az miktar düşebilir benden söylemesi gülümseyen000 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Afiyet olsun... |
Bu yapılırmı off off offf. 😢 Dagitiyorsaniz sıraya gircem😅 |
Ne demek 😊 Afiyet olsun ... |
SAAT: 15:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.