Hazır Yufkadan El Açması Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 6 adet yufka İç harcı için; 1 kg ıspanak 3 adet orta boy soğan 1 adet yumurta 1 silme yemek kaşığı tuz (azaltabilirisiniz) Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı pul biber 5 yemek kaşığı sıvı yağ Yufka için; Sıvı yağ Un Böreğin üzeri için; 2 adet yumurta sarısı Yapılışı; Öncelikle ıspanağımızı güzelce yıkayıp doğradıktan sonra yarım saat sirkeli suda bekletelim. Ispanağımız hazır olduktan sonra tuzu ekleyip elimizle ovalım. Ovma işleminden sonra yumurta ,baharatlar, yağ ve minik küp küp doğranmış soğanı ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır olduktan sonra yufkamızı düz bir zemine serelim. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim . Yufkanın her yerine gelecek şekilde üzerine elimizle (1 yemek kaşığı kadar) un serpelim ve ıspanak harcımızı yufkaya serpelim. Daha sonra yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim. Tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayalım. Ve üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. |
Ispanak layık olduğu yerde👌 Marifetli hanımların eline sağlık |
SAAT: 04:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.