![]() |
Cevap: KIz çocuğu bir nimettir !! Alıntı:
İklimya neden kızların saçlarını kesiyorsun.??? |
diyorum ki: yahu kökü sizde yine uzar gelin azıcık düzelteyim, yok mısır püskülü gibi olmasına razılar .)) ... konuyu dagıtmayım, admin simdi gelir .)) |
Cevap: KIz çocuğu bir nimettir !! gülümseyen000gülümseyen000 |
|
ben yatılı okuldayken ceza olarak kesilirdi!!!ağlayan000 iyi senin senin niyetin başkaymış yoksa seni mimleyecektimAğzı-Açık000 |
yahu ahmak insanlar, genc kızın sacını ceza diye kesecegine onu yurttan at daha makbul. ömrü boyunca hem yurtlardan, hem egitimden, hem kesen kişiden, hem de cezalardan nefret eder ve kimse ondaki bu duyguyu bastıramaz .)) bizim cezalarımız caydırıcı degil öğrenciyi kazanmaya yönelik... |
güzel...alkış000 |
Cevap: KIz çocuğu bir nimettir !! Peygamber efendimiz, (Kız çocuklarını hor görmeyin) buyurdu. Hor görmek dini bilmemekten ileri gelir. Hayırlı evlat istemelidir. Hayırlı olmadıktan sonra, kız veya erkek olmuş ne fark eder? ArO* |
özellikle bu hadis yazının özü olmuş |
Alıntı:
Şu son günlerde tam da yazının bu kısmında belirtilen durum ev içi yükselme sebebimiz. Okulu bitiren kızıyla babası arasında şöyle konuşmalar geçiyor " Aman kızım evlenip ne yapacaksın? Mesleğini eline al, şunları şunları yap.. 30 unda evlenrisin. Şu bölümü seç, şu meslek itibarlı bu meslek fena. Şöyle akademisyen, kariyer, itibar, şöyle kazanç gibi gibi konuşmalar geçince esefle dinliyor ve kadın fıtratını bu kadar arka plana atılmasını, kadın hakkında kendi kızı üzerinden kesin yargılara varmasını teessürle dinliyorum. Hayatı iş disipliniyle geçmiş bir babanın, kendi olmamışlarını çocuklarına (kız-erkek) farketmeksizin ama özellikle de kızına, erkek düzlügüyle dikte etmesi bu. Kızım ise babayı üzmeden dinliyor ama benimle dertleşirken şöyle diyor " Babam 30 da evlen, kariyer, itibarlı iş vs vs diyor peki ben ne zaman aile kurucam, hiç gezmeyecek miyim, hayatı bu monotonlukta mı yaşıcam. Böylemi olması gerek, bu hiç insani değil, babam neden benimle ilgili duygusallıktan uzak neredeyse robotik şeyler düşünüyor?" şeklinde tamamen haklı ve fıtri sorular soruyor. Evet kız çocuklarının evlenmek hayırlı bir eş, evinin kadını, çocuklarının annesi olma, yuva kurma, aile olma üzerine kurulu bir fıtratı varken; fıtratla çatışma yaratmak anne baba terörüdür. Babaların bu aklı verdiği yerde annelerin fıtrat zeminine çekmek için, "bey bey sen baba olmaya devam et. Erkek kafasıyla kızının önüne setler çekme, gönlünü ferahlatamıyorsan bari ağır yük koyma, kızlarını diri diri gömme" ikaz lambası ile aile içi herkes yerini bilsin çeki düzeni vermeden olmuyor. |
SAAT: 16:23 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.