![]() |
Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı HAVUÇLU ETİMEK TATLISI Tabanı için 1 paket tuzsuz etimek Havuçlu elmalı katman 3 adet orta boy havuç 1 adet elma 2 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kreması için 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 4.5 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Etimek tatlısı nasıl yapılır? Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin Havuçları ve elmayı rendeleyin şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın. Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin. Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım) Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın. 2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN :) cahidenin mutfağı |
Cevap: Medineweb Mutfağı Sütsüz Patates Çorbası Malzemeler 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı pirinç 1 diş sarmısak 1 silme yemek kaşığı salça Zeytinyağı, tuz, nane Yeteri kadar karışık et suyu ve içme suyu Patates çorbası nasıl yapılır? Bir adet soğanı doğrayın.Az zeytinyağında hafif sarartın Salçasını koyun eritin. Patatesleri soyup yemeklik doğrayın, onuda soteleyin. Sarmısağı ikiye içine bölüp atın. Pirincini et suyunu katıp pişmeye bırakın. Pirinç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin. Koyu olmuşsa sıcak su katarak çorbayı açın Kuru nane katıp karıştırın. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ***TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE*** Malzemeler 4 su bardağı sarı ince bulgur (simit) Islatmak için 3 su bardağı su 2 su bardağı un 4 adet küçük haşlanmış patates 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası 2 tatlı kaşığı kadar tuz İç malzemesi 4-5 tane büyük boy soğan 400 gr yağlı kıyma 1 yemek kaşığı karışık salça yarım demet maydanoz 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda) Üzeri için: 50 gr. tereyağı Sini köftesi nasıl yapılır? Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın. Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim. Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın. Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun. Üzerine hazırladığınız iç harcını serin. Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın. Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin. Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun. 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Medineweb Mutfağı Ellerine sağlık Esmanur tadmış kadar oldum bu başlığa bende ilerki zamanlarda ekleme yapacam inşallah :)) |
Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı:
|
SAAT: 00:42 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.