![]() |
"Yuvalak çorbası"/medineweb mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yuvalak hem ana yemek, hem de çorba yerine geçebilen yöresel bir yemektir. Afyon'da yapılıyor. Başka yörelerde farklı isimlerle farklı şekilleri de mevcut, kıymalısı, pirinçlisi vs. Yapılışı biraz el oyalayıcı, ama lezzeti yerinde olan bu sempatik isimli çorbayı denemenizi tavsiye ederim. Neyse ben malzeme listesini vereğim belki sizde denersiniz... MALZEMELER: 1 Su bardağı ince bulgur, 1 Su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday) 1 Çorba kaşığı nane, Tuz, karabiber, pul biber 1 Tane soğan, 1 Çorba kaşığı salça, Bir kase yoğurt, 2,3 diş sarımsak. HAZIRLANIŞI: İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 sb. haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz. Afiyet olsun! isteyen bu şekilde sade haliyle isteyen de üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilir. Her iki hali de güzel oluyor. Sarımsaklı yoğurtlu halinin lezzeti (içinde kıyma olmamasına rağmen) mantıyı hatırlatıyor. Bu yemeğe -bence- nane çok yakışıyor, bu yüzden köfte hamuruna koyduğunuz gibi servis ederken üzerine de serpmenizi öneririm. |
Cevap: "Yuvalak çorbası" anneciğim bu corbayi içli koftenin arta kalan dış malzemesiyle yapardı:) ve sarımsakli yoğurtlu birlikte gerçekten cook lezzetlidir... |
Alıntı:
Afiyet olsun..Anne yemeği gibisi yok.. |
SAAT: 13:48 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.