"HAVUÇLU TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 1 büyük havuç Küçük bir soğan 1 çay bardağı arpa şehriye 2 su bardağı et suyu yarım çay bardağı zeytinyağı 5 bardak su tuz Bir tutam dereotu Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un yarım limon suyu.. HAZIRLANIŞI Havucu ve soğanı rendenin ince tarafından rendeleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyin. Üzerine et suyu ve içme suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Havuç pişince şehriyeyi ilave edip kısık ateşte şehriye yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. küçük bir kasede yumurta sarısı un limon suyu ve rahat çırpılması için 2 yemek kaşığı su ekleyip çatalla pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan birkaç yemek kaşığı terbiyeye ilave ederek karıştırın ki terbiye ılınsın. Yoksa çorbaya ekleyince kesilebilir. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ekleyin. Yeniden kaynayana kadar karıştırın kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip altını kapatın. İnce doğranmış dereotu veya maydanoz ekleyin. Afiyet Şifa olsun. |
SAAT: 11:23 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.