"Gendüme Çorbası "/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. MALZEMELER 1 su bardağı gendüme (aşurelik buğday) 1 adet kuru soğan 1 parça kemikli kuzu eti 10 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı Pul biber, tuz YAPILIŞI Soğanlar küp şeklinde doğranır ve tereyağında pembeleştirilir. Salça ilave edilir. Yıkanmış gendüme, parça et, su, tuz ve baharat eklenerek gendümeler iyice açılana kadar pişirilir. Un bir kenarda su ile iyice ezildikten sonra pişmiş olan çorbaya katılır. 5-10 dakika daha kaynatıldıktan sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.. |
Bu kis gununde ne kadar saglikli bir corba eline saglik cnm c* |
Bugün bizdede bu çorba vardı,soguk havada sıcaçık ve baharatı da yakışıyo üstelik doyurucu..mukemmel bir lezzet ..Tokat yöresine ait ..Amasya Erzincan yöresi yogurtlu yaparlar.. Denemenizi tavsiye ederim.. |
Ben yogurtlu yapiyorum birde salcali yapayim sizde sifa olsun cnm |
SAAT: 04:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.