Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Malzemeler 1 parça tavuk göğsü (kemikli olursa çok daha lezzetli olur) Haşladığımız tavuğun suyu (yaklaşık 6-7 su bardağı) 1 çay bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Terbiyesi için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurtanın sarısı Çeyrek limon suyu 2 yemek kaşığı un Yapılışı; Öncelikle tavuğumuzu 1 litre suda haşlayalım. Yumuşayan tavuklarımızın suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölelim. Tencereye az yağ alıp tel şehriyelerimizi kavuralım. İçerisine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Ayırdığımız tavuk suyunu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım. Terbiyesi için derin bi kaseye malzemeleri alıp karıştıralım. Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyemizi ılıştıralım. Tencereye ekleyip karıştıralım çorbamızı. En son böldüğümüz tavukları ve baharatları ilave edip yaklaşık 10 dakika çorbamızı kaynatalım. (yoğunluğuna göre sıcak su ilave edebilirsiniz. ). Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştıralım. Afiyet olsun |
SAAT: 07:46 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.