Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Cuma-Bayram-Kandiller

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  26 Ağustos 2011 (11:10), Konuya Son Cevap : 18 Ağustos 2013 (21:54). Konuya 9 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Ağustos 2011, 11:10   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.440
Konular: 575
Beğenildi:4529
Beğendi:6123
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart kadir gecesini aramak imandadır

kadir gecesini aramak imandadır











Kadir Gecesi :
Kadir gecesinin fazileti konusunda Kur’an ve Sünnetten deliller sabit olmuştur. Bu geceyi ihya etmeyi teşvik eden, ayrıca Peygamber (s.a.v.) ve ashabının bunu ne şekilde ihya ettikleri konusunda ki rivayetle r hadis mecmualarında yer aldığı şüphesizdir. Dolayısıyla on dört asırdan beri Müslümanlar bu geceyi ihya ede gelmişlerdir. Ancak buradaki sorun, bu geceyi ihya etme keyfiyeti ile ilgilidir . Zira dini bilgilerd en mahrum olan bir çok Müslüman, bu geceyi sünnete uygun bir şekilde ihya etmediği ve ibadetler ine bir çok bidatler karıştırdığı görülmektedir. Dolayısıyla bu geceyi ihya maksadıyla yapılan ve salih zannedile n bir çok amel, ne yazik ki faydasız ve boş bir gayretin ürünü olmaktan çıkmamaktadır. Binaenale yh Müslümanların bu konudaki yanlış uygulamal arını düzelmek için onların bilinçlendirmesi gerekir. Bu alanda gerek ilim adamlarına gerek din görevlerine ve gerekse İslam davetçilerine önemli vazifeler düşmektedir.
Bazı kimseler insanların manevi gıdalarını tıkadığımız iddiasıyla bu makaleyi hoş görmeyebilirler. Ancak bu kardeşlerimize, Peygamber (s.a.v.)’in Hz. Aişe (r.a.)’dan gelen sahih bir hadisi şerifi hatırlatmak isteriz :
“Kim, bizim üzerinde bulunmadığımız bir ameli işlerse, o amel merduttur .” Binaenale yh, sahih delillere dayanmaya n herhangi bir amel manevi gıda değildir.
Öyleyse bir amelin meşruuluğu, veya salih oluşu, hz. Peygamber in sünnetine uygunluk arzetmesi yle ölçülür. Eğer İslamın uygulanışı insanların keyfine göre birakılmış olsaydı, karşımıza binlerce din ortaya çıkardı. Bu nedenle Sünneti seniyyeye uygun az amel, bidatla karışmış bir çok amelden daha hayırlıdır.
Cenabı Hak cümlemize hakkı hak bilip ona tabi olmayı ve batılı da batıl bilip ondan kaçınmayı nasip eylesin, bizleri de kendi rızasına uygun ameller işlemeyi muvaffak ve müyesser kılsın.







Kadir gecesi ramazan ayının son gün günü içerisindedir. Peygamber (SAV)den bu şekilde şöyle buyurduğu sahih olmuştur. "O, ramazan'ın son on günü içerisindedir." Buhari leyletül kadr bab= 3 Ahmed müsned 5/234. te "onu son on günde arayınız." lafzı ile rivayet etmiştir. buhari itifak bab= 1, 9 da- Ebu Davud Fezailü ramazan bab= 2,3- Nesai Sehv bab= 98- İbni Mace Siyam bab= 56- Ahmed 1/13, 43, 2)8, 5, 36, 39, 40, 313, 318, 321, 6/50 de rivayet etmiştir.
Son on günün tek gecelerin de olur. Ancak, tek gece geçen itibarı ile olur. Ve yirmibiri nci, yirmiüçüncü, yirmibeşinci, yirmiyedi nci, yirmid dokuzuncu günde kadir gecesi aranır. Ve geriye kalanlar itibarı ile olur. Peygamber (SAV)in buyurduğu gibi "kalan dokuzuncu, günde, kalan yedinci günde, kalan beşinci günde ve kalan üçüncü günde.." Bunun üzerine, ay otuz gün olduğu zaman bu çift gecelerde olur, ve yirmi ikinci, gece kalan dokuzuncu gece olur. Yirmidördüncü gece kalan yedinci gece olur. Sahih bir hadiste Ebu Said el hudri, bu şekilde açıklamıştır. Peygamber (SAV)de ay içinde bu şekilde geceyi ihya etmiştir.
Eğer ay yirmi dokuz gün olursa geçmiş tarihte olduğu gibi, tarih geriye kalan iledir. Durum böyle olunca, müminin kadir geceisini son on günün hepsinde araması gerekir. Peygamber (SAV) buyurduğu gibi "onu son on günde arayınız."sahih buhari= bab= 2,3 leyletül kadr, temcid bab= 21- Müslim siyam hadis= 205, 206, Ebu Davud siyamü ramazan bab= 5- Tirmizi savm bab= 71- Malik İ'tikaf hadis= 10, 11,14,- Ahmed 2/2, 27, 62, 74, 157, 6/56, 73, 204
Son yedi günde daha çok olur. Kadir gecesinin en çok olduğu gece yirmiyedi nci gecedir. Ubey bin Ka'b onun yirmiyedi nci gecede olduğuna yemin ederdi. Kendisine denildi ki= Bunu hangi şeyle bildin? Şöyle cevap verdi= Allah resulünün bize bildirdiği ayet (alamet-nişan)ile. "o bize güneşin parlak ve güzel bir şekilde doğduğunu ışıklarının leğen gibi ve ışınsız olduğunu bize bildirmiştir."
Ubey bin Kab'ın Peygamber (SAV)den rivayet etiği bu alamet hadisteki alametler in en meşhurlarındandır. Onun alametler i hakkında, "O aydınlık, parlak bir gecedir." Müsnedi Ahmed 5/324
O gece sakindir. Sıcaklığı fazla değil, soğukluğu da fazla değildir. Allah teala insanların bazılarına bunu rüyasında veya uyanıkken keşfeder ve o kimse kadir gecesinin nurlarını görür veya kendisine bu kadir gecesidir diyecek birini görür. Kendisi ile işin ortaya çıkacağı müşahadeliy onun kalbine açar. Allah (cc) daha iyi bilir.
Feteva 476. sayfadan terceme edilmiştir.


KADİR GECESİ VE FAZİLETİ

Bu gecenin fazileti:
Bu gecede edilen dualar Yüce Allahın katında kabul edilir. Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Sen Kadir gecesinin ne olduğunu biliyormu sun? O gece bin aydan daha hayırlıdır” (Kadr suresi 2-3. ayetler). Peygamber efendimiz (sallallah u aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Kim Kadr gecesini imanla ve karşılığını Allahtan bekleyerk ibadetle geçirirse Onun geçmiş günahları affedilir” (Hadis muttefeku n aleyhtir)
Gecenin vakti:
Bu geceyi Yüce Allah ramazanın son on günü içine tek sayılı olan gecelerin içine saklamıştır.
Gecenin gizlenmes inin sebebi:
Bu gecenin müslümanlar tarafından aranması ramazanın son on gününün ibadetler le geçirilmesi içindir. Bu gece şu duanın sıkca yapılması müstehabtır: “ALLAHUMME İNNEKE AFUVVUN TUHİBBUL AFVE FA’FU ANNİ” (Ey Allahım! Sen affetmeyi seversin beni affet).


İbn Ömer (r.a.) şöyle nakletmiştir:
Sahabeler den bazı kimselere, rüyalarında, Kadir gecesinin, (Ramazan'ın) son yedi günü içinde olduğu gösterildi. Resulüllah (a.s.) onlara: "Görüyorum ki rüyalarınız Ramazanın son yedi günü hakkında biribirin e uygun düşmüştür. Artık kim Kadir gecesini aramaya kalkışırsa, onu Ramazan'ın son yedisinde arasın" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1985

Ebu Saîd Hudrî (r.a.) şöyle anlatır:
Resulüllah (a.s.) Mescitte Ramazan ayının ortasındaki on günde itikâf ediyordu. Yirminci gece dolup Peygamber yirmi birinci geceyi karşılayacağı zaman eve dönerdi. Kendisi ile beraber itikâf edenler de dönerlerdi. Sonra kendisi bir ayda ikamet etti de, bu ayda iken, içinde evine dönmekte olduğu o gecede de itikâf etti. Muteakibe n halka bir hutbe irat ederek Allah'ın dilediği bazı şeyleri onlara şöyle emretti: "Ben şu on günde itikâf ediyordum . Sonra bana şu son on günde itikâf etmem zahir oldu. Benimle beraber itikâf etmiş olan, kendi itikâf yerinde gecelesin . Ben, bu geceyi muhakkak görmüştüm, fakat o bana unutturul du. Siz onu (Kadir gecesi) son ondaki her tek gecede arayın. Ben kendimi bir su ve bir çamur içinde secde ederken gördüm." Ebu Saîd Hudrî sözlerine devamla: Biz yirmi birinci gecede yağmura tutulduk. Hatta Mescidin çatısı Resulüllah'ın namaz kıldığı yere aktı. Ben, sabah namazından dönerken Resulüllah'a baktığımda, yüzü yağmur çamur içerisinde idi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1993

Hz. Aişe'nin (r.ah.) naklettiğine göre:
Resulüllah (a.s.): "Kadir gecesini Ramazanın son on günü içinde arayınız" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1998

İTİKAF

İbn Ömer (r.a.)
Hz. Peygamber'in (a.s.) Ramazan'ın son on gününde itikâfa girdiğini bildirmiştir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2002

Hz. Aişe (r.ah.) şöyle haber vermiştir:
Resulüllah (a.s.) Ramazan'ın son on günü girince geceleri ihya eder, aile halkını da uyandırır, ibadete daha fazla önem verirdi. Diğer vakitlerd en çok daha fazla bir ibadet gayreti içerisinde olurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2008

Hz. Aişe'nin (r.ah.) haber verdiğine göre:
Resulüllah (a.s.), Ramazan'ın son on gününde, diğer vakitlerd en daha fazla ibadet yoğunluğu içerisine girerdi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2009

Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletin i şöyle beyan buyurmakt adır:
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerini n izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar."
(Kadir Suresi )

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:


"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."


"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :


-Dedim ki: Ya Resullull ah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:


- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicis in, affı seversin, beni affeyle.)


Hadislerd e Kadir Gecesi

- Ubâde b. Sâmit (r.a) şöyle demiştir: Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem, Kadir Gecesi'ni haber vermek üzere Hâne-i Saâdetinden çıktı. Derken Müslümanlardan iki kişi kavga ettiler. Buyurdula r ki: Ben, size Kadir Gecesi'ni haber vermek üzere çıkmıştım. Filân ile filân kavga ettiler de ona dâir olan bilgi kaldırıldı. İhtimâl ki hakkınızda bu daha hayırlıdır. Artık siz, Kadir Gecesi'ni yirmiden sonraki yedinci veya dokuzuncu veya beşinci gecelerde arayınız

- İbn-i Abbâs (r.a)’dan rivâyet edildiğine göre, Nebî salla'llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Ashâb'ım! Siz leyle-i Kadr'i Ramazan'ın aşr-ı ahîrinde arayınız!. Leyle-i Kadir, ya Ramazan’ dan dokuz gece kala, yâhut yedi gece kala, yâhut da beş gece kaladır

- Âişe (r.a)’dan şöyle dediği rivâyet edilmiştir: Ramazan'ın son on günü girince, Nebî salla'llâhu aleyhi ve sellem ibâdet konusunda daha da ciddî bir sa'y ü içtihâd arz ederlerdi . Gecesini ihyâ eder, ehl ü âilesini de ibâdet için uyandırırdı.

- Ebû Hüreyre radiyallâhu anh'den: Şöyle demiştir: Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Her kim, imânından dolayı ve mükafatını yalnız Allâh'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse, geçmiş günahları affedilir .

Bin aydan hayırlıdır denmesini n hikmeti nedir?
"Bin ay" seksen üç sene dört aylık bir süreye tekabül eder. Geçmişteki salih kimseleri n bir ömür boyu kazandıkları manevi mertebeyi bir gece içinde elde etme fırsatıdır. Resululla h (a.s.m.) sahabiler e İsrailoğullarından bir kimsenin Allah yolunda bin ay boyunca silâhlı olarak cihat ettiğini anlatmıştı. Sahabiler bunu duyunca şaşırdılar ve kendi amellerin i az, gördüler. Bunun üzerine Kadir Suresi indirildi .

Başka bir rivayette Peygamber imiz Sahabiler e İsrailoğullarından dört kişinin seksen sene boyunca hiç günah işlemeden ibadet ettikleri ni anlattı. Sahabiler bunu hayretle karşıladı. Cebrail Aleyhisse lâm geldi, "Yâ Muhammed, ümmetin o birkaç kişinin seksen sene ibadetind e hayrete düştüler. Allah sana ondan daha hayırlısını indirmiştir" diyerek Kadir Suresini okudu ve, "İşte bu senin ve ümmetinin hayran kalışından daha hayırlıdır" buyurdu.

Diğer bir rivayette Resululla h’a bütün ümmetlerin ömürleri gösterilmişti. Kendi ümmetinin ömrünü kısa görünce, ömrü uzun olan ümmetlerin amellerin i düşündü. Kendi ümmetinin bu kısa ömürlerinde yaptıkları amellerle onlara ulaşamayacakları endişesi içinde üzüldü. Yüce Allah da Habibine, bu üzüntüsüne mukabil Kadir Gecesini vererek diğer ümmetlerin bin yılından daha hayırlı kıldı.

Kadir Suresi bu hadiseler üzerine nazil olmuştur.
Bu sure, Sahabiler in üzüntüsünü hafiflete n bir suredir.
Kadir Gecesin Alametler i :


Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar. Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur. Ubeyd bin Ömer anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi.

Hadis-i şeriflerde buyuruluy or ki:

“Kadir gecesi açık ve mülayim olur. Soğuk ve sıcak değildir, sabahında da güneş zaif ve kızıl olarak doğar.” [Taberani]
“Kadir gecesi açık olur, sıcak ve soğuk değildir. Bulut yoktur. Yağmur ve rüzgar yoktur. O gecenin sabahının alameti güneşin şuasız doğmasıdır.” [Taberani]

“Kadir gecesi sabahı güneş şuasız olarak doğar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.” [Müslim]










(ALINTI)
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ne söylerdin? Gündem/ Manşetler Kara Kartal 2 78 01 Mart 2024 08:31
Emine Aba Pazarda Videolar/Slaytlar Esma_Nur 8 351 04 Aralık 2023 17:23
Nehirden denize özgür Filistin 🇵🇸 Videolar/Slaytlar Kara Kartal 1 98 01 Aralık 2023 16:41
Hayallerimizi gerçekleşdirme bölümü Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 12 381 01 Aralık 2023 16:29
Çok önemli tesbit Sağlık / Beslenme Esma_Nur 0 108 25 Kasım 2023 20:21

Alt 26 Ağustos 2011, 13:59   Mesaj No:2
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

"Kadir gecesini aramak imandandır" sözü büyük bir söz. Ne ayetlerde ne hadislerde Kadir gecesini aramak imandandır diye bir ifade geçmez. İmanın şartları değişti de biz mi bilmiyoruz acaba?
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ağustos 2011, 14:51   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.440
Konular: 575
Beğenildi:4529
Beğendi:6123
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
"Kadir gecesini aramak imandandır" sözü büyük bir söz. Ne ayetlerde ne hadislerde Kadir gecesini aramak imandandır diye bir ifade geçmez. İmanın şartları değişti de biz mi bilmiyoruz acaba?
öncelikle kadir gecesini aramak imandadır sözünün imanın 7. şartı die bir lafız geçmişmi .?


imandandır derken imani sağlam olan biri arar ben öle anladım yaniii efendimiz s.a.v iman yetmiş bin küsür şubedir en yükseği kelimei tevhid endüşüğü yerden eza verecek şeyleri gidermek ve hayada imandandır dior

ve bu şubelerin herhangi birinde eksiklik yapmak insanı imansız yapmaz sadece o şubede eksiklik olur insan
yerden eza verecek bişeyi kaldırmasa komple imansız olmaz o şubede eksiklik olur ..
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ağustos 2011, 17:51   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.602
Konular: 696
Beğenildi:8177
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ağustos 2011, 01:06   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

Allah razı olsun güsel insanlar Rabbim sisleri Adn cennetleriyle mükafatlandırsın ve hepimisn günahlarına mağfiret etsin inşaAllah
Allah kabul etsin dualrımızı ve her günümüs kadir gecesi olması dilegiyle
fi emanillah
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ağustos 2011, 09:57   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.440
Konular: 575
Beğenildi:4529
Beğendi:6123
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

Alıntı:
YaŞuHa Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun güsel insanlar Rabbim sisleri Adn cennetleriyle mükafatlandırsın ve hepimisn günahlarına mağfiret etsin inşaAllah
Allah kabul etsin dualrımızı ve her günümüs kadir gecesi olması dilegiyle
fi emanillah

amin amin kendi küçük yüreği dağlar kdr büyük olan güsel
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Ağustos 2012, 21:47   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

son on günün tek gecelerinde arayalım kadir gecesini..belkide bu gecedir.dualarınızda bizlerede yer verin inş.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Ağustos 2013, 00:18   Mesaj No:8
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:aldemira isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29850
Üyelik T.: 03 Temmuz 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Yaş:39
Mesaj: 42
Konular: 14
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

evet,

HER ANINI KADİR ANI GECESİ YAPMAK İNSANIN ELİNDE


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Biz o(Kur'â)n'ı Kadir gecesinde indirdik. Kuranın indiği gece kadirdir, kıymetlidir. Kuranın bulunduğu, Kuranın gündem yapıldığı gece değerlidir. Kuranla geçirilen gün azametlidir. Kuranın insana indiği, insanın dünyasına ölçüt olduğu gece kadirdir, kıymetlidir, güçlüdür. Kuranı ikra yaptığımız anlar, kıymetli, kadirli anlardır. Kuransız geçen, Kuran dışı yaşanan vakitler değersiz, kıymetsiz anlardır. Kuranın ölçüt yapılmadığı yaşamlar anlamsız, değersizdir.
Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kuranı ikra yapmayan, okuyup, anlayıp düşünüp ibret almayan, bu ölçütleri yaşamına geçirmeyen, Kuranlı yaşamın kıymetini bilemez, anlayamaz. Hala Kuranı anlamaya, kıymetini kavramaya çalışmayacak mısın? Her gününü kadir, kıymetli yapmayacak mısın? Her gününü, Kuranı ikra yaparak, kadir gecesi yapmak senin elindedir.
Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Oysa Kuranlı geceler, Kuranın gündem yapıldığı vakitler, Kuranın düşünülüp ibret alındığı anlar, Kuran değerlerinin, ölçülerinin dikkate alındığı, yaşama geçirildiği hayatlar; Kuransız geçen tüm yaşamdan, ömürden hayırlıdır, makbuldür, değerlidir.
Melekler ve Rûh, o gece Rab'lerinin izniyle her iş için iner de iner. Zira Kuranın indiği, Kuranın gündem yapıldığı, Kuranın okunduğu, ikra yapıldığı anlar, günler, geceler, her bir iş için, her bir konu için, her bir yaşam kesiti için gerekli olan melekeler, ayetler, ölçüler, yasalar ve bunların ruhu, özü, ilkeleri, hedefi, amacı insanın dünyasına, kalbinin derinliklerine, aklının merkezine, yaşamın içine iner. Melekelerine işler, ruhunu kaplar.
Esenliktir o, ta tan yeri ağarıncaya kadar! Bu olay ta tan yeri ağarıncaya, yaşamını nurlandırıncaya, hayatını Kuranlaştırıncaya, çevresine ulaştırıncaya ve dünyayı aydınlatıncaya kadar devam eden ve cenneti tattıran ve ebedi cennete kavuşturan bir esenliktir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Ağustos 2013, 21:26   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

Alıntı:
aldemira Üyemizden Alıntı Mesajı göster
evet,

HER ANINI KADİR ANI GECESİ YAPMAK İNSANIN ELİNDE


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Biz o(Kur'â)n'ı Kadir gecesinde indirdik. Kuranın indiği gece kadirdir, kıymetlidir. Kuranın bulunduğu, Kuranın gündem yapıldığı gece değerlidir. Kuranla geçirilen gün azametlidir. Kuranın insana indiği, insanın dünyasına ölçüt olduğu gece kadirdir, kıymetlidir, güçlüdür. Kuranı ikra yaptığımız anlar, kıymetli, kadirli anlardır. Kuransız geçen, Kuran dışı yaşanan vakitler değersiz, kıymetsiz anlardır. Kuranın ölçüt yapılmadığı yaşamlar anlamsız, değersizdir.
Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kuranı ikra yapmayan, okuyup, anlayıp düşünüp ibret almayan, bu ölçütleri yaşamına geçirmeyen, Kuranlı yaşamın kıymetini bilemez, anlayamaz. Hala Kuranı anlamaya, kıymetini kavramaya çalışmayacak mısın? Her gününü kadir, kıymetli yapmayacak mısın? Her gününü, Kuranı ikra yaparak, kadir gecesi yapmak senin elindedir.
Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Oysa Kuranlı geceler, Kuranın gündem yapıldığı vakitler, Kuranın düşünülüp ibret alındığı anlar, Kuran değerlerinin, ölçülerinin dikkate alındığı, yaşama geçirildiği hayatlar; Kuransız geçen tüm yaşamdan, ömürden hayırlıdır, makbuldür, değerlidir.
Melekler ve Rûh, o gece Rab'lerinin izniyle her iş için iner de iner. Zira Kuranın indiği, Kuranın gündem yapıldığı, Kuranın okunduğu, ikra yapıldığı anlar, günler, geceler, her bir iş için, her bir konu için, her bir yaşam kesiti için gerekli olan melekeler, ayetler, ölçüler, yasalar ve bunların ruhu, özü, ilkeleri, hedefi, amacı insanın dünyasına, kalbinin derinliklerine, aklının merkezine, yaşamın içine iner. Melekelerine işler, ruhunu kaplar.
Esenliktir o, ta tan yeri ağarıncaya kadar! Bu olay ta tan yeri ağarıncaya, yaşamını nurlandırıncaya, hayatını Kuranlaştırıncaya, çevresine ulaştırıncaya ve dünyayı aydınlatıncaya kadar devam eden ve cenneti tattıran ve ebedi cennete kavuşturan bir esenliktir.


rica ediyorum kendi sitesinizin reklamını her mesajınızda yazmayın
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 21:54   Mesaj No:10
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:aldemira isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29850
Üyelik T.: 03 Temmuz 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Yaş:39
Mesaj: 42
Konular: 14
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: kadir gecesini aramak imandadır

KURANI yaşama indirmek,
hayata geçirmek,
esastır,
Kadir anı da gecesi de budur,
KURANIN insana inmesidir,
insanın yaşamında hayatlaşmasıdır.
__________________
KİTABI VE KURANI
İKRA TİLAVET, TERTİL, TEFEKKÜR, TEDEBBÜR, OKUMASI YAPANLARA SELAM OLSUN
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kadir Gecesini nasıl ihya edeceğiz? MERVE DEMİR Cuma-Bayram-Kandiller 10 05 Nisan 2024 10:08
Kadir gecesini, kandil simidi yiyerek geçirmeyelim! Belgin Cuma-Bayram-Kandiller 6 14 Nisan 2023 17:17
10.07.2015-kadir gecesi, kadir bilenler içindir alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 10 Temmuz 2015 02:40
Kur'an dışından HÜKÜMLER ARAMAK doğrumudur? HALUK GÜMÜŞTABAK Muhtelif Konular 31 31 Ocak 2011 22:25
Aşkın vav halini aramak Ağlama_Karanfil Makale ve Köşe Yazıları 1 19 Aralık 2008 14:24

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.