Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Cuma-Bayram-Kandiller

Konu Kimliği: Konu Sahibi RemLe,Açılış Tarihi:  23Haziran 2013 (00:22), Konuya Son Cevap : 11 Mayıs 2017 (00:39). Konuya 6 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı4Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen su damlası
  • 1 Beğenilen Esma_Nur
  • 2 Beğenilen Arasat
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23Haziran 2013, 00:22   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
RemLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:RemLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 164
Üyelik T.: 14 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:bayan
Memleket:Allah bilir
Yaş:34
Mesaj: 171
Konular: 81
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Berat Kandili

Berat Kandili

23 Haziran 2013 Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gecenin, mübarek üç aylardan Şaban ayının on beşine tekabül eden Berat Kandili olması münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir mesaj yayımladı. Berat Kandilinin, İslam kaynaklarında “Rahmet, İcabet, Gufran, Kısmet, Takdir, Hayat ve Mübarek” olarak nitelendirildiğini kaydeden Görmez mesajında “Berat gecesini idrak her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen Yüce Rabbimizin affediciliğini unutmadığımızı gösterir.” ifadelerine yer verdi.

Mesajda öne çıkan başlıklar şöyle;

Allah’tan af bekleyen affedici olur. Allah’tan bağışlanma dileyen bağışlayıcı olur.
“Her yıl mübarek Ramazan ayına on beş gün kala idrak ettiğimiz Berat’ın bize öğrettiği en önemli husus sadece Allah’ın affına mazhar olmak değil, affedici olmaktır. Zira Allah’tan af bekleyen affedici olur. Allah’tan bağışlanma dileyen bağışlayıcı olur. Allah’ın hoşnutluğunu isteyen hiç kimseyi hor ve hakir görmez. Allah’ın sevgisine ulaşmak isteyen daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşır.”

Her insanın beratı kendi elindedir.
“Berat’ın yegâne sahibi elbette Yüce Rabbimizdir. Ancak her insanın beratı kendi elindedir. Zira biz O’na bir adım yaklaşırsak O bize bin adım yaklaşır. Biz kendi yapıp ettiklerimizi bilir, her türlü kötü amellerimizden nasuh tövbe ile uzaklaşır, salih amel ile O’na yönelirsek Allah’ın mağfireti şüphesiz bize erişir. Biz bize yapılanlar karşısında kin ve intikam duygularıyla hareket etmez ve affedici olursak, Allah da bizi affeder. Biz zorda ve darda kalanların zorluğuna ve darlığına yardım edersek, Allah da bizim zorluklarımızı ve darlıklarımızı ortadan kaldırır. Biz kendimiz için istediğimiz güzel şeyleri başkaları için de istersek, Allah da bize tüm güzellikleri ihsan eder. Biz anaya babaya iyilik eder ve yakınlarımızı gözetirsek, Allah da bizi hiçbir iyilikten mahrum etmez, her zaman yanımızda olur. Biz din, dil, mezhep, meşrep ayrımı yapmadan tüm mazlumların yanında olursak, Allah da bizi zalimlerle imtihan etmez. Biz yanlış yaptıklarımızdan pişman olursak, Allah bizi doğru yola sevkeder ve kendi beratımızı ellerimizle almış oluruz. İşte bu gece bütün bunları düşünerek beratımızı hak edip etmediğimizin muhasebesini yapacağımız bir gecedir.”

Bu dünyanın kalpleri karartan atmosferini değiştiremezsek dirilişimizi gerçekleştiremeyiz.
“Beratımız kendi elimizdedir. Zira bu dünyada yapıp ettiklerimizle öte dünyada haşrolacağız. Bu dünyadaki amellerimizle mahşer günü dirileceğiz. Bu dünyanın kalpleri karartan atmosferini değiştiremezsek dirilişimizi gerçekleştiremeyiz.

Berat gecesini yeniden dirilmek için bir milat kabul edelim. Geri kalan ömrümüz bozgunculuk ve ifsat ile değil; imar ve inşa ile geçsin.
“Hesap gününden önce dirilmediğimiz takdirde diriliş günümüzdeki hesabımız zorlaşır. Bu geceyi yeniden dirilmek için bir milat kabul edelim ve hem gelecek olan Ramazanımız hem de geri kalan ömrümüz bozgunculuk ve ifsat ile değil; imar ve inşa ile geçsin.”

Dua ve niyazlarımızı özgürlük beratıyla taçlandırmak durumundayız.
“Bu gece vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, “insanlık için gönderilmiş hayırlı bir ümmet”in fertleri olarak her birimize yüksek sorumluluklar düşmektedir. Etrafımızda olup bitenlere karşı duyarsızlığımızı sürdürerek, bizi sürekli kuşatan tuğyana karşı mütemadiyen kayıtsız kalarak salih bir mü’min olma iddiasını korumamız mümkün değildir. Bu gecelerde adaletsizliklere, ikiyüzlülüklere, insanı baştan çıkaran ve onu Rabbinden uzaklaştıran iğvalara karşı gerekli duyarlılıklarla donanarak dua ve niyazlarımızı bir özgürlük beratıyla taçlandırmak durumundayız. Bu geceler bize, hem karşılaştığımız ve karşılaşacağımız ağır ve çekilmez acılardan kurtulma yolları hakkında düşünme hem de zaman zaman yersiz ve temelsiz hedefler adına bizlerin birbirimize reva gördüğü sıkıntıları sorgulama imkânı vermelidir. Bugün artık hem insanlık hem ülkemiz adına topyekûn yaşanan manevi kayıplar üzerine yeniden düşünmek ve bütün insanlığın huzurunu, barışını ve esenliğini isteme günüdür.”

Allah’ım! Kalplerimizi yumuşat! Birbirimizi anlamamız için rahmetini tecelli ettir!
“Bu gece camilerde Rabbimizden af dileyecek ve dua edeceğiz. Ve hep beraber Rabbimize niyaz edecek ve diyeceğiz ki: ‘Allah’ım kalplerimizi yumuşat ve birbirimizi anlamamız için rahmetini tecelli ettir! Bize huzur ver, ülfet ver! Bizi kan dökücülerden eyleme. Bize merhamet duygusu ver! Bize şuur ver, izan ver ve bizi insaftan ayırma! Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme!”

Farklılıklarımızın fitne olarak kullanılmaması için bize basiret ve feraset ver!
“Farklılıklarımızın fitne olarak kullanılmaması için bize basiret ve feraset ver! Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla! Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin.’”

“Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, gönül coğrafyamızın ve tüm İslâm âleminin Berat Kandilini tebrik ediyorum. Berat gecesinin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin her türlü dertlerden ve sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasına; İslâm ülkelerinde kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine vesile olması için Allah’a dua ve niyaz ediyorum.”

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
*Buda geçer ya hu*
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi RemLe 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İmam-Hatip Okullarımız Kur'ân Kursları RemLe 0 2600 01 Aralık 2013 20:44
Umre Kayıtları Başladı Diyanetten Duyurular/Haberler YaŞuHa 7 2050 01 Aralık 2013 20:41
Kurban Bayramı Mesajı Diyanetten Duyurular/Haberler RemLe 0 2095 14 Ekim 2013 20:57
Arafat Vakfe Duası Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat RemLe 0 2311 14 Ekim 2013 20:38
Haccı ve Kurban’ı bir iç muhasebeye dönüştürelim Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat Medine-web 1 1977 22 Eylül 2013 21:57

Alt 23Haziran 2013, 14:13   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
mevlanaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mevlanaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27502
Üyelik T.: 20 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 79
Konular: 10
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Berat Kandili

Bizi yoktan var eden,varligindan haberdar eden,yaratp imtihan eden,imtihan edip sabir veren ALLAH’in müminlerini bagislamasi dilegiyle , Beraat kandili ‘niz mübarek olsun .Mü’min, kulluk elbisesi günahlarla yiprandiginda, onu tövbe ignesiyle yamayandir.(Hadis-i Serif) Cümle medinewep aylesininde kandili mübarek olsun rabbim bugünde cümlemizi razı oldugu kullarından eder inşallah dua ile
__________________
Allah ile oldukdan sonra Ölüm de Ömürde hoşdur
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2013, 21:54   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Berat Kandili

DİYANET BİLE KENDİ İÇİNDE ÇELİŞEN Bİ KURUM,NABIZA GÖRE ŞERBETMİ VERİYOR....

DİYANET İSLAM ANSİKLOPEDİSİ, KANDİL MADDESİ
Duhân sûresinde (44/3) Kur'an'ın "mü*barek bir gecede" nazil olduğu ifade edilmektedir. İslâm âlimlerinin çoğun*luğuna göre burada işaret edilen ge*ce Berat Gecesi değil, Kadir gecesidir.
Müslüman toplumlar tarafından farklı şekillerde algılanan beş kandil gecesinden Regaib ile Berat'ın kutsallığı kesin olmadığı gibi bu gecelerde ifa edilecek ibadetler hakkında kaynaklarda sahih bilgilere rastlanmamıştır
Dinî hayat süreklilik ve kararlılık isteyen zihnî ve kalbî bir yatkınlıktır.
Yılın birkaç gün veya gecesinde dinî hayatı yaşayıp belli davranışları tekrarlamak dindar olmanın dünyevî ve uhrevî sonuçlarını doğurmaz.
Bu açıdan bakıldığında kandiller münasebetiyle gösterilen faaliyetler doğrudan İslâm'ın bir emir veya tavsiyesi değil çeşitli müslüman toplumların gelenekleri konumundadır.”
İslâm âlimlerinin büyük bir kısmı kandil geceleri kutlanmasının diğer dinlerin tesi*riyle ortaya çıktığını, dolayısıyla bu gecelerde özel bir ibadet yapmanın dinde yeni iba*det ihdası anlamına geleceğini, Resûl-i Ek*rem tarafından genel olarak bid‘atların yasaklanmasının yanı sıra (Buhârî, “Sulh”, 5) cuma günü ve gecesi özel bir ibadet yapılmasının da yasaklandığını (Müslim, “Şıyâm”, 147,148), bu sebeple kandil gecelerinde muayyen ibadetler yap*manın dinen sakıncalı olduğunu belirt*mişlerdir.
(Diyanet İslam Ansiklopedisi, Kandil maddesi)
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mayıs 2017, 10:21   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.602
Konular: 696
Beğenildi:8174
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart

Hayırlı kandiller...
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Mihrinaz beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mayıs 2017, 22:02   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.440
Konular: 575
Beğenildi:4529
Beğendi:6123
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Allah'ım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi şakiler defterine yazdıysan oradan sil..BERAAT GECENİZ MÜBAREK OLSUN ..DUA EDER DUA BEKLERİZ..
Medineweb.net

İsim:  IMG_20170510_142627_323.jpg
Görüntüleme: 17
Büyüklük:  87,0 KB (Kilobyte)
Mihrinaz beğendi.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mayıs 2017, 22:42   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
Arasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Arasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4597
Üyelik T.: 27 Ekim 2008
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 589
Konular: 255
Beğenildi:114
Beğendi:26
Takdirleri:953
Takdir Et:
Standart

Hz. Ayşe'nin nakline göre Resûl-i Ekrem Berat kandili hakkında şöyle buyurmuştur: Şaban ayının 15. nci gecesi Cebrail bana gelerek dedi ki: "Bu Şaban ayının yarısı gecesidir. Allah Teâlâ bu gece Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca kimseyi cehennemden azad edecektir. Ancak bu gece müşriklere, bidatçılara, akrabaları ile ilişkisini kesenlere, ana-babasına karşı gelenlere ve içkiye devam edenlere bakmayacaktır."
Herkese hayırlı kandiller.
وَرُوِيَ عَن عَائِشَة رَضِي الله عَنْهَا عَن رَسُول الله صلى الله عَلَيْهِ وَسلم أَنه قَالَ أَتَانِي جِبْرِيل عَلَيْهِ السَّلَام فَقَالَ لي هَذِه لَيْلَة النّصْف من شعْبَان وَللَّه فِيهَا عُتَقَاء من النَّار بِعَدَد شعر غنم كلب لَا ينظر الله فِيهَا إِلَى مُشْرك وَلَا إِلَى مُشَاحِن وَلَا إِلَى قَاطع رحم وَلَا إِلَى عَاق لوَالِديهِ وَلَا إِلَى مدمن خمر
رَوَاهُ الْبَيْهَقِيّ
Esma_Nur ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
Allahtan başka hiç birşeyi olmayan ben Allahtan başka herşeyi olanlara acırım..........
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mayıs 2017, 00:39   Mesaj No:7
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

İsim:  IMG_20170511_003533-1.jpg
Görüntüleme: 22
Büyüklük:  21,1 KB (Kilobyte)
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Mevlit Kandili, Mevlid Kandili, Niçin Nasıl, Kutlanmalı/ muhsin iyi muhsin iyi Makale ve Köşe Yazıları 3 18Haziran 2014 15:34
hadislerle berat kandili MescidiAksa Cuma-Bayram-Kandiller 1 06 Ağustos 2009 01:52
Hutbe:Berat Kandili Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 22 Mart 2009 20:03
Hutbe:Berat Kandili Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 21 Mart 2009 11:27
şaban kul ve berat CaferTayar Cuma-Bayram-Kandiller 1 15 Ağustos 2008 16:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.