![]() |
Cevap: DGS Türkçe Sözcükte Anlam Konu Özeti Alıntı:
sorularda var abla silmeyeyim diyorum ama siz bilirsiniz sil derseniz silerim :):) |
patlama kelimesi yansımadır diğerleri değil. kötü nitel dir diğerleri değil. |
Cevap: DGS Türkçe Sözcükte Anlam Konu Özeti Elalemin doğum gününde NİCE mutlu yıllar(yıl sayılabilen bir şey)'a deriz ya işte bu nice o nice , ordan aklınızda kalabilir karıştırmamak adına... :) |
kişneme pırıltı ve ışıl ışıl bunlar yansıma sadece ötmek yansıma değildir soru bu yüzden yanlış sorulmuş diğer soruda da ''kötü'' bir nitelik belirttiği gibi diğer şıklardaki ''yüksek'' ve ''geniş'' de nitelik belirtir ve niteldir bu soruda da yanlışlık var diğer arkadaşlar da baksın tabiki:) |
|
|
burayı okuyunca aralarındaki farkı farkettim sizlerlede paylaşmak istedim Nicel anlam: Ölçülebilen, sayılabililen, miktarı tespit edilebilen, azlığı ya da çokluğu belirlenebilen sözcüklere nicel anlamlı sözcükler denir. Örnek: İri taş, büyük halı, taze ekmek, küçük bardak, temiz yol vs. Nitel anlam: Ölçülemeyen, sayılamayan, miktarı tespit edilemeyen sözcüklere ise nitel anlamlı sözcükler denir.Örnek: kötü gün, mutlu adam, neşili insan, garip davranış vs. Şimdi nitel anlamlı sözcükleri ve nitel anlamlı sözcükleri birbirinden nasıl ayırt edeceğimize bakalım: Nitelikli bir insan. ( Bu sözcükte nitelikli insan derken, kişinin elinden iş geldiği hususu , vasıflı olduğu vurgulanmıştır. İşte buradan hareketle nitelik kelimesi için insanın tartılamayacak bir özelliğini vurgulamış diyebiliriz. Yani nitel anlamlıdır. ) Örnekler: Kahvaltıda mutlaka taze ekmek olmalı. ( Burada ekmeğin tazeliğini biz ölçebiliriz. Bayat olup olmadığını ellediğimiz zaman anlarız. Dolayısıyla burada taze sözcüğü nicel anlamlı bir sözcüktür. ) Büyük bir balık yakaladık bugün. ( Bu cümledeki balığın biz büyüklüğünü ve küçüklüğünü çeşitli aletlerle tespit edebiliriz. Bu nedenle buradaki büyük sözcüğü nicel anlamlı bir sözcüktür. ) Ağır olan torbayı ben alayım. ( Bu cümlede torbanın ağırlığını biz tartabiliriz. Yani buradaki ağır sözcüğü nicel anlamda kullanılmıştır. ) Çok ağır birisi, oturmayı kalkmayı iyi biliyor. ( Bu cümledeki ağır kelimesi de normalde nicel anlam bildirirken bu cümlede nitel anlam bildirmektedir. Çünkü ağır sözcüğünden kasıt, kişinin oturaklı olduğunu vurgulamaktır. ) Çok terbiyeli bir çocuk. ( Bu cümledeki terbiye sözcüğü nitel anlamda kullanılmıştır. ) sonuç olarak evet sadece kötü nitel ama yansımalı soru için fikrim aynı:):) |
Cevap: DGS Türkçe Sözcükte Anlam Konu Özeti şaibeli soprular yerine daha açık sorular sorablirizevet0001 ve 2.soruyu açıkçası bende anlayabilmiş değilim...hatta ben size başka bir şık söyleyeyim 1. soru için... dikkat ettiyseniz hangisinde yansıma sözcük-ler kullanılmıştır diyor..ben hepsi birbirine benziyor.-.sözcükler-kelimesini çoğul sorduğuna göre şırıl şırıl cevabını verirdimsfhfgshsfhsgh bence emin olduğumuz soruları paylaşalım..eminim makbergülüde gerekli düzenlemeyi yapar..kafamızda soru işareti kalmaz inş... |
şırıl şırıl derken ışıl ışıl mı demek istedin abla orada yansıma ile ikileme olmuş ışıldamak yansıma sonuçta diğerleri de yansıma ama ötmek değil çünkü kuşlar öterken ''ötme'' diye bi ses çıkarmaz cıvıldamak deseydi tamamdı ama ötme değil:):) |
|
SAAT: 03:23 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.