![]() |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü hatamı buldum ben rafları yanlış sıralamışım aşağıdan yukarı diyor ben ters yapmışım |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü Alıntı:
|
|
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü Soruyu çözdünüz mü ? :) |
|
|
2 ayrı tablo nasıl oluşturuyorsunuz, benim tablo bu kadar oluyor.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü 5-B 4-D 3-A 2-C 1-E ya DA 5-A 4-B 3-D 2-C 1-E şeklinde olur dedim |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü ben de tabloyu oluşturdum ama 6. sorum yanlış çıktı demek ki tabloyu tam doğru oluşturamadım eskiden bu soruyu hiç yapamıyordum buna da şükür |
senin sıralamana bakmadan tekrar tablo oluşturdum iki olasılık yaptım sonar seninkine baktım aynısıymış (: ufacık hata bi soru kaybına yol açıyor inşallah sınavda yanlışım az çıkar |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşlar bu soru dgs 2004 soruları ben geçen gün tabloyu bile oluşturamadım bugün tekrar denedim tabloyu verilene gore oluşturdum ama yine çoğu yer boş kaldı bu soruları anlatarak çözer misiniz |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü bir de unutmadan şunu söyleyeyim soruları bulduğum site cevapları altına yazmış ama tam olarak tabloyu vermemiş |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü Aşağıdaki şekilde bir il merkezini K, L, M, N ve P köylerine ba ğlayan ve köylerle aynı adı alan yollar gösterilmi ştir. K L M N P Bu yollarla ilgili olarak şunlar bilinmektedir: • Bu yollardan yalnız 2 tanesi topraktır. • Bu yollardan 3 tanesi virajlıdır. • M ve P yolları asfalttır. • K ve N yolları virajlıdır. • Toprak olan yollardan en az 1 tanesi virajlı değildir. 76. Bu bilgilere göre, hangi yolun her iki özelli ği de (virajlı/virajsız; asfalt/toprak) kesin olarak bilinmektedir? A) K B) L C) M D) N E) P 77. K yolunun asfalt olduğu biliniyorsa bu yollarla ilgili a şağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Bütün asfalt yollar virajlıdır. B) M ve P yollar ının ikisi de virajlı değildir. C) L ve N yollar ının özellikleri aynıdır. D) Virajl ı olan bütün yollar topraktır. E)N yolu topraktır |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü arkadaşlar yukarıdaki soru dgs 2007 sorularından düzeltme yaptım ama yine eskisi gibi oldu bu soruda da tablo eksik kaldı bu soruyu da çözer misiniz |
77. Toplam 8 lise olduğundan ilk turda 4, ikinci turda 2, finalde 1 yarışma yapılır. toplam 7 78. İlk turda 2 kent kendi arasında yarışma yapacak deniliyor. İlk turda A-G yarışma yaptıysa 3ve4 teki iller kendi aralarında yapacak. E şıkkı D ve H aynı ilden değil 79. soruda şıklardan gittim 80. ilk tur kendi iliyle yaptığından F'yi eler 2. turda A ile karşılaşmış E ikinci turda B yi eliyo finale çıkıyor. biraz karışık oldu ama inşaAllah anlatabilmişimdir c* |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü sözel mantık çalışıyorum şu an; sağolsun acayip beyin jimnastiği yaptırıyor! ama çözebilmek herkesin harcı değil malesefuzgn |
|
|
K yolu asfalt olursa M ve P yollarıyla beraber toplam 3 yol asfalt olmuş oldu. 2 yolumuz topraktı. O zaman N yolu toprak yoldur.. :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
şükür ki bu sorunun üçü de doğru çok sevindimalkış000 "raf sırası aşağıdan yukarıya doğru" bu kısma çok dikkat etmek gerek düz mantık gidersek üstten alta doğru düşündügümüz için bütün cevapla yanlış oluruzgn |
76. soruda verilen bilgilerle L dışındaki diğer yollarla ilgili az çok bilgimiz var ama cevap nasıl L oluyordüşünceli000düşünceli000 |
"Toprak olan yollardan en az 1 tanesi virajlı değildir." denmiş. N'yle K virajlı, M ile P de asfalt bize verilen bilgilerde. Toprak olabilcek tek yolumuz var o da L'dir ve ve yukarda verdiğim maddeden dolayı virajsızdır. Bizden de iki özelliğini de bilebildiğimiz yol istenmekte.. Umarım sorunuzu doğru anlayıp, doğru anlatabilmişimdir.. :) |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
29.c 30.a ? |
|
tmm anladım |
o zaman 4-7 alman geriye kalan 2-3-6-9 ardarda bitiren yarışçılar farklı ülkelerden olduğuna göre sıralama ingiltere-japonya-ingiltere-kanada olmalı bu durumda yalnız 1 yani A şıkkı oluyor cevap(: inşallah anlaşılır olmuştur |
aciklayici oldu mu bilmiyorum, su an mobilden giriyorum ve olusturdugim tablo yanimda degil. aciklayici olmadiysa yarin yazarim. |
Alıntı:
|
Sınavda da doğru anlar ve doğru yaparız inşallah soruları |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü tükenmez kalem ve ravza ikinizden de allah razı olsun sizin cevaplara gore tabloyu yeniden oluşturacağım aslında sorduğum gün bakacaktım misafirim geleceği haberini alınca hazırlık yaptım ben de cevaplarınıza bakmadan ravzanın sorusuna bakayım çözebilecek miyim |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü her alman sporcunun ardından rus sporcu geldiyse 1 5 ve 8 almanya olmaz mıydı ben de tabloda hatalarım olduğundan sadece 28. soruyu doğru yaptım |
Almanya 3 olursa 1 Japon 1 Kanadalı toplam 5 sporcu eder, geriye 4 sporcu kaldı.. Rusya'nın en çok sporcuyla yarışa katılması bu durumda imkansız.. :) |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü 77. - 80. soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. Bir adet yeşil, iki adet kırmızı, üç adet siyah, iki adet mavi ve iki adet beyaz renkli arabanın tamamladığı bir yarışın sonucuyla ilgili şunlar bilinmektedir: Yarışı, ilk ve son sırada aynı renkli arabalar tamamlamıştır. Yarışı, dördüncü sırada yeşil, sekizinci sırada mavi renkli bir araba tamamlamıştır. Siyah renkli iki araba yarışı peş peşe tamamlamıştır. Her kırmızı arabanın peşinden bir mavi araba yarışı tamamlamıştır. 79.Yarışı ilk sırada tamamlayan arabanın beyaz renkli olduğu biliniyorsa aşağıdaki ifadelerden hangisi kesin olarak doğrudur? A)Yarışı dokuzuncu sırada tamamlayan arabanın rengi siyahtır. B)Yarışı üçüncü sırada tamamlayan arabanın rengi siyahtır. C)Yarışı altıncı sırada tamamlayan arabanın rengi siyahtır. D)Yarışı ikinci sırada tamamlayan arabanın rengi kırmızıdır. E)Yarışı altıncı sırada tamamlayan arabanın rengi 80-Yarışı üçüncü sırada tamamlayan arabanın mavi renkli olduğu biliniyorsa aşağıdaki ifadelerden hangisi kesin olarak yanlıştır? A)Yarışı altıncı sırada tamamlayan arabanın rengi siyahtır. B)Her beyaz renkli arabanın peşinden bir kırmızı renkli araba yarışı tamamlamıştır. C)Yarışı son iki sırada tamamlayan arabaların rengi siyahtır. D)Yarışı ikinci sırada tamamlayan arabanın rengi kırmızıdır. E)Beyaz renkli arabalar yarışı peş peşe tamamlamıştır. 4 tane soru var ilk ikisi doğru ama 79-80 de oluşturdugum tablo da eksiklik var galiba yardımcı olabilecek olan var mı?? |
anlatman açıklayıcı ama tükenmez kalem sırlamayı yazar mısın |
benim oluşturduğum tabloda kanada 1 rusya 3 ingiltere 2 almanya 2 japonya 1 olmak üzere toplam 9 sporcu 1-5-8 aynı ve rus(en çok sporcu dediği için) o zaman 4-7 alman(her almandan sonra rus olduğu için) geriye kalan 2-3-6-9 ardarda bitiren yarışçılar farklı ülkelerden olduğuna göre sıralama ingiltere-japonya-ingiltere-kanada olmalı inşallah faydalı olmuştur |
|
Alıntı:
gülnihal benim oluşturduğum tabloda sıralama şöyle 1-beyaz 2-kırmızı 3-mavi 4-yeşil 5-siyah 6-siyah 7-kırmızı 8-mavi 9-siyah 10-beyaz yarışı 4. sırada yeşil ve 8. sırada mavi araba tamamladığı kesin her kırmızı arabanın peşinden mavi araba yarışı tamamladığına gore 7. kırmızı olur 8. zaten mavi 2. kırmızı olur 3. de mavi olur siyah arabalar peşpeşe yarışı tamamladığına gore 5. ve 6. siyah olur yarışı ilk bitiren ve son bitiren aynı renkli araba olduğu için beyaz olur tek 9. sıra boş kalıyor siyah araba 3 tane olduğu için orası siyah araba olur bir de şöyle düşünelim eğer 9. ve 10 sıraya siyah araba 1. sıraya siyah araba koysaydık soruda beyaz arabalar peşpeşe diye söylemiyor |
Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü gülnihal 79. ve 80. soruları da tabloya bakarak çözebilirsin |
SAAT: 13:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.