Medineweb Üyelerine Mutfakta Pratik Bilgiler selamun aleykum arkadaşlar.bu başlık altında mutfakla ilgili yemek vs. ile ilgili pratik bilgilerinizi suna bilirsiniz |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Allah cc razi olsun Tarhana sevmeyen cocuklarinza farkettirmeden tarhana yedirebilirsiniz Yayla corbasini artan pilavdan ysparim Sut ve cok az yogurt az un ilave ederim Ustune yag ve tarhana nane sosu kavurup dokerim cok farkli bir lezzet oluyor Ayni seyi nohut yemegindede yaparim sulu olmaz Nohutu haslarim Misket kofte tavada pisiririm Ispanagi soganla kavurup salca ve nohutla pisirip usthnne tarhana sosu yaparim guzel bir lezzet oluyor tavsiye ederim |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler süt ve yogurt karışınca yogurt kesilmez mi |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Bilmem benim basima hic gelmedi |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Kadayif olsada yesek nerden aklima geldi bilmiyorum ben serbetini sut ile yaparim bol findik ooo :):) |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Bugun kisir yaptim Dunden artan bulgur pilavi ile guzel oldu |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler afiyet olsun ...bizim sivas da olmazsa olmazlardan.... |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Sivasin neyi meshur sevda |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler madımak yemeğini çok severiz... birde katmeri çok meşhurdur.. birde bat, hingel, subura,kelecoşu hiç sevmem,içli köftesi meşhurdur kısaca bize hamur olsun bir de et yeter...:) |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Anliyorum 2 si de harika lezzetler et ve hamur Kofteye kabartma tozu ve birkac damla limon sut ve z.yagi ile yogurun az dinlendirin firina susuz atin 15 dakika sonra tepsiyi sallayin 5 dakika daha bekletin firinda sonra domatesli sos yapin firina tekrar surun afiyet olsun |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Lokum gibi et pisirmek icin tencerenin icine biraz zeytin ysgi ilave edin ve isitin sonra atesi yukseltin ve etleri pisirin 5 dakika sonra sogan ve domates ekleyin eti muhurleme deniyor boylelikle etin suyunu salmiyor lokum gibi yumusak bir et yemegi oluyor ben onceden duduklude pisiriyordum bu daha guz pratik cozum |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler kekiniz istediğiniz şekilde kabarmadı...bayatladı..yada yenilmedi kenarda bekliyorsa size nefis bir tarifevet000... kekinize çırpılmış kremşanti ilave edip,sade kekse kakaoda ilavesiyle bir güzel yoğurun..hamur kıvamını alsın.. sonra elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayın..ortasını parmağınızla hafif bastırın..üzerine şanti sıktığınızda..hem çok hoş bir tat,hemde çok güzel bir görüntüsü olan kurabiyecikleriniz olacak..sfhfgshsfhsgh afiyet olsunc* |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler elinize sağlık editorum |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler sınav sonrası derin temizllik yapıyorum:)maytlara,akarlara savaş açmış bulunmaktayım..yardımcı ekip karbonat ve sirke..halılara yataklara koltuklara bunlarla saldırıyorumgülümseyen000 varsa başka yöntemleriniz bekliyorum...en son yine çamaşır suyuyla silerim herhalde:) kimseye-söyleme000 başka böyle doğal yöntemleriniz varsa mikrop yoketmeye karşı paylaşımınızı bekliyorum..birde mermer mutfak tezgahı parlatma temizleme işinde özel bir yöntemi olan varmı..acı tecrübeylwe limon damlamaması gerektiğini öğrendim..ama çokta sevimli bir malzeme değilmiş.. o yüzden parlaklık noktasında pratik bilgi lütfenc* |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Şu çamaşır suyuyla aynı etki yapıp doğal ve zararsız olabilecek birsey bilen varsa büyük sevaba girecek gerçekten [emoji3] [emoji3] [emoji3] ayni dertten muzdaribim ben de.. |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Alıntı:
|
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Alıntı:
|
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Arap sabunu ve beyaz kullanin birde bnm sinir oldugum fayans arasi siyahlasiyo Silkon karariyo ben hayattan soguyorum resmen |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Alıntı:
|
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Kek hamuruna limon kabugu cok yskisiyor Brovni ysparken mutlaka katin Kokusu muhtesem Birde uzerine ayirdiginiz karidima sut kstip pisirin keki sogutun az oyle dokun Afiyet olsun. |
Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Az daha unutuyordum pas cöz fayans aralarini bembeyaz yapiyo:) (: |
Alıntı:
Alıntı:
Bir kere denedim dahada yapmadım:)hakikaten bileğe kuvvet çünki..başıma daha cok iş açtım..döndüm dolaştım halı yılamaya verdim tekrar kimyasal kullandım...enn son çözüm yakın butün evi mikrobu kırılsın,)))işte böyle karbonat ve sirkeyle.olan tecrübem..ve tecrübemden ders aldım..evet000:) |
Forumun maharetli uyelerine bir sorum olacak... Tuzu az olmuş,bir hafta once kurulan turşuya ,tekrar tuz ilavesi nasıl yapılır.:)annemin tursuya sonradan uzerine tuz konulmaz dedigini hatirliyorum..yalnışmı?tavsiyeniz nedir acaba?tuzu eritip koysam yada bir avuç uzerine koysam nolur????el cevap |
turşuya sonradan tuz atılmadığı gibi bir şey ne annemden nede kaynanamdan duydum bilmiyorum fakat tuz az olursa turşu eriyor tuzu eritip atarsan daha iyi olur çünkü tuz eriyene kadar turşunun erime ihtimali yüksek bende 2 küçük bidona kurmuştum biri biraz büyüktü büyük olanın tuzu ayarlayamadım az erir gibiydi üstüne tuz attım şimdi kurtardım eriyenleri alıp kavurdum kalan sağlar bizimdir:) |
[emoji615]Ekşiyen yoğurdu sakın dökmeyin. [emoji732]Bir tencereye alıp ocağa koyun içine yoğurduna göre bir veya iki kaşık tuz atın. Kaynatın. Sonra bir tülbentten veya ince bir süzgeçten süzün.Uzerine hafif bir agırlik koyarak icindeki suyu süzdürüp kuru lor elde edebilirisniz. Mis gibi lor peyniriniz hazır. Neye koyarsanız gözleme poğaça omlet börek şahane oluyor. [emoji732]Hatta hazırladığınız lor peynirinin içine zahter-pul biber-kekik gibi baharatlar koyarak aromatik bir nevi otlu peynir bile yapabilirsiniz. Buzlukta muhafaza edin. [emoji732]Artan suyu da dökmeyin. Çok güzel çorbalar, poğaça börek harcı yapabilirsiniz ? [emoji732]Ekşi yogurdun ayranı da, ayran aşı gibi çorbasida çok güzel olur. Dökmeyin yeter ki. Afiyetle ve şifa ile efenim. |
SAAT: 22:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.