Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Diğer Tarifler/ Bilgiler (https://www.forum.medineweb.net/839-diger-tarifler-bilgiler)
-   -   Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... (https://www.forum.medineweb.net/diger-tarifler-bilgiler/35071-medineweb-mutfagindan-kahvalti-cesitlerimiz-buyurun.html)

nurşen35 05 Ağustos 2018 01:02

Yoğurtlu Ekmek Dilimleri(Kahvaltılık)

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yoğurtlu Ekmek Dilimleri(Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Kaşar peyniri dilimleri
Çeri domates
Yeşil biber
Yoğurtlu Ekmek Dilimleri(Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı
☕🍴🍞Çok çok pratik ve lezzetli ekmek dilimleri hazırlayalım bugünde kahvaltıya. Ekmekleri dilimleyelim. Derin bir kapta yoğurt ve yumurtayı karıştıralım. Önce dilimlediğimiz ekmeğe yumurtalı yoğurt karışımından sürelim. Sonrasında ince ince dilimlediğimiz kaşar peynirlerini koyalım. Çeri domates ve biberleri de ince dilimler halinde doğrayıp kaşarın üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 💕❤

nurşen35 05 Ağustos 2018 01:09

Patatesli Omlet Tarifi

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
3 adet orta boy patates küp küp doğranacak ve sıvı yağ da güzelce kızartılacak
Yumurtalı karışım
3-4 adet yumurta ( patatesinizin oranına göre ben 3 adet kullandım)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
( omlet yapılırken tavaya eklenecek)
Üst süsleme için;

Kıyılmış maydanoz
Patatesli Omlet Tarifi Yapılışı
Merhabalar,

Sahur için,okuldan gelen çocuklar için yada ramazandan sonra hafta sonu kahvaltıları için güzel bir patatesli omlet yapmaya ne dersiniz? Bizim evdekiler bu omleti çok severler :)))) …siz de denemek isterseniz ;

Hadi başlayalım. .

Patatesleri yıkayın soyun ve küp küp doğrayarak patatesleri kızgın yağda güzelce kızartın.
Patatesler kızarırken siz yumurtaları derin bir kaseye kırın..yumurtaları el çırpma teli ile güzelce çırpın karıştırın içine baharatları kaşar rendesini ekleyin ve yine karıştırın.
Kızaran patatesleri tabağa alın ve çok hafiften tuzlayıp karabiberliyerek harmanlayın.
Omleti yapacağınız tavanızı ocağın üstüne alın ..tavanını içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine kızarmış patatesleri atın ..tava ki tereyağ da patatesleri orta ateşte 2-3 dakika (başında bekleyip) güzelce çevirin karıştırın . Patatesler tereyağ lezzetini içine alsınlar. Şimdi patateslerin üstüne hazırladığınız yumurtalı kaşarlı karışımı dökün ve tavanın ağzını bir kapak yardımı ile iyice kapatın ocağın altını iyice kısın. Bırakın omletiniz kapaklı bir şekilde kısık ateşte güzelce pişsin.
Omlet pişti. Omleti bu şekilde tabağa alabileceğiniz gibi. . Bir tabağı tavada ki pişen omletin üzerine kapatıp tavayı ters çevirerek omleti tabağa alır (yani omleti ters yüz eder) devamında da omleti tekrar ocakta ki tavaya koyup 1 dakika omletin üstünü de pişirebilirsiniz. .
Tek alt yada alt-üst iki taraflı nasıl pişirmek isterseniz artık size zevkinize kalmış. .
Pişen omletinizi tabağa aldıktan sonra üstünü kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.
Yumurtalı karışıma eklenecek baharatlar ve oranları arzunuza göre değiştirilebilir arttırılabilir ….baharatlar ( kekik,toz biber)1 çay kaşığı olarak da eklenebilir ….Tercih sizin.
Omlet her ne kadar taze kızartılmış patatesten daha güzel olsa da…. daha önce kızarmış ama yenmemiş tabakta kalmış patatesle de omlet hazırlanabilir.

Omleti sahur için yapacaksanız ve ” gece gece patates kızartma işi ile hiç uğraşamam” diyorsanız……… yatmadan önce patatesleri kızartın patatesleri hafiften tuzlayın ve biberleyin. Kızarmış patatesleri kapaklı bir tencerede sahura kadar bekletin. Sonrasında omleti yaparken patatesler tavadaki tereyağ da güzelce ısınır merak etmeyin. .tavadaki patateslerin üstüne hemen yumurtalı harcı dökersiniz omleti hemen 10 dakika da hazırlarsınız :)))))))

Omlete konulan tuz miktarını siz zevkinize göre ayarlayın..tuz miktarı sizde …

Afiyetler olsun.

nurşen35 05 Ağustos 2018 01:17

PİŞİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1 kilo un
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar ılık su
Tuz

Pişi Nasıl Yapılır?
Ilık suda mayayı eritin un, tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru en az 30 dak. mayalanmaya bırakın.
Ellerinizi ve tezgahınızı hafiften yağlayıp hamurunuzu açın ,bol yağda kızartın.
İster boş kızartın ister kıymalı veya peynirli harç hazırlayıp arasına koyup kapatın kızartın.

nurşen35 05 Ağustos 2018 01:21

Peynirli Omlet Tarifi

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kase kaşar peyniri rendesi(küçük bir kase, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş)
1 tutam maydanoz
Tuz
Peynirli Omlet Tarifi Yapılışı
Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
Tereyağını tavada eritin, yumurtayı tavaya dökün.
Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanında tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
Üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
Altını kapatarak servis tabağına alabilirsiniz.
Servis ederken maydanozlar içte kalacak şekilde yarım ay biçiminde omleti katlayabilirsiniz. Afiyet olsun

nurşen35 05 Ağustos 2018 01:31

FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
bayat ince dilimlenmiş ekmek
beyaz peynir
2 adet yumurta
1 orta boy domates
bir adet sivri biber
ince kıyılmış maydonoz
kırmızı toz biber
karabiber
pul biber
yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Tüm malzelemeler geniş bir kapta karıştırılır
Ince dilimlenmiş ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak kadar hazırlanan harçtan koyunuz
Önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriniz
Afiyet olsun

nurşen35 05 Ağustos 2018 01:34

DOMATESLİ PUF BÖREK

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
200 gram hazır ekmek hamuru
2-3 adet domates

125 gr yağsız beyaz peynir
1 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp birkaç kez yoğurun.
Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın.
Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin.
Peyniri ufalayıp domateslerle karıştırın.
Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın.
Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin.
Ilınınca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Nebevi Sevda 05 Ağustos 2018 11:20

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
images.jpeg

HALBUR HURMASI BILIRMISINIZ.
KAHVALTIDA TEK SEVDIGIM HAMUR BU

nurşen35 05 Ağustos 2018 11:37

Hocam mümkünse halbur hurmasının tarifini de yazar mısınız....

Nebevi Sevda 05 Ağustos 2018 13:10

:) Ben yemesini biliyorum. Eşim sağolsun. Gümüşhane yöremize özgü genelde. Tek bildiğim kabartma tozu düzgün olmasa hamurun yumuşak tadını alamıyorum

nurşen35 10 Eylül 2018 14:39

Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

8-9 dilim bayat ekmek
2. 5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Tereyağ
Yarım kalıp peynir
Üzeri İçin

Rendelenmiş kaşar peyniri
Bayat Ekmek Böreği Tarifi Yapılışı
Ben tam buğday ekmeği kullandım. İstediğiniz herhangi bir bayat ekmek olabilir. Yumurtayı çırpalım. Süt, tuz, karbonat ve sıvı yağını da ilave edip tekrar karıştıralım. Ufalanmış beyaz peyniri de içine katalım. Tepsimizin dibine tereyağı sürelim. Ekmeklerin yarısını küp şeklinde kesip tepsiye dizelim. Hazırladığımız harcın yarısını her tarafında gelecek şekilde dökelim. Geri kalan ekmekleri de küp şeklinde doğrayıp aynı şekilde tepsinin üzerine koyalım. Harcın geri kalan kısmını da tekrar her tarafına dökelim. Bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine bastıralım. Küçük küçük tereyağı parçaları da koyalım. 200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırında çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Afiyetler olsun.


SAAT: 08:30

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306