![]() |
Labne Peynir Yapılışı 1 litre süt kaynatıp ılik olmayacak sıcak halde 1 kaşık süzme peynirle mayalanır. Bir güzel sarılır. 10-12 saat kıpirdatmadan mayalandırılır. Tülbentten süzülür. Altta yeşil su biriktikçe dökülür. Her seferinde dolapta bekletilir. Aralikli bu değişim 10 saat sürüyor. Sonrasında peyniriniz hazır. . Detay videoda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Gençlerin ve çocukların, bebeklerin her yaştan severek tükettiği bu peyniri bu şekilde pratik halde elinizde yapın. Güvenle ve afiyetle yeyin |
Videoyu açmadım acaba kaç gram çıkıyor? |
1 litre sütten 310 gr. Çıkmış. Markettekiler 100-200 gr civarı değilmi? 1 haftalık peynir yani |
Bildik marketlerden alınan 100 gr labne peynir içinde 17 gr yağ var. İşlenmiş bir gıda. Besin değeri hiç yok. Vücuda ve beyne ne giriyor bi düşünün :) |
Alıntı:
|
Bir Labne yapmışım efsane[emoji108] Hiç tereddüt etmeyin deneyin. 3 kilo sütten yaptım :) Aynı şekilde uyguladım. Sonuç mükemmel [emoji108] Ekmeğini kapan gelsin[emoji137] Reçelde sürücem hadi bendensiniz[emoji1] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Maya olarak süzme peynir kullandım. Sade tam bir labne tadı var. Pasta tatlılarda rahatlıkla kullanılır. Aromatik daha keskin bir tat için maya için kullanılan süzme peynire olgunlaştirilmış peynir katılaabilir diye düşünüyorum. Denemeden bilinmez:) Bizde bu usul pek seviliyor :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Baş editör mutfakda :) harika olmuş emeğine sağlık benimkiler de krem çukulata ile yerler denemek lazım 👍 |
Çıktığımız mı varki Esma ablam😫 Birde yatak atsak niye mutfakta yattın diyen olmaz:))) Arayan oraya bakar orda bulma ümid eder.))) Çikmazken araya sıkıştıralım bari bu tarifleric* |
SAAT: 12:19 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.