Evde Tavuk Bulyon Yapımı Tavukları güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz, üzerine soğuk su ekliyoruz. Bulyon yaparken suyun soğuk olması şart. İrice doğradığınız havuç, soğan, sarımsak, kereviz sapı varsa pırasa da ekleyebilirsiniz. Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. 2 saatin sonuna doğru karanfil kekik ve tuzunu ekleyin ,ılıyıncaya kadar aromasını verecektir. İnce bir süzgeçle süzerek buz kalıplarına, silikon kek kalıplarına ya da plastik bardaklara doldurup buzlukta dondurun. Donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alıp fazla yer kaplamasını engellemiş olursunuz. Pilav ve çorbalarınıza lezzet katarken sağlığınızdan vazgeçmemiş oldunuz. Afiyet olsun. Tavuk ve et suyunu küçük kalıplar halinde dondurdugunuzda bulyonunuz hazır demek. Yukardaki malzemelerle tavuk sote gibi pişirip rondodan geçirerek sonrasında düz bir tepsiye yayıp buzlukta biraz dondurun. Kare dilimlere ayırıp istediğiniz kaplarda muhafaza edin. Hatta tavsiye; tavuk sote yaptınız ve arttıysa kalan kısmı bu şekilde blendirdan geçirip dondurun. Aynı şekilde et sote, haşlama yaptığınızda kalanı süzgeçtem geçirerek yine dondurup bulyon formuna getirip muhafaza edebilirsiniz. Helal ve tayyib bulyonlarını hazır 👌sfhfgshsfhsgh |
SAAT: 19:52 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.