Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Esmanur (https://www.forum.medineweb.net/842-esmanur)
-   -   Medineweb den Hac Yolcusu Var (https://www.forum.medineweb.net/esmanur/37763-medineweb-den-hac-yolcusu-var.html)

Esma_Nur 05Haziran 2022 23:36

Medineweb den Hac Yolcusu Var

Selamünaleyküm dostlar, daha öncede belirttiğim gibi Allah izin verirse 8/6/2022 tarihinde sabahdan başlıyor hac yolculuğum. 14 yıldır Rabbimin gel demesini bekliyorduk en sonunda davet etti bizde davete icabet edeceğiz inşallah. Hepiniz haklarınızı helal ediniz benden yana varsa helal olsun. isteyen herkese peygamberler diyarına gitmeyi onlrın ayak izlerini sürmeyi nasip etsin mevla dualrımdasınız🌹

Hâdimul İslam 06Haziran 2022 01:13

Aleyküm Selam Esma ablam. Sayende bende hac coşkusu, heyecanı yaşadım. Senin içinde ani oldu belliki bizde bu heyecanına, şevkine ortak ettin. Rabbim yüzünü, gönlünü , insanlığın baba ocağı yada anne rahmi diye tarif edilen Kâbe'ye çevirsin. Yolun açık olsun. Hakiki hacı eylesin. Haccın şimdiden makbul ve mebrur olsun. Allah'a emanet ol. Benden yana hakkım ebeden helaldir. Sende hakkını helal et bizlere. Dualarını bekleriz. Hepimiz adına...Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, şuurlu ve bilinçli, farkındalıklarımızın artması adına içten dualarını bekleriz. Bizden en kalbi en derin selamlar. Geride kalanları Allah'a emanet ettiğin gibi biz de seni Allah'a emanet ediyoruz.

Fi emanillah....

Hâdimul İslam 06Haziran 2022 01:19

Mustafa İslamoglunun Hacı adayları için 10 maddelik çok güzel tavsiyesi var. Onu koyayım buraya. Hepimize tavsiye olsun. Hacca gidecekler için kısa derin vurucu tavsiyeler . Belki okudun bilemiyorum okumadıysan mutlaka okuc*

Hac mevsimine girdik. Bu günler, hacı adaylarının heyecan basamaklarını tırmandıkları günler. Tatlı bir telaş var her hacının evinde. Kolay değil. "Mahşerin provasına" çıkacak. İhramını kefeni bilecek, geride bıraktıklarını Allah’a emanet edecek ve Hz. İbrahim’in binlerce yıl öteden gelen davetine koşacak. Yeryüzünün göbeğine, insanlığın ilk misafirhanesine, dünyanın ilk mabedine yürüyecek.

Hz. İbrahim’in, Hz. Hacer’in, Hz. İsmail’in, Hz. Muhammed’in kokusunun peşine düşecek. Arafat’ta marifete erip Adem gibi "adam" olacak. Meş’ari’l-Haram’da (Müzdelife) şuura erecek. Mina’da, içindeki ve dışındaki şeytanlarla savaşmak için atış talimi yapacak. Kurban kesip Hz. İbrahim ve İsmail’in teslimiyetini örnek alacak. Dahası, İsmail’i almayıp üstüne bir de İshak’ı bahşeden Allah’ın cömertliğine bakıp, "Eğer Allah isterse, almak için istemez, vermek için ister" diyecek ve Allah için verme yarışına girecek.

İşte böyle bereketli bir yolculuk hac yolculuğu. Kim için? Tabii ki her giden için değil. Eğer işin şuurunda değilse kişi, değil gitmek, Kâbe’nin avlusunda yaşayıp ölse hiçbir şey fark etmez. Unutmayın, Ebu Cehil’in evi Kâbe’ye Allah Rasulü’nün evinden yakındı.

Gidip "acı" olmak da var, gidip "hacı" olmak da. Mührü bozulmadan gidip gelenler, zahmetli bir turistik yolculuk yapmış olurlar. Anadan doğduğu günkü gibi temiz ve pak dönmek isteyenler, haccı "ana rahmine" bir yolculuk bilmeliler. Ana rahmine yolculuk yapan insan, yiyecek, içecek, giyecek derdine düşmez. Ana rahminde bunların esamisi okunmaz. Tüm unvanlarını, statülerini, afrasını, tafrasını bırakır. Tüm elbiselerinden soyunur gibi dünyayı soyunur. "Rahmeti" bir ihram gibi kuşanır.

İşte şu tavsiyeler, onlar için:

1. Hac yoluna çıkarken, Allah’ın size emanet ettiklerini Allah’a emanet etmeyi öğreniniz. Gözünüz arkada kalmasın, yoksa bu, emanet ettiğinizin emaneti koruyacağından şüphe duyduğunuz anlamına gelir. Gözünüz, gönlünüz gibi Kâbe’ye dönük olsun.

2. Hac yolu, bir mahşer yürüyüşüdür. Mahşere çıkarken mide cilalanmaz. Kalp ve kafa hazırlanır. Hacı adayı, mutlaka haccın ruhunu aktaran eserlerle kendisini hazırlamalı. Haccın ruhunu kavramalı. Nereye gittiğini bilmeli. Nafileleri artırarak kalbini hazırlamalı.

3. Hacı adayı, ihramını kefeni bilmeli. Nefsini öldürüp kendini yeniden doğurmak için yola çıkmalı. Mahşere yürürken, gözü ve gönlü dünyalıklarda takılı kalmamalı. Ömrünün muhasebesini baştan sona yapmalı ve yarım kalmış hesapları kapatmalı. Kırgınlıklara nokta koymalı. Küskünlüklere son vermeli. Kırdığı gönülleri almalı. Yıktığı kalpleri yapmalı. Üzerinde hakkı olanların hakkını vermeli.
4. Hacı adayı, yoldan önce yol arkadaşını iyi seçmeli.
Yoldan çıkaran da, yola sokan da yoldaştır, bilmeli. Kendisi gibi yolcu olanların hukukunu gözetmeli. Sefer, insanın içini dışına döker. Tüm maskeler yolculukta düşer. Kişi gerçek karakteriyle yolculukta görünür.

5. Hac boyunca, başkalarına eziyet vererek sevap kazanacağını sanmamalı. Nafile ibadet sevabı alacağım diye, haram işlememeli. Hacda "cidal" haramdır. Cidal, başkalarıyla takışmak, çekişmek, kırmak, gücendirmektir.

6. Hacı, "otomatik ibadet motoru" olmak yerine, şu sayıda umre yaptım diye övünmek yerine, mukaddes mekanların kokusunu alacak, Peygamberlerin ayak izini görecek, Rasulullah’ın sesini duyacak bir kalbe sahip olmak için gayret etmeli.

7. Kâbe’den fazla çarşı pazarı tavaf etmek, Kâbe’ye karşı ayıptır. Milletin evi takke, tespih ve seccade doldu. İsraftan başka bir şey olmayan bu tür hediyelerin yerini, okuyanı diriltici bir hacca ikna edecek kitaplar almalı.

8. Hacı, başlarında giden din görevlilerini "amigo", kafilesini "futbol takımı", haccı bir "maç" gibi görmemeli. En makbul dua, içinden gelen duadır. Çünkü dua kalbin Allah’la konuşmasıdır. Duasını bile görevliye sipariş veren bir hacı, elleriyle göğsünü yoklamalı.

9. Hac, İslâm ümmetinin genel kongresidir. Orada baş dilinden öte kalp dili konuşulur. Siyahın beyazdan, Arab’ın Acem’den, Türk’ün Kürt’ten farkı yoktur. Bir selam, bir tebessüm, bir ikram, bir yer gösterme, kalp diliyle konuşmaktır.

10. Hac, kulun Allah’la sözleşme yenilemesidir. Hacı, Allah’la yaptığı bu sözleşmenin farkında olmalıdır. O zaman hac, kişinin imanına şahit olur.

Gidenlerin haccı, şimdiden mübarek olsun.
Gidemeyenlere Allah kapılar açsın!

GulistanSare 06Haziran 2022 02:08

Alıntı:

Esma_Nur Üyemizden Alıntı (Mesaj 438462)
Selamünaleyküm dostlar, daha öncede belirttiğim gibi Allah izin verirse 8/7/2022 tarihinde sabahdan başlıyor hac yolculuğum. 14 yıldır Rabbimin gel demesini bekliyorduk en sonunda davet etti bizde davete icabet edeceğiz inşallah. Hepiniz haklarınızı helal ediniz benden yana varsa helal olsun. isteyen herkese peygamberler diyarına gitmeyi onlrın ayak izlerini sürmeyi nasip etsin mevla dualrımdasınız🌹

Aleyküm selam bizden yana haklarımız varsa helal-i hoş olsun inşaAllah 🌹 bu güzel haberinizle bizleri de mutlu ettiniz sizin adınıza çok sevindim Rabbim dualarınızı makbul eylesin haccınızı kabul eylesin inşaAllah 🌹

Esma_Nur 06Haziran 2022 21:16

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Allah razı olsun cümlenizden atmış olduğum linkte mustafa islamoğlu haccı anlatıyor bu kdr güzel akılda kalıcı şekilde ve akıcı anlatılabilir video size uzun gelebilir emin olun dinlerken hiç sıkılmazsınız. Yakınlrınızda hacca gidecek varsa mutlaka izlesin derim selametle🌹

su damlası 06Haziran 2022 22:34

Ve Aleyküm selam toprağım ...
Çok mutlu oldum ..Hayırlı git hayırlı gel inşaAllah ..
Dua'alaŕına da talibim 😊 ..
Bazen insanın nutku tutulur ya mutlu olunca ..Aynı öyleyim işde... mdnwb
Hakkını da et can kuş ...
mahcup000

Kara Kartal 06Haziran 2022 23:45

Hayırlı olsun Allah mübarek etsin. Bizlere de nasip olsun. Bi umrem var benimde. İyiki gitmisim pandemi, fiyatlar derken imkanı yok gidemezdik. Pandemi sonrası ne gibi değişiklik yapıldı onu merak ediyorum. Yakınlarım arasında giden yok. Çıkmadı yani. Çok şanslısın. Allah mübarek etsin. İnşallah döndüğünde izlenimlerini, duygularını paylaşırsın. Oraya gitmeyen atmosferini bilmiyor. Gideni tadı damaginda kalıyor. O yüzden hacdan dönenleri can kulağıyla dinlemeyi çok severim. İnşallah senide dinleriz. Hayırlı yolculuklar. 🙋

Medine-web 07Haziran 2022 22:24

Allah hakkınızda hayırlı kılsın. Umrenize taç gerekliydi Allah tamamına erdirsin. Hakkınızı helal ediniz bizlere de dua da cimrilik etmeyiniz.
Kartal bu esma hanım tuzu kuru akp lidir. onlarda para bol biz haritada izlerken onlar her sene hacda hamdolsun.:)

Kara Kartal 07Haziran 2022 23:14

Abi konusturma benisssssss Verdik Kaşıkçıyı, başta hac kısıtlaması kalkmasıyla kepçeyle döndü. Biz bu saatten sonra Kabe'den canlı izleyip tavaf ederiz abiAğzı-Açık000 Allah çok versin dicemde gözümüz kalıyo be abimahcup000 Esma hanım hayirla gidip gelsin inşallah

Sükutu-Ezber 10Haziran 2022 22:46

Ve aleykümselam,,, senin adına çok sevindim,, Rabbimiz muvaffak etsin, Rabbimiz kolaylık versin bol bol feyizli, bereketli, hayırlı ömür boyu ruhun orada kalmış bir şekilde Rabbimiz hac nasip etsin sana inşallah mübarek Esma nur🌹🌹🌹💐💐🙃🙃

Güle güle git gel inşallah,,

Dua isterim, bizleri de oraya çağır,, Rabbimiz haccını ve bütün hacıları haccını kabul etsin inşallah,,,

Hâdimul İslam 19 Temmuz 2022 11:14

Çiçeği burnunda hacımız yurda döndü. Hoşgeldi sefalar getirdi.Neler yaptı, ziyareti nasıl geçti, duyguları, tecrübelerini, dönüş yolu hissiyatını hac Güncesi yapar alırız kendisinden artıkc*

Haccın mübarek ve makbul olsun Allah gidemeyenelere de kapılar açsın sevgili hacımızc*/cic/ek/

Yukardaki tezahuratları duyma. Gidecek parası yok onların, gidene bulaşmışlargülümseyen000 Nazar etme, ye'se düşme ne olur ilerlerde birgün, belki, yani, işte senin benim de olurc*mhc Allah bizlere de kapılar açsın. Ben daha yazılmadım bile:) Duasını ediyorum ama.)))

su damlası 19 Temmuz 2022 11:21

Geldi mi gönlümün gülü 🌼
Hoşgeldin diyelim o zaman ..
Rabbim gidenlerin kini kabul buýursun, gitmek isteyenlerede en kısa zamanda yüreklerine umut doldursun inşaAllah..
Allah kabul etsin hacını toprağım ..Tekrarına da nasip etsin .çünkü diyeceksin ki doyamadım ..Anlatılmaz bu duygular yaşanır diyeceksin ..
Bizlere de anlat bekliyoruz heyecanla 😊

Kara Kartal 19 Temmuz 2022 20:54

Hoşgeldin Esmanur.
Allah kabul etsin

Esma_Nur 29 Temmuz 2022 21:31

Esselam medineweb ehli Allah razı olsun hepinizden Rabbim o mübarek yerlere en kısa zamanda sizede nasip etsin 🕋 Muhsin hocam her sene hacda demişsin her sene giderim inşallah 🤲🏻 ☺ Anlatacak o kdr çok şeyim varki geleli 15 gün oldu bugun hâla oralardayım sokağa çıkınca sanki kapıda otobüs binip gidiverecekmişim gibi dışarı çıktığımda hac arkadşlrımla karşılaşacakmışım gibi öyle bir yerki o mübarek yer ümreye gidincede aynısı olmuşdu bende saf sakin biri olup çıkıyorum normalde o kdr sakin değilimdir:))o zaman 11 gün kalmışdık bu sefer 37 gün 💖 doydummu? Hayır doyulurmu hiç ! dünyada aşk nedir diye sorsalar kâbe derim dünyada huzur nerdedir deseler yine kâbe 🕋 derim . İnsanın şu dünyada kendine yapacağı en byük iyiliklerden biridir kâbeye gitmek . İnanın gerçekden isterseniz olur. Hoşgeldine gelenlere diyorım tatil için bütçe ayırıyorsunuz biraz daha sabır edin gidin o mübarek yerlere o kokuyu iyice içinize çekin bakın bakalım strs sinir kalıyormu🥰 hac yolculuğumuzun ilk durağı medine idi mescidi nebevi Resullahı ziyaret oldu mescide ayak basdığımız an dünyadan koptuğumuzu düşünüyorrum sanki dünyada değil başka bir atmosferde idik çocuklarım varmış ,evim varmış ,diğer dünyevi işlerim varmış kimin umurunda ama ne yzıkki mecburiyet vardı belli süre sonra dönmek zorunda idik 😔 Çok krışık anlttım sanırım hala heyecanım bitmedi ama anlıyorsunuz beni siz anlatmaya devam edeceğim

Esma_Nur 29 Temmuz 2022 22:08

Toplam 3 Eklenti bulunuyor.

Yeşilin en güzel tonu nedir deseler mescidi gösterirdim.Aslında oralara giderek biz müslümanlarda bir çeşit miraç yaşıyoruz sanki dünya değişdiriyoruz .Esselatü vesselamü aleyke yaresulallah Esselatü vesselamü aleyke ya habibAllah🌹

Öyle bir yerki kâbe dünyanın dört bir yanından müslümanlr akın ediyor her birimiz farklı ülkelerden kimse kimsenin dilini anlamıyor lakin okuduğumuz dualar hepimizin ortak dili tavaflarda en çok okunan dua rabbena atina kurandan başka dualr okuyanlarda var farkında olmadan bakmışım bende onlr ile beraber okuyorum :) araplar çok samimi insanlar öğlen sıcağında tavaf yaparken şemsiye kullandım malum alışık değilim 45,50 derece arası bir sıcaklık evet çok sıcak ama kafa olarak hazırlıklı gittiğim içinmi bilmem öyle aşırı bunalmadım neyse konumuza dönelim şemsiye ile tavaf ederken bir bakıyorsunuz biri hacı hanım şemsiyenizin altına girmiş başka bir zaman bir bakmışsınız yine afrikalı nir hacı hanım omuzunuzdan destek alıyor beraber tavaf yapıyorsunuz:) sonrasında nasıl dua ediyorlr dillerimizi anlamıyoruz belki ama samimiyet çok beli:) nasıl içden güzel yakarıyorlar Allaha durup öylece onlrı izleyesi geliyor insanın .

Kara Kartal 30 Temmuz 2022 09:04

Hoşgeldiniz Allah celle kabul etsin. öyle lezzetli anlatıyorsunki devam et lütfen. bölmek istemedim ama söylemeden geçemedim.:):)

Esma_Nur 30 Temmuz 2022 10:09

Amin Rabbim sizede nasip etsin 🕋 fırsat buldukça yazacağım bitmedi :)

Esma_Nur 30 Temmuz 2022 23:00

Toplam 4 Eklenti bulunuyor.
Yeni hicri yılınız kutlu olsun Rabbim iki cihanda iyilik güzellikler ferahlıklar versin amin. Kâbenin örtüsü yılbaşında değişirmiş dün gece yatsıdan sonra başlayan o nurlu o kutlu ve kutsal mabedimizin örtüsü değişmeye başlamış ve öğlen namazına kadar sürmüş🕋🥰

Bir annenin yüzüne birde kâbeye bakmak sevap derler. Ey kabe hem ihtişamlı hem sadesin sana gelince kendimizi sılaya gelmiş gibi his ediyoruz sanki gurbette idik sanırım ilk evimiz olması hasebi ile öyle his ediyoruz.siz hiç ihtişamlı bir sarayı izlerken ağlayan gördünüzmü yada farkında olmadan tebessüm eden? Çok değişik atmosfer var sağanak sağanak yağan rahmeti iliklerinize kadar his ediyorsunuzo

Müptezel kapısı.. o kadar istedimki o kapının altında dua etmeyi malesef ne o güzel taşa nede kapıya yaklaşdırmıyordu askerler

Hz. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ile sahâbe ve tâbiînden birçok kimsenin burada dua ettiği nakledilmiştir (Ebû Dâvûd, "Menâsik”, 54; Fâkihî, I, 162). Tavafdan sonra bildiğiniz gibi iki rekat tavaf namazı var müptezel kapısının önünde kılmak daha makbul askerler bırakmıyor onlrın görevide oradaki dengeyi sağlamak aşırı kalabalıkken mümkün değil ama bazen tenha oluyor hemencik oracıkda kılıveriyorduk namazımızı duanın ardından o mübarek zemzemi içiyorduk hz ismaili ve hz haceri htırlayarak öyle bir su ki vucudun ihtiyacı olan mineraller mevcut içinde kalsiyum magnezyum aklım gelmeyen bazı mineraller bize güç veren terle attığımız bütün kayıplrı karşılıyor. Zem zemi çok içmek lazım Resullahın dediği gibi kana kana içdikde elhamdülillah doğru dürüst uyku yok dinlenme yok adeta zombi gibiyiz adeta işde o gücü veren önce Rabbim sonrada yarattığı zemzem 🥰

Bu tamda hacerul esvedin üzerine gelen parçalar sonradan üzerine dikiliyormuş

Editörlerim fotolar dengeyi bozuyorsa silebilirsiniz bazılarını

su damlası 30 Temmuz 2022 23:18

Hoşgeldin tekrar toprağım ...
Yok hiç bir resim bozmuyor çokda iyi oluyor ..okurken yaşıyorum sanki her şeyi bire bir ..😔 Rabbim nasip eder de bizlerde bu güzelliği yaşarız .. Ne kadar dinlesekte yaşamak gerek .
Çok duygulandım (:
Devam et lütven ...

Esma_Nur 31 Temmuz 2022 10:18

Allah razı olsun toprağım Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah 🕋🌹 kabenin örtüsü değişimi hariç hepsi benim çekimimdir. Keşke orada olsamda çekseydim doyum yok işde:))) fırsat buldukça yazacağım toprağım bitmedi :))

Esma_Nur 01 Ağustos 2022 22:28

Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Kâbe-i Muazzamanın kapısının sol tarafında yer alan ve tavaf başlangıcı olarak kabul edilen Hacerü’l-Esved’in Cennetten getirildiği hakkında sahih hadisler mevcuttur.

Sünen-i Tirmizî’de İbni Abbas’tan rivayet edilen hadisin meâli şöyledir:

“Hacerü’l-Esved Cennetten indirildi. Sütten daha beyazdı, fakat onu Âdemoğlunun hatâları kararttı.” Rivayetler özetle böyledir. Bilimsel olarakda yaklaşıp öylece bir kaç dk orada öylece başınızı içine sokup beklerseniz bütün kötü enerjinizi çektiği söylenmiş orada negatif enerji kalırmı hiç🥰 bizzati yaşadık bunu öyle istedimki yaklaşmak dokunmak barikatler kurmuşlr asla yaklaştırmıyor askerler çok üzücü bir durum bu:( koronadan sebeb sanırım çok saçma geldi bana müslümanlar iç içe tavafda olsun namazda olsun lavabolar derseniz ha keza korona orada bulaşsa bahanesi o kdar çokki yemekhanede tuzluklar var masalarda yüz kişi dokunuyor kabede otururken biri gelip eliyle size bir şeyler veriyor torbasından çıkarıp yemekhanede otururken bir teyze Diyarbakır dan gelmişdi peynirini kendi yapmış getirmiş bakdı bende beyz peynir yok sende ben gibi yiyemiyormusun buranın peynirini dedi bir parça eliyle tabağıma bırakdı :) gözle görülür bir şey olmadığı sürece ikramı geri çeviremem kim ne uzattı ise aldım yedim o güzel yerlerde kalpmi kırayım elhamdulillah bir şey de olmadı kalb çok önemli acaba bile demeyin aklınıza getirmeyin eweallah hiç bir şey olmaz hacerul esvede dokunamamakdan nerelere geldi konu :) bu fotoğrafı ilk gittiğimiz zamanlar çekdim daha tenha idi o sıra

Makamı İbrahim hz ibrahimin ayak izleri olduğu rivayet edilen hz ibrahimin üzerine çıkıp kabeyi inşâ ettiği rivayet edilen muhteşem taş Hz. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, "Rükn (Hacerülesved) ve Makâm-ı İbrâhim cennet yakutlarından iki yakuttur. Eğer Allah onlann aydınlıklannı (ziyasını) gidermemiş olsaydı doğu ile batı arasını sürekli aydınlatırlardı” buyurmuştur (Tirmizî, "Hac”, 49).
Makamı ibrahimin etrafında askerler var yaklaşmaya izin vermiyorlar hele nmz kılanlra çok şiddetli davranıyorlar malum izdiham var onlrda haklı ama bizde haklıyız bir daha nasip olacakmı görelim nmz kılalım istiyoruz bir ara boşlukdan yararlanarak bu fotoyu çekdim ona bile izin yokdu.

Esma_Nur 03 Ağustos 2022 10:09

Toplam 5 Eklenti bulunuyor.
Resullah s av e vahiy gelen dağ hiranur dağı (Cebelü'n-nûr ) dağı 642 mt çıkması kolay değil bana göre öyleydi :) Elhamdulillah çıkabildim çıkarken bir yandan düşündüm resullaha vahiy inmeden önce zaman zaman ışık ve nidalar gösterilmiş olaya tam vakıf olmadığı için anlamlandıramamış bu olanları ilk vahiy geldiğinde titremesi korkması cebrailin onu sarsması oku diyerek ölece düşündüm neler his ettin ya resullah bir başına dağın başında . Daha sonralrıda insanlrdan kaçdığı sığınak oldu hiranur dağı hz Hatice annemizin en. Başından beri ona destek oluşu ona mağarada iken yemek taşıması adeta canlandı gözümde vahiy gelmeden mağradan ayrılırken resullaha dağın taşın ağacın Esselamü Aleyke Yâ Resûlallah!"diyerek selamlaması bizde slavat getirerek çıktık o merdivenleri biz geliyoruz ya resullah yüzüm yok ama geliyorum işde dedim..çok yoğun duygular yaşıyor insan

Sevr mağarası deyince ilk aklıma gelen لَا تَحْزَنْ اِنَّ اللّٰهَ مَعَنَاۚ ayeti oluyor . Siz ona (Tebük’te) yardım etmezseniz (bu önemli değil); kâfir olanlar onu, iki kişinin ikincisi olarak (Mekke’den) çıkardıklarında elbette Allah ona yardım etmişti. Hani onlar mağaradaydı da (Elçi), arkadaşına “Üzülme, şüphesiz ki Allah bizimledir.” diyordu. (Bunun üzerine) Allah ona güven duygusu indirmiş, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile desteklemişti. Kâfir olanların sözünü alçaltmıştı. Allah’ın sözü gerçek yüce olandır. Allah güçlüdür, doğru hüküm verendir. (Tevbe 9:40

Uhud dağı deyincede ilk aklıma gelen zorlu bir savaş oluşu aklıma gelir. Uhud Savaşı'nda Hz. Hamza ile birlikte 70 sahabe şehit olmuş. Bu saydığım dağlara bakınca içi gidiyor insanın bir şeyler anltmak istiyorlar bizim üzerimizde peygamberlerin ayak izleri var biz tebliğlere yenilgilere zaferlere tanıklık ettik öyle basit değil hacı diye yankılanıyorlar sanki inanın peygamberlerin soluduğu havayı solumak bile insana nasıl kuvvet veriyor Rabbim layık olmayı nasip etsin🌹

Kara Kartal 03 Ağustos 2022 17:52

Muhteşemmahcup000

su damlası 03 Ağustos 2022 22:40

Alıntı:

Kara Kartal Üyemizden Alıntı (Mesaj 439068)
Muhteşemmahcup000

Muhteşem ne kelime ki ..şöyle bir güzel okudukça sanki ordasın ..Gözün yaşlı yüreğin huzur dolu .. Rabbime en güzel şekilde Dua ediyorsun ..Bizleride ulaştır yarabbi , Amin...

Esma_Nur 04 Ağustos 2022 10:32

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
İslam tarihinin ilk mescidi olma şerefini taşıyan Kuba, Peygamber Efendimizin planını kendi yaptığı, inşasına bizzat iştirak ederek ilk taşını elleriyle yerleştirdiği yerdir. Kur'an'da "ilk günden takvâ üzerine kurulan mescid" olarak geçen bu kutsal mekan için Hz. Peygamber "Kim güzelce hazırlanıp namaz kılmak için abdestli olarak Kubâ mescidine gider ve orada namaz kılarsa umre yapmış gibi sevap kazanır" buyurmuştu. Bu hadisi ilk duyduğumda içimi nasıl bir heyecan ve sevinç kapladı anlatamam mescidin ziyaretçilerine nasıl güzel bir hediyedir Ya Rabbi ! Rabbim nasiplenmeyi nasip etti Elahmdülillah birde tevbe suresi 107. Ayette geçer bu mescid ayete ve açıklamasına bakalım . (Münafıklar arasında) bir de zarar vermek, inkâr etmek, müminlerin arasına ayrılık

Sokmak ve daha önce Allah’a ve Elçisine karşı savaşmış olan kişiyi* beklemek için bir mescit edinenler ve “Biz güzellikten başka bir şey istemedik.” diye mutlaka yemin edecek olanlar vardır. Allah onların elbette yalancı olduklarına şahittir. Açıklamasıda şöyledir:

(Münafıklar arasında) bir de zarar vermek, inkâr etmek, müminlerin arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah’a ve Elçisine karşı savaşmış olan kişiyi beklemek için bir mescit edinenler ve “Biz güzellikten başka bir şey istemedik.” diye mutlaka yemin edecek olanlar vardır. Allah onların elbette yalancı olduklarına şahittir. (Tevbe 9:107)

Esma_Nur 04 Ağustos 2022 10:49

Gelelim hz Aişe mescidine yani diğer adı ile cirane mescidi maneviyatı pik yapan mescidlerden biridir bu mescid çöl sıcağındasınız mescidin bahçesine girdiğiniz andan itibaren atmosfer değişiyor hz Aişe annemiz burada ihrama girmiş ve bizde ümre için orada ihrama girip niyet edip namazımızı kılıyoruz. 4 kez gittik hamdolsun mescide ama doyasıya orada oturup en azından bir saat geçirmek isterdim malesef guruba uymak zorundayız . Mekke ve çevresinde ihrama girilecek sınır noktalarına mikat denir. Hareme en yakın olan mescidde cirane mescididir.Nasıl hz aişe mescidi olmuş özetle bakalım : Hz. Âişe veda haccında peygamberimizle beraber haccetti. Özrü sebebiyle umre yapamamıştı. Medine’ye dönecekleri zaman Peygamber Efendimiz’e; Ya Rasülallah! İnsanlar hac ve umre ile dönüyor, ben ise umreden mahrum oldum” dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kardeşi Abdurrahman (r.a.) hazretleri ile beraber umre yapmak için Tenim’e gönderdiler. Orada ihramlanıp, iki rekât ihram namazı kıldılar. Bunun için orada yapılan mescide, Mescid-i Âişe ismi verilmiştir. İki kez hoca otobüs tuttu iki kezde biz kendimiz taksi tutarak gittik. İlk zamanlar taksiler 30 riyale götürürken sona doğru 50 riyale çıkardılar orada taksicilerle pazarlık yapılıyor çocukluğumda istanbulda öyle idi bir anlamda nostalji oldu bana:)))

Hâdimul İslam 05 Ağustos 2022 21:03

Muhterem hacım bütün heyecanını ayağının tozuyla burdan paylasman ne güzel bir düşünce. Dönüşteki duyguların vedan yani, dönüş sonrası adaptasyon sürecin hepsini paylasmani bekliyorum. [emoji255]

Tavsiye bölümü de eklersen bize de tecrübe olur inşAllah[emoji255]
Kocaman selamlar bizden sana . Duaların müctecap dua olsun inşallah[emoji255]

Selam ve dua ile...

Esma_Nur 06 Ağustos 2022 07:48

Seni görmek ne güzel baş editörüm 🥰 bitmedi devamı gelecek inşallah :)

Medineye mescidi nebeviye dönelim yönümüzü . Mescidi nebevide bir bakmışsınız ibadetten yorulmuş insanlar halıların üzerine serilmiş uyuyorlar , kimi uzakdan geliyor kimi oralarda olmasına rağmen oteli gitmek istemiyor oracıkda uyuyuveriyor. Halıların üzerinde yatan insanları çekmek istemedim beni çekseler hiç hoşlanmazdım çünkü, müslümanın uykusu da ibadet Bizim dinimiz gibi her tarafından rahmet fışkıran din varmı? Elhamdulillah! Güneş batmasına yakın şemsiyeler kapanıyor sabah güneş keslinleşince tekrar açılıyor devasa pervaneler azda olsa serinletiyor dışarıda serinlemek çok zor . Halıların üzerinde uyumak türklere has bir durum değil ben hiç denk gelmedim hoşlanmıyorlarda dünyadaki en güzel yorgunluk ne deseler medinede ve mekkedeki yorgunluk derim . Eminim tüm müslümanlar böyle düşünür sonucunda Allah rızası var 🥰 Rabbim kabul buyursun cümlemizinkini Amin.

Esma_Nur 06 Ağustos 2022 09:04

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Her say yapışımda aklıma mıh gibi çakılmış olan hz hacer annemizin teslimiyeti Allah böyle istedi ise git dedi hz ibrahime .. her sayda şunu düşündüm acaba ben o kadar teslim olabilirmiydim? Klimaların altında buzz gibi efil efil esen vantiltörlerin altında orda oraya koşmakda neydiki? Hacer annemiz kızgın güneşin altında bir safaya bir merveye koşdu yavrusuna su bulabilmek için.dedimki kendime işde hacer annemizin teslimiyeti bize örnek olmalı hayatımız boyunca başımıza istemediğimiz bir olay geldiğinde Allah mı istedi o zaman benim için sorun değil demeyi bilmemiz lazım . Düşünün teslimiyet Allahın ne kdar hoşuna gidiyorki kıyamete kdar bize ümre ve hac yapınca hacer annenizi hz ibrahimi hz ismaili hatırlayın diyor.kalabalığı anlatmama gerek yok medyada sizde bilirsiniz inanın ne mesafe ne kalabalık hiç biri umurunuzda değil sanki teksiniz orada sadece siz varsınız bir başlıyorsunuz birde bakıyorsunuz bitmiş yorgunluğunuzu otele dönünce anlıyorsunuz:)

Esma_Nur 09 Ağustos 2022 08:55

Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Ezelden beri arafat deyince ilk aklıma gelen hac arafattır hadisi heyecenla beklediğimiz o büyük gün gelmişdi yolculuğa başladık ve çadırların olduğu bölgeye geldik çölün ortasına çadırlr kurulmuşdu bir müddet yürüdükden sonra çdırımızı bulduk çölün ortasında olabileceği kdr konforlu idi dev klimalr yatmak için süngerler yasdıklr pikeler hepsi hzırdı bu konfor bize özelmiş mesela 20 yıl öncesinde klima yokmuş çdırlarda hatta dört yıl bırakın süngeri yasdık bile yokmuş benim beklentim yokdu açıkcası arkadşlar söylemişdi hatta bir arkadaşım ufak bir yasdık al demişdi dedimki kendime bir gece altı üstü bir gece her türlü idare olunur hem ölümün provası için buradasın çokda konfor arama..Ve öğlen geldi çattı vakfeye durma vakti geldi ve bir hüzün kapladı Rabbim sen çağırdın biz geldik ne olursun kabul eyle diyerek içimdeki ses bağırıp duruyordu . Duaya başlandı ve bitti sanki on dk sürmüşdü oysa 50 dk sürmüş.Arafatta öle bir atmosfer varki ağlamamak elde değil içinizden gelir ağlamak tutamazsınız kendinzi ömrünüzde ağlamadığınız kdar ağlarsınız orada adem a.s ‘ın pişmanlığı bize sirayet ediyordur belkide. Allah hepimizi affetsin. İkindiyide öne alarak cem ederek kıldık namazımızı akşam ilede yatsıyı cem edip müzdelifede kıldık namazımızı . Resullah öyle yapmış Akşam arafttan çıktık müzdelifeye gitmek için otobüslere bindik müzdelifeye vardık namazları eda ettik 70 adet taş topladık ve minaya doğru yürüyüşe başladık. Saatler sonra minaya vardık. Hz.İbrahim a.s oğlu ismail'i kurban etmeye götürdüğü sırada Allahın emrini yerine getirmekten alı koymak isteyen şeytanı üç yerde taşladığından dolayı bizde sünnet üzere ve sembolik olarak dikilen sütünlara taş attık bir nevi kendi nefisimizide taşlamış olduk. Bir nevi Şeytana direnişimizdi. Minada çadırlar vardı büyük yangından sonra diyanet orada kalmayı uygun görmediği için bizde kalmadık

Cemerata yürürken hacılar ,buda minik hacımız 🥰
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ve arafat

Esma_Nur 10 Ağustos 2022 17:40

Arapların muhteşem bir özelliği var bayıldım ben hayatımda hayır yapmayı bu kadar seven bir millet görmedim. Sabah saat 10’a doğru fotoda görmüş olduğunuz su kamyonlrı gelir akşam namazına kadar buz gibi su dağıtırlar düşünün o sıcakda o kadar insanı suya doyurdular kâh kamyonlrdan kâh ellerine düzine ile alıp hacii diyerek elinize tutuşduruyorlar. Her vakit cenaze oluyor o cenazelerin ardından kumanyalar dağıtılıyor giderken bakmışsınız size bir poşet uzatılmış ayriyetten kâbede veya mescidi nebevide otururken kimi termos ile çay getirmiş size ikram ediyor kimi evinde pogaça gibi bir şey yapmış dağıtıyor kimi hurma kimi şeker kimi paketli börek aklınıza ne geliyorsa öyle bulaşıcıki hemen sizde bir şeyler alıp dağıtmak istiyorsunuz:) şeytan taşlamadan dönerken bir adam önümüzü kesdi ve “haci ikram “ dedi elimize meyve suyu tutuşdurdu . Hani ikram ne zaman yapılır nerde yapılır usta olmuşlar Allah hepsinin hayrını ve ibadetlerini kabul etsin. Kâbede otururken arap hanımefendi ile göz göze geliyor tebessüm ediyorsunuz hepimiz Elhamdulillah müslümanız ama dillerimizi anlamadığımız için konuşamıyoruz herkes gruplaşıyor kendi i dilinden olanlar ile kâbede büyük bir dil sorunu yaşıyor insan .kâbede hijyen üst seviyede her vakit namazın ardından heryer siliniyor misss gibi gül kokuları ile bir yandan da bitmeyen inşaatı devam ediyor son bir hafta kala kesdiler inşaat işini malum kalabalıklaşdı mescid

Kâbeye giderken su dağıtan işçiler

Ve kâbenin bitmeyen inşaatı

Esma_Nur 17 Ağustos 2022 09:44

Oralarda aklınızdan geçen güzel şeyler bir bakmışsınız nasip olmuş :) yıllar önce gidenler ve şimdi görenler eski fotolara bakınca bizlerde gördük farkı , oo bu ne her trfına yüksek yüksek binalar dikmişler 🕋 bu yapılırmı diyorlar . Bana göre kâbenin ihtişamına hiç bir şey gölge düşüremez . Eskisi gibi değilki hiç bir şey çok değil 20 yıl önce yazılan hemen gidiyordu hacca şimdi gelin görünki bendeniz 14 yıl bekledi yani talep çok hamdolsun o kdr insan nerelerde kalacak? Önce kendimize bakalım acaba biz maddeye takılmadan mana aleminde sabit kalabiliyormuyuz? Tavafda olsun namazlarda olsun hep birlikte hreket ediyorsunuz bakdığınızda tıpkı denizler gibi birbirinize karışıyorsunuz ama herkes kendi aleminde tek ! Bir gün dedimki “ insan şimdiden sonra dünyayı gezmeye kalksa bu kadar insan göremez düşüsenize bütün afrika ülkelerinden ortadoğu ülkelerinde müslümanları görme fırsatı ediniyorsunuz dünya müslümanları Allahın evinde toplanmışız ..Gelelim nacizane tavsiyelere öncelikle kesinlikle kutsal topraklarda gezilecek yerler hakkında bilgi edinmelisiniz diyanetin verdiği kitapları okusanız kafi. Daha önce hacca veya ümreye gidenler genelde yanına şu kadar yiyecek al şu kdr giysi al gibi tavsiyelerde bulunurlar herkesin zevki konforu farklıdır.bırakın herkes kendine uyanı alsın yanına..2 bavul ile gidende vardı benim gibi tek bavullada giden vardı. İslam tarihi okuyabildiğiniz kadar okuyun hocalar her gittiniz yerde orda yaşanılan tarihi olaylrı anlatırken melül melül bakarsınız hiç bir şey anlamazsınız . Ümreye gittiğimde çok hazırlıksız idim hacda kitapları okudum daha bir anlam kazandı o tarihi yerler.içimden geldiği gbi anltmaya çalışdım sizlere belki aklınıza bir nevi tatil gibi gelmiş diyebilirsiniz. Tatil ile mukayese etmek çok üzücü bana göre ,tatil deneyimimde var . Oradaki huzur dünyanın hiç bir yerinde yok Rabbim nasip ederde giderseniz ne demek iStediğimi anlarsınız. Tatil beldesinden ayrılırken ağlarmısnız? güzel yerlerden ayrılma vakti gelmişdi ve çok hüzünlü idim son kez gidiyordum 🕋 elinizde değil ağlamamak bağırarak ağlamamk için zor tutuyorsunuz kendinizi bir daha gelemeyeceğinizi bilmek nasıl acıtıyor içinizi. Allahın misafiri olarak gittik yüreğinizpır pır eder heyecandan Allahım ne olursun bir daha çağır geleyim diye yalvarırsınız.

su damlası 17 Ağustos 2022 12:01

insan okudukça bire bir yaşamış oluyo her saniye her an seninleydim ve huzura kavuştum inan ..Allah nasip eder de gidebilirsem ki inşaAllah Amin .. O doluluğu güzelligi huzuru cok önce yaşadım diyecem.
Öyle huzurlu anlattın ki toprağım kuş olupda uçasım var..😔 Sanada Rabbim tekrarına nasip etsin ..Bizleride yanısıra..(Amin)
Tatile gitmişsin gibi diyenler bence cahil insanlar .Rabbimi tanımayan verdigi huzuru bilmeyen kişiler .Kendi adıma söylüyorum .Rabbim inşirah ferahlığı versin..
.... Bin kere yazsan binkere okurum .
Sen yaz toprağım devamı gelsin inşaAllah...cicekver

Esma_Nur 17 Ağustos 2022 17:14

Allah razı olsun duanada amin diyelim :) Tesir edebildiysem ne âlâ :) yzımız sonlandı toprağım aklımda kalanları yzmaya çalışdım lap tpumda yok el koydulr telefondan yazabildiğim kdar kusurlrım af ola 🌹🕋🌺💖🕌

su damlası 17 Ağustos 2022 18:17

Estagfurullah ne kusuru cicekver
Rabbim senden de razı olsun ..
cicekver

Hâdimul İslam 24 Eylül 2022 10:36

Tüm dünyayı soyunup rahmet elbisesini giydiğiniz, bereketli şuurlu bir hac vazifesi ifa etmişsin. Aksi halde Kabe'nin avlusunda sabah akşam yatsan ne?Ebû Cehil'in evi Kabeye en yakındı da ne oldu? Rabbim anadan doğduğunuz gün kadar temiz pak eylesin. Haccınizı imanıniza şahit kılsın.

Şimdi ne alemsin ? :) Özlemin devam ediyormu? Dünyaya alışmak zor oldumu? :)

Esma_Nur 26 Eylül 2022 17:39

Alıntı:

Mihrinaz Üyemizden Alıntı (Mesaj 439444)
Tüm dünyayı soyunup rahmet elbisesini giydiğiniz, bereketli şuurlu bir hac vazifesi ifa etmişsin. Aksi halde Kabe'nin avlusunda sabah akşam yatsan ne?Ebû Cehil'in evi Kabeye en yakındı da ne oldu? Rabbim anadan doğduğunuz gün kadar temiz pak eylesin. Haccınizı imanıniza şahit kılsın.

Şimdi ne alemsin ? :) Özlemin devam ediyormu? Dünyaya alışmak zor oldumu? :)

Alışamadım özlem katlanarak artıyor. Evime gitmek istiyorum 🕋 bizim memleketli biri vardı yaşlandıkça çocuklaşdı kime denk gelse beni köy otobüsüne bindirin derdi. Bende öyle olacağım galiba .. hasreti anlatılmaz ,dünya çok manasız geliyor orayı gördükden sonra hep beraber gideriz bellimi olur.

Esma_Nur 27 Mart 2025 06:52

Öyle özledimki seni o insana dinginlik veren kokunu o duaların buluşduğu atmosferi o soğuk mermerlerinde ibadet etmeyi , seni gördüğümde hz İbrahim gibi terliklerimi çıkarıp tavaf etmeyi öyle özledimki dünyalık bütün meseleleri arkama atıp Rabbimin evinde onunla dertleşmeyi:( öyle özledimki sendeki beni 🕋 Allahım ne olur gitmek isteyenlere bir an önce gitmeyi benim gibi gidipde doyamayanlar için tekrarını nasip eyle.. Aminn sılaya doyulurmu doyamıyor insan işde.

Hâdimul İslam 27 Mart 2025 17:01

Alıntı:

Esma_Nur Üyemizden Alıntı (Mesaj 448100)
Öyle özledimki seni o insana dinginlik veren kokunu o duaların buluşduğu atmosferi o soğuk mermerlerinde ibadet etmeyi , seni gördüğümde hz İbrahim gibi terliklerimi çıkarıp tavaf etmeyi öyle özledimki dünyalık bütün meseleleri arkama atıp Rabbimin evinde onunla dertleşmeyi:( öyle özledimki sendeki beni 🕋 Allahım ne olur gitmek isteyenlere bir an önce gitmeyi benim gibi gidipde doyamayanlar için tekrarını nasip eyle.. Aminn sılaya doyulurmu doyamıyor insan işde.

Allah'ım inşallah bu sefer önce ben giderim Esma ablanın ve forumdaşlarımın selamını ulaştırır, gelsinler diye dua ederim. İnşallah 🤲
Nebevi Sevdayla senin eteğine yapışmak gerek üstade özledikçe ordasınız maşallah. Bu özlemle istekle sen tutulmazsın. Mübarek günler gönlünden geçenler müstecap dua olsun inşallah...

Hac tecrübelerini buraya aktarman, okuyanlar kadar senin içinde çok hoş olmuş. Özledikçe geleceğin bir yer...
Tez kavuşmak duasıyla...Giden dua etmeyi unutmasın:)c*

Esma_Nur 27 Mart 2025 21:12

Alıntı:

Mihrinaz Üyemizden Alıntı (Mesaj 448101)
Allah'ım inşallah bu sefer önce ben giderim Esma ablanın ve forumdaşlarımın selamını ulaştırır, gelsinler diye dua ederim. İnşallah 🤲
Nebevi Sevdayla senin eteğine yapışmak gerek üstade özledikçe ordasınız maşallah. Bu özlemle istekle sen tutulmazsın. Mübarek günler gönlünden geçenler müstecap dua olsun inşallah...

Hac tecrübelerini buraya aktarman, okuyanlar kadar senin içinde çok hoş olmuş. Özledikçe geleceğin bir yer...
Tez kavuşmak duasıyla...Giden dua etmeyi unutmasın:)c*

Amin İnşallah sende tez zamanda gidersin Emine hocam bir gitsen ne demek istediğimi çok net anlarsın ben bu kadar yazdı isem senden kitap çıkar :)) içimizde en çok giden nebevi sevda bir dahakine biz için dua etsin tüm foruma tez zamanda gidelim🌺 imkanım olsa tatil de neymiş her sene giderim . Şarz olmak için gerekli ☺

SAAT: 20:57

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321